Hur effektivt är det att stänga ned länder och sätta folk i tvångskarantän för att minska smittspridning när strömmen av asylsökande fortsätter okontrollerat?

Den bortglömda Greta Thunberg har idag fått lite uppmärksamhet efter att hon avslöjat att hon antagligen haft coronavirus, men i övrigt fortsätter allt sin gilla gång och corona dominerar såväl svensk som internationell press på ett smått hysteriskt sätt. Men även denna dag har vi haft skottlossningar, nu senast i Gamla Enskedes söder om Stockholm, som genererat nya skadade som belastar den redan svårt ansatta vården. Det blir således svårt att hitta något att skriva om som inte härrör från det förbenade corona.

En sak som jag har funderat över är hur effektivt det egentligen är att stänga ned länder, införa gränskontroller och beordra människor att hålla sig inomhus i syfte att minska smittspridningen när det samtidigt fortsätter att komma in asylsökande. Självklart lär flera av dessa individer bära på smitta och de varken testas eller sätts i karantän innan de släpps in i landet. ”Stängda gränser” är ju bara påhitt eftersom det räcker att säga ”asyl” för att bli insläppt.

I Danmark har problemet uppmärksammats tack vare att personalen som ska hantera migranterna känner sig otrygga.

När asylsökande kommer till den danska gränsen och säger att de söker asyl så transporteras de av poliser som utsätts för smittorisk till Sandholmlejren på Nordsjälland, där de registreras med bland annat fingeravtryck. Det innebär att en medarbetare ska hålla asylsökandens hand medan fingeravtrycken registreras elektroniskt, vilket innebär en betydlig risk för att utsättas för coronasmitta eftersom de inte kan hålla avståndet på en meter enligt uppsatta riktlinjer.

Det normala borde ha varit att asylsökande sätts i 14 dagars karantän när de kommer till Danmark, men det sker bara om vederbörande uppvisar tydliga symptom på Covid-19. Således ignorerar man det faktum att risken är stor att smittan sprids till många om någon för med sig smittan, vilket skapar en stor otrygghet.

Samma sak borde så klart även gälla i Sverige, men med tanke på att vi sedan dag ett underlåtit att testa inresande och sätta dem i karantän så lär man inte ha börjat nu.

Intressant i sammanhanget är för övrigt att Migrationsverkets statistik som alltid kommer på tisdag förmiddag, ännu inte uppdaterats med vecka 11 så att vi ser hur många asylsökande som kommit efter att Danmark stängt sin gräns. Vill man inte att vi ska se att lika många som tidigare fortsätter att strömma in? Det är inte alls omöjligt att det inte minskat överhuvudtaget eftersom de släpps igenom Europa så fort de säger det magiska ordet.

Så återigen – hur ska vi få bukt med virusspridningen i Europa och Sverige när vi inte stänger gränserna för alla?

https://denkorteavis.dk/2020/asylansoegere-bliver-ikke-testet-for-corona-og-kommer-ikke-i-karantaene-tillidsrepraesentanten-i-sandholmlejren-raaber-paa-hjaelp/

14 reaktioner till “Hur effektivt är det att stänga ned länder och sätta folk i tvångskarantän för att minska smittspridning när strömmen av asylsökande fortsätter okontrollerat?

 1. I all hemskhet så krasst får man jämföra äpplen med äpplen även om skalet skiljer.
  Kina har PP klarat av att stoppa de skenande spridningen av viruset….. och vare sig de siffror är de korrekta eller om det är lite fler landet kommer igång igen….. och bara att sotmolnet över Hubei försvann har man sparat liv….
  en halv miljon dör pga influensan trots vaccin ingen bryr sig… mest äldre dör…. nu har 18.000 dött… dvs 25 gånger till så många för att landa i nivå med säsongsinfluensan som hotar presis samma grupp av människor…. det dör miljoner pga dessa sotmolm från koleldningen….. den metabola pandemin kostar 10-tals miljoner liv…. toaksrökning kostar 5miljoner liv årligen….. vissa saker som jag räknar upp här drabbar olika andra drabbar antingen eller….. i stora drag verkar alltså denna pandemi vara lite överreklamerad som hotet för mänskligheten, så här långt iaf. Den konspiratoriska ådran pulserar. För vare sig man hade ignorerat detta precis som de flesta förkylningar och influensor. Nu verkar iaf USA, DT driva frågan att vi skall öppna upp ganska fort för att inte förstöra ekonomin. För marknaderna har ju gått banas och alla stängningar av verksamheter skapar arbeslöshet osv…

  Gillad av 1 person

 2. Att vara asylsökande verkar öka ditt mänskliga värde tusentals gånger i Sverige.
  6 av 36 som dog var somalier. Då går de somaliska föreningen och påstår
  Att det är för att de inte tagit in informationen ordentligt för det är Från svenska
  Myndigheter.
  Det tolkar jag som somalier inte bryr sig om informationen svenska myndigheter
  Kommer med.
  Andra somalier menar att de lever nära och inte insett faran.
  Svenska politiker tar åt sig kritiken för de inte fört fram det tillräckligt på
  Alla språk.
  Detta problem har aldrig andras länder bara Sverige. flyktingarna tar inte ansvar och
  Bryr sig inte och staten tar svansen mellan bena och följer deras krav.

  Massa olika föreningar för människor som inte byggt upp samhället kräver massa
  Men struntar samtidigt i alla lagar och regler.

  Alla som kommer till Sverige från annat land tar med sig virus och andra sjukdomar,
  Och utsätter oss för onödiga sjukdomar. Corona är ett av dem.

  Något som Kanada och Australien kontrollerar väldigt noga allt som importeras till deras länder.
  Samtidigt tycker man det är konstigt att man inte ser lika allvarligt på mänskliga
  Virus bärare och mördare, rånare som skadar länderna mycket mer på alla sätt

  Gillad av 1 person

  1. David Baas(skyddad identitet och Expoit) ondgör sig över att några pekar finger och hånar somalierna men missar helt det faktum att språksvårigheter kan ha förödande följder.När situationer spetsar till sig blir det så tydligt vad en misslyckad integration kan få för ödesdigra följder.

   Gilla

 3. Greta Thunberg, som är så djärv, skulle brutit mot protokollet när hon talade inför EU. Hon skulle självklart ha sagt att nu får ni sluta ha 2 olika huvudkvarter (Brussel och Strasbourg) för parlamentet, nu får ni sluta köra hundratals lastbilar med handlingar mellan de två städerna varje år. Enligt fördraget ska det hållas 12 plenarsessioner i Strasbourg varje år. Man beräknade 2013 kostnaden till drygt 1 miljard kronor. Det var då det. Det är inte bara lastbilarna som skitar ner, tänk hur många personbilar som far fram och tillbaks extra pga denna idioti. Sverige betalar glatt för detta, hotellnätter, restaurangnotor, man håller två parallella infrastrukturer under armarna. Så, varför talade inte Greta om detta? Dubbelmoral från alla inblandade. Från t ex MP:s EU-parlamentariker. De är bara så glada att de nu blir mångmiljonärer. Så går det till när pengar går före miljön a la MP. Cynism! Dubbelmoral!

  Gillad av 1 person

 4. Tjetjeniens president vill ha dödsstraff för karantänskolkare. Vad tror ni han skulle ge för straff för våldtäkter, rån, mord?

  Gilla

 5. Precis. Vi kan inte få många nog av dessa utlänningar i Sverige. Tänk så berikande mötet har varit mellan dessa utlänningar och svenskarna! Ömsesidig glädje och förståelse har präglat dessa möten. Många ensamma kvinnor har äntligen fått en partner, vi kan glädjande nog se hur nativiteten ökar. Cafekulturen blomstrar och det är en fröjd att höra hur gärna utlänningarna vill demonstrera nya svenska ord de lärt sig. Vi svenskar får lära oss så många nya gester också, det värmer och berikar. Det är verkligen skönt att se att det inte blev några folkliga protester mot de stackars afghanska barnen. Tänk vilket civilkurage våra politiker visade när de drev igenom lagen så att barnen kan få fortsätta att studera och skapa sig en framtid i Sverige. Alla dessa utlänningar är Sveriges framtid! Se så de berikar redan nu. Välsignade svenska politiker (usch för SD) som möjliggjort detta inflöde som kommer fortsätta många, många år framåt, Norrland är ju glest befolkat.
  Signaturen. Öppet och varmt hjärta. ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s