EU skänker 20 miljoner EUR i ekonomiskt bistånd till Iran – hade inte Europa behövt pengarna bättre?

I en tid när coronaviruset slår hårt mot hela världsekonomin och många länder i Europa har en tuff tid framför sig är det lite märkligt att EU skickar 20 miljoner EUR i humanitärt bistånd till Iran för att hjälpa till att bekämpa coronaviruset, vilket ska ses som ett substitut för USA:s sanktioner mot landet.


Enligt EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell kommer pengarna att levereras under de kommande veckorna.-”Vi har inte haft möjlighet att få fram så mycket humanitär hjälp men det finns runt 20 miljoner EUR att tillgå.”


Självklart har Iran drabbats hårt av viruset och behöver hjälp, men finns det inga grannar som kan bistå landet? Varför ska EU som själva har ekonomiska problem skänka bort pengar som dessutom skulle kunna komma väl till pass när vår egen kontinent lär blöda ymnigt efter coronakrisen? De kunde väl åtminstone skänkt dem till Italien kan man tycka.


På senare tid har jag allt oftare kommit att fråga mig själv vad sjutton vi får för den extremt höga medlemsavgiften till EU-monstret (som dessutom ska höjas ytterligare), men så länge en majoritet av svenskarna vill vara kvar i den allt svagare unionen så sitter vi tyvärr där vi sitter och kan bara tyst betrakta hur man leker med våra pengar samtidigt som man levererar såväl pålagor som pekpinnar.

#swexit


https://www.rt.com/newsline/483860-eu-humanitarian-aid-iran/

14 reaktioner till “EU skänker 20 miljoner EUR i ekonomiskt bistånd till Iran – hade inte Europa behövt pengarna bättre?

 1. Vill verkligen en majoritet av svenskarna vara kvar i EU? Jag vill det inte, finns kanske några fler?
  Ja precis som du skriver hade Italien verkligen behövt dessa pengar.
  Varför kan in Saudi som… nä precis de gillar inte Iran, men EU tycks älska Iran, frågan är varför..?

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror att det är precis som du säger. Folket vill inte veta av EU, speciellt INTE efter en riktig diskussion om EU och vad vi får för pengarna, mer än dålig beredskap. Man inser efter en titt på föreningen Nej till EU:s hemsida att en diskussion skulle bli förödande för alla 8 riksdagspartier som idag vurmar för EU.

   Det är därför det är så motsägelsefullt att en klar majoritet (mer än 99%) röstade för EU-vurmande partier 2018 och 2019.

   Svaret är nog att media inte tog upp Svexit-frågan alls och inte heller presenterade några Svexit-alternativ åt folket att rösta på. Således befinner sig folket i en slags media-inducerad masshysteri där EU-frågan inte existerar i deras medvetanden, även om konsekvenserna av EU:s frihandel blir allt mer obekväma och farliga för dem, deras nära och deras kära.

   Gilla

 2. Hmm! SIDA skänker årligen 60-70 miljarder till världen. 200 miljoner till Iran kan vara väl använda pengar för att få mindre smittspridning. Jfr de miljarder Sverige skänkt olika länder för bidrag till rening av Östersjön.

  Gilla

 3. Mitt exempel häromdagen med 2 personer som är svårt sjuka i Corona har nu blivit verklighet. Det är somalier som ligger i respiratorerna och den 75-årige svensken i äldreboende som inte ligger i respiratorn utan den som dör. Varianter finns.

  Gilla

 4. Det finns inget bevis på att majoriteten av Svenskar vill vara kvar i EU.
  Och man bör ifrågasätta all medias information.
  Sverige har högt förtroende för .folkhälsomyndigheter
  Med högt var det 51 procent av folket som svarat
  Att de har förtroende och 18 högt förtroende.

  Media tolkar det som 51 procent har högt förtroende.
  Sen har man bara frågat 1000 Svenskar.
  Vilket i verkligheten betyder att 499 person har inget förtroende
  Och 501 personer har förtroende och endast 18 av 1000 personer har svarat
  Att de har högt förtroende. Så rent matematiskt är informationen helt fel

  Vi vet att föräldrapenningen dagar och migrationen, så har folket och politikerna två
  Olika åsikter, men politikerna följer inte de demokratiska besluten.
  Det vi inte vet hur många andra frågor som politikerna gör tvärt emot folkets vilja och
  Därför satt demokratin ur spel.

  EU är nog en sådan sak. Om folket sa nej så gör man nu folkomröstning tills
  Man vinner genom att folk tröttnar. Alltså tvingar man igenom sin vilja.
  Gymnasielagen är en sådan fråga.
  Sen pensionen lovade man pro att invandrare inte skulle få mer i pension än de som jobbat
  Betalat skatt hela livet.
  Då garanterades flyktingar full garantipension, vilket just gjorde detta.
  Sen tog man bort lån till möbler osv och flyktingarna får nu istället allt de behöver gratis och får
  Ett försprång på tiio år jämfört med Svenska barn.
  Så att politiker skickar pengar till andra när våra sjukhus behöver pengarna är bara vidrigt.
  Att ta pengar från EU medborgare och ge till andra borde vara olagligt för det har aldrig medborgarna haft
  Möjligheter att yttra sig på.
  Att EU skulle vara ett demokratiskt organ stämmer inte det är ett odemokratiskt politisk
  Människor föraktande organisation som gjort många små länders politiker rika och maktgalna

  Gilla

   1. Rebecca Weidmo Uvell har redovisat miljardrullningen från svenskar till utlänningar. Redovisningarna är svåra att hitta nu i efterhand eftersom RWU vill att vi ska köpa hennes böcker, där sammanställningarna finns.
    Nätsök även på ”retroaktiv föräldrapenning” och ”flera identiteter”.

    http://uvell.se/2020/03/20/gymnasielagens-skugga/

    Gilla

   2. Det är tom svårt att få fram rätt siffror kring hur mycket SIDA skänker bort varje år av våra skattepengar. Man kan läsa de officiella siffrorna på hemsidan, men om man fördjupar sig och läser det finstilta och söker vidare så går det att förstå att SIDA skänker bort åtminstone 60-70 miljarder per år. Man redovisar på olika sätt, har underbolag, underleverantörer, ger olika beteckningar på saker och ting osv. Har inte orkat, men vill man finns säkert en del att hämta från Riksrevisionens granskningar av SIDA. SIDA är ju ett välfärdsindustriellt komplex där så många har ett stort intresse av att det bevaras. Titta på organisationsstrukturen och de namn olika avdelningarna har, titta vidare på vad de sysslar med. Det är mer än häpnadsväckande. Men i grunden sysslar de med att skänka bort skattepengar samtidigt som de mår ganska gott själva, de är ju goda. Det finns mycket, mycket dåliga utvärderingar av nyttan i mottagarländerna. Vanligt sunt svenskt bondförnuft säger ju att man sysslar med att bevara dåliga strukturer och underlättar för diktatorer och dylika att hålla sig kvar vid makten. Bidragen till Tanzania som pågått så många decennier går till stor del rakt in i statskassan utan krav på hur pengarna ska användas! Visst är det häpnadsväckande? Det är väl hur lätt som helst för någon/några i Tanzania att skriva ihop allt gott man gjort för pengarna! Vill man ha en ministers underskrift är det bara att ge honom 15 % av pengarna.
    Jag reste runt 2 månader i Tanzania i slutet av 60-talet och bodde hos svenska biståndsarbetare i deras fina villor med tjänstefolk. På kvällarna åt vi överdådigt och alla blev fulla.

    Gilla

  1. Jag tvivlar på att den mannen kan uttala sig på det sättet om smittsamheten redan på detta tidiga stadium, det är faktiskt omöjligt. Därtill är omständigheterna alltför olika i olika länder, inom ett land, inom befolkningsgrupper, hos den enskilde individen som drabbas. Det han hävdar kan medicinskt och statistiskt inte vara en sanning, det finns inte färdigt underlag för att påstå något sådant ännu. Man kan tro, spekulera, ana, men ingen, inte någon i hela världen vet detta ännu med sådan säkerhet.

   Gillad av 1 person

 5. Ja, troligen. Antalet döda är ju en ”piss i Mississippi” om ni ursäktar liknelsen. Hur många dör i trafiken varje dag i ex Frankrike? Mexico? Hur många dör av luftföroreningar i städer, länder? Återigen, det är inte den medicinska farligheten som är det överväldigande med Corona, det är tidpunkten, hastigheten den sprider sig över hela jorden med (globalismen) och konsekvenserna för ekonomin. Alltså, att den plötsligt synliggjorde riskerna med globalism. Dessutom var det dags nu för en sänkning av börserna. Just den saken, det ekonomiska, det kommer mycket, mycket mera, vänta bara. Det är inte slut i år, inte nästa år, det kommer ta många år innan allt är tillbaks ”som förr”, om ens någonsin. Corona blev en gamechanger!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s