Inget nytt under solen

Tänk så lätt det är att skapa panik i leden och styra folk i en viss riktning. Coronaviruset fullkomligen dränerar såväl svensk som internationell press på andra nyheter, granskningar och avslöjande reportage. För ovanlighetens skull finns det således inte så mycket att skriva om.

Trots att det påminner mycket om ett influensavirus och drabbar främst riskgrupper som det alltid gör så lämnar det inte efter sig massdöd, men ändå verkar allt stå still och media verkar utgå ifrån att vi inte kan hantera flera saker samtidigt.

Märkligt att inte fler frågar sig vad som egentligen pågår bakom kulisserna – någon eller något har just nu fritt spelrum utan världens blickar på sig.

21 reaktioner till “Inget nytt under solen

 1. Hej och godförmiddag! ”Ordet fritt”, då är det kanske ok att peka på att de som förlorade sina PPM-pengar genom att bolagen (senast Allra ni vet, Trustor osv) inte ersätts av staten om jag förstått det rätt. Staten säger att vi måste ha våra pensionspengar där, det är staten som släpper in bolagen. När lånebolag ger lån till personer som inte klarar av att betala tillbaka – då går staten in och ersätter lånebolagen. Om jag nu förstått allt rätt, vilket jag tror, ser ni hur hårresande det hela är. PPM-pengarna ska självklart garanteras av staten (av oss själva, staten är ju vi, våra pengar).

  Gillad av 1 person

  1. Det har visat sig vara bäst att låta staten förvalta pensionspengarna.Låga avgifter och god tillväxt.Jag tycker att folk som löjligt nog vill spekulera med sina pensionspengar själv får stå sitt kast.Men visst har tillsynen varit bedrövlig,där håller jag med.Rena bedrägetier har skett och så får det inte gå till.

   Gilla

 2. Inget nytt under solen, så är det, Einstein sade att det är två saker som är oändliga, rymden och människans dumhet. I varje fall det första lade han till.
  Corona, När det blir läge snart så kommer de med pengar att börja handla bolag osv. Kina har väl en ganska stor slant t ex.

  Gillad av 1 person

 3. Dem bästa att styra folk massa under tusentals år,har varit religion,och hur kunde dem göra detta?genom att utnyttja den mest präglade känsla:RÄDDLSA,ett litet ord som har fått jorden att blöda.Utan att nonchalera corona viruset märke jag att det dör tusental människor varje år av influensa,utan att media rapportera,varför?det dör hundratals av människor genom skjutning,det dör miljontal av barn utan att vi reagerar,detta säljs inte lika bra som corona,vi vet ch är vana vid dessa saker.och det finns inga vaccin mot det.

  Gillad av 1 person

  1. Du är någonting på spåren när du skriver att makten genom religion kunde styra människorna, javisst, det är mer än övertydligt. Men det verkar också som att människan utöver att vara en biologisk varelse också är en metafysisk varelse, vi verkar behöva något mer än att fortplanta oss, arbeta, äta och dö. Se hur alla kulturer i alla tider har vänt sig till någon högre makt, för att få mening i tillvaron, kanske för att få tröst osv. Självklart är det alltid så att vissa människor vill dominera, slå sönder, härska, det är en ständig kamp genom årtusendena. Något lyckorike har aldrig funnits verkar det som. När religionen försvann från Sverige, när vi blev sekulära, vad kom i stället??? Vad är det som idag ger människan mål och mening, vad är det idag som ”förtrollar, förandligar” tillvaron? Knappast konsumtion t ex. Musiken är omedelbar för den väcker känslor i oss, vi besvarar den. Men Mello som nationens andliga samlingspunkt. Mello är skapat av makten för att söva oss, precis som prästerskapet förr hotade oss med helvetet hela tiden eller att vår själ inte skulle komma till himlen. Så meningen med livet är inte att lyssna på låtar gjorda av maskiner och algoritmer. Det verkar dock som kulturen i sina olika uttryckssätt (självklart finns musiken med där också) är det som fyller tomrummet delvis efter religionen, åtminstone för många men inte för alla. Böcker, film, konst i alla dess former, samtal kring allt detta. Depressioner, nedstämdhet, tappad livslust osv osv, kanske gav religionen oss möjlighet till något människan behöver utöver att kunna tillfredsställa sina köpbehov? Kanske höll religionen vår ”nedstämdhet” i schack genom att vi kände en mening, en samhörighet med något högre?
   Som det är nu i Sverige är situationen svår, mycket svår för svenskarna. Andra talar om för oss vad vi ska göra, vad vi ska tycka om och inte tycka om, de talar om för oss vad vi ska tänka, de tar våra pengar och använder till något vi inte vill att de ska användas till, vi ser och upplever dagligen hur vi kan påverka allt mindre av hur vi vill ha våra liv…….och så kommer främmande människor som tar vår plats och blir gullade med av de som vi avlönar med vårt arbete……

   Gillad av 1 person

 4. Corona är en väckarklocka där globalismens nackdelar blir tydliga. De som anser det ok att länder i Europa samarbetar blir nog några fler jämfört med de som vill att EU ska styra över alla länderna när corona inte är på tapeten lika mycket igen.
  EU:s byråkrati är fruktansvärd. Man har 750 ytterst välavlönade delegater vars absoluta lojalitet köps med otroligt bra ekonomiska villkor. De som bestämmer i toppen har helt fritt spelrum, de kan agera själva, i samarbete med Världsbanken, Nato, FN osv osv precis så som de vill. Men, framförallt är de lika mäktiga som medeltida furstar var i sina små kungadömen. De styr alla länderna ner på detaljnivå, det finns ett effektivt maskineri för att ständigt spruta ut lögner och dimridåer. Makten i EU lägger sig i alltmer i hur saker och ting ska skötas, godkännande måste inhämtas från EU osv. EU vill inte att länder ska finnas som självständiga enheter, bara som nettobetalare till EU. Sverige är ett av de lydigaste, vi betalar nästan mest, vi är lojala, vi går tom före EU i dess egna ambitioner och strävanden att kontrollera de enskilda länderna. Men mig kommer de inte få att gråta över EU:s nationalhymn när jag kommer åter till Europa efter en utlandsresa. I Sverige har vi många tjänstvilliga krafter som arbetar för att Sverige knappt ska finnas som nation (vi är högerpopulister då), krafter som arbetar för att ta importera folk med vilka vi inte har ett skvatt gemensamt, folk som ständigt pekar åt vilket håll folket ska se (t ex Mello-hållet, vad är det för något, musik gjorda av maskiner och algoritmer, som om det vore något för svensken att hålla ihop kring i stället för allt annat vi har gemensamt), folk som vill förvilla oss, de kallar oss rasister när vi vänligt makar på oss, de kallar oss rasister när det är vi som är utsatta för rasism – ja, ni vet allt det där. Ska bli intressant att se vad som händer när ljuset tänds i biosalongen, när vi rest oss för att gå ut i verkligheten, vad kommer vi se, höra…..

  Gillad av 3 personer

 5. De goda i Sverige har alltid framhållit att de själva är just goda, det är de som är goda, inte vi andra! De delar ut våra skattepengar, både inrikes och utrikes. Utrikes tar de förstås först till sin biljett, sitt boende och sitt traktamente. Stor aktör här är SIDA men även många andra organisationer osv osv. Inrikes finns de där så kallade intellektuella som ihop med media bestämmer vad som är gott och ont, vilka som är de goda och de onda. Länge har man i Sverige nu använd en påhittad formel för att sortera oss, nämligen värdegrunden som man slår folk i huvudet med, som man straffar med på olika sätt. Tänk, i dagens Sverige räcker det med att det finns en bok på den lista av böcker som en student ska läsa under en termin, en bok där författaren någon gång uttryckt något som värdegrunden säger är rasistiskt, kanske har författaren tom varit på ett SD-möte – då, då stryks boken oavsett vad det står i den. Då riskerar läraren att få sitta inför en tribunal och försvara sig. Det finns flera fall där han fått sparken. Så, de som är självutnämnt goda är de som styr. Vi andra är onda. Vi är ju i Sverige vana vid att makten är god och vill oss väl, så vi ”onda” vi hukar oss och makar på oss. De här självutnämnt goda, de som säger sig hysa medlidande, de som åker till ”Afrika” och delar ut våra skattepengar, deras medlidande, hur äkta är det tro? Det är lätt att se att de är i en maktposition, de riskerar inte någonting för egen del. Medlidandet, nog finns det ett uns av bitterljuv och ondskefull vällust i detta medlidande?
  Staten och SIDA m fl borde ha medlidande med alla de i Sverige som har en pension under EU:s fattigdomsgräns. Medlidandet skulle kunna uppgraderas till vanlig rättvisa. Därefter skulle alla på SIDA få sparken.
  Det finns äkta medlidande och översittar-medlidande. Det finns egna pengar och andras pengar.

  Gillad av 2 personer

 6. Undrar hur många som flytt krig och svält som släpps in i Sverige just idag? Är det möjligt att få reda på antalet?

  Gilla

   1. Vatten, mat, toapapper, självklart, som förr i tiden, värme behövs ju också, men det fixar ju MP….förr i tiden, man var tvungen att tänka själv….betalade nyss alla räkningarna, kommer säkert funka när det är dags, men när jag ändå började tänka…

    Gilla

  1. Precis och man betalar med toapapper(hårdvaluta idag) och torkar sig i arslet med de snart värdelösa svenska sedlarna.Synd på Birgit Nilsson och Astrid Lindgren bara.

   Gilla

 7. Ja de stora aktörerna i US/UK’s oligarki har säkerligen i god tid kunnat planera sälj och köp lämpligt synkroniserade med det avsiktligt spridda viruset. Och nu gjort finfina klipp samtidigt som dom kunnat plocka av medelklassen dess besparingar med epidemin att skylla på när det i verkligheten rör sig om en skuldbubbla som länge förväntats brista.
  https://www.globalresearch.ca/china-is-confronting-the-covid19-epidemic-was-it-man-made-an-act-of-of-bio-warfare/5705067
  Militära olympiaden i Oktober i Wuhan (18-27 October 2019) där ung 200 amerikanska soldater deltog; de första fallen av 2019-nCov feber upptäcktes ung 2 veckor senare – två veckor är medelvärdet av förväntad tid mellan infektion och utbrott

  Det bevisar inte att soldaterna är skyldiga men är indicium på att någon från väst passade på att sprida detta laboratorievirus parallellt med denna militära olympiad.
  Någon som ville skylla på Kina och med de amerikanska soldaterna som alternativ syndabock.

  Gillad av 1 person

 8. Härom dagen kom det med posten hos en kollega ett meddelade ifrån SIFO. De förvarnade om att kollegan är utvald att delta i en undersökning om vad man jobbar med samt befattning och inflytande. I tillägg om medieanvändning. Undersökningen är tänkt att användas till beslutsunderlag för myndigheter, medier, organisationer och företag.

  Med tanke på vad händer och har hänt de senaste åren, inte bara i Sverige, utan även internationellt, så väcks frågan om vad den egentliga baktanken är. Så varför känns det som att det egentligen bara handlar om en inventering (avsedd för tvivelaktiga ändamål)? Uppgifterna om anställning går att komma åt hos Skatteverket, men inte de andra.

  I Karlstads Kommun gick man ut för några år sedan med en enkät, där man ville ha återkoppling om hur kommuninvånaren uppfattade hur kommunen sköts. En enkät med i vissa fall suspekta frågor, frågor med saknade svarsalternativ och även dubletter. Omfattningen gjorde att jag inte skickade in enkäten. När det sedan skickades en påminnelse, så väckte det fler frågor, med tanke på att man garanterades full anonymitet. Om så vore fallet, hur kunde de veta att jag inte svarat? Samma löfte ges nu av SIFO och med tanke på hur det [officiellt] är tänkt att användas, så kommer kollegan inte att lämna något svar. SIFO betonar att de ‘lovar‘ att uppgifterna endast kommer att användas för marknadsundersökningsändamål och att inget kommer att kunna kopplas till någon som person. Ingen på jobbet har tidigare hört talas om denna studie, trots att det heter att det är en årlig återkommande studie.

  Det blir nu intressant att se vilka frågor som ställs och hur länge det dröjer innan [första] påminnelsen dyker upp. Ju fler, ju suspektare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s