Det finns egna pengar och andras pengar

Många svenskar tror fortfarande att vi har det väldigt bra jämfört med hur det är i andra länder – tandvård, olika typer av bidrag, standard på skolor, sjukhus, rättigheter osv. Något som exempelvis märks genom de stora summor som svenskarna, utöver vår hårda beskattning, skänker till utlandet via olika organisationer i statlig regi för vi vill ju tillhöra ”de goda”.

Nu börjar det dock knaka i fogarna rejält när allt fler upptäcker att farbror Staten inte längre håller oss i handen när det väl gäller och vad vi egentligen får för våra surt förvärvade skattepengar är numera den stående frågan.

När fasaden väl rämnar visas den fula verkligheten upp och folket förstår att de blivit rejält dragna vid näsan under mycket lång tid, men än är vi inte där eftersom flertalet fortfarande vägrar acceptera vad våra styrande skapat åt oss.

Torsten Nothin socialdemokratisk ämbetsman och politiker som var aktiv under perioden 1920-1949, skrev några bevingade ord i slutet av sina memoarer som tyvärr även beskriver Sverige av idag på ett alltför tydligt sätt.

”Det svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare.”

#onlyinsweden

Cred till Rättvisa och Hollviken som med sina intressanta kommentarer inspirerat till detta inlägg!

22 reaktioner till “Det finns egna pengar och andras pengar

 1. Sverige som i utlandet uppfattas som ett rikt land och i framkant beträffande skola, vård, socialt, tekniskt och rättssäkert land, har nu avslöjats som ett land med åtskilliga Potemkin kulisser!

  Gillad av 3 personer

  1. Folket har röstat för Potemkinkulisserna i tre decennier. De framstår som så trevliga via lögnmedia och hur ska man överleva utan lögnmedia? Så tänker folket i allmänhet. De säger inte upp prenumerationerna på skiten. De slutar inte betrakta det ljugande eländet på TV:n heller, men fortsätter att hjärnförsmutsa sig med dem.

   De loggar heller inte ut från främmande makts spionerande, ofria skript-skadade plattformar och programvara heller. Jag undrar när polletten ska trilla ned och folket inser att vi inte kan leva med illojal politikeradel och illojala medier som ljuger vilseleder och bedrar oss dygnet runt. kommer poletten någonsin trilla ner, eller är det slaveriet under girigbukarna och förlorade händer eller huvud för stulet bröd som är barnens framtid? Det verkar inte bättre.

   Gillad av 3 personer

 2. ”Det svenska folket är dömt att upptäcka att dess välstånd har offrats på den falska solidaritetens altare.”

  Det blir fler och fler som upptäcker denna tragiska sanning men helst bör ju svenska folket inse detta och faktiskt göra någonting åt det i det verkliga livet och inte bara på internet!
  Att prata med sina medmänniskor kostar inte så mycken möda utan kan bli en glad överraskning då vi upptäcker att det finns fler som tänker som vi som börjat vakna ur illusionernas koma!

  Gillad av 3 personer

   1. Tja, vaknat är ju någonting relativt men har ju lärt mig en hel del genom Scientologi och vaknat allt mer andligt och mediterat men huvudsakligen har jag och frun varit aktivister under mer än 20 år, dvs anordnat demonstrationer och researchat nätet extremt mycket och läst böcker. Ingen kunskap utan fördjupning s a s. 🙂

    Gilla

   2. Demonstrationer kräver mer uppslutning vilket sällan skett då uppvaknandet varit måttligt inför hotet av total kontroll med avlyssning(FRA), påtvingad giftig föda (GMO,Codex Alimentarius som begränsar individens möjligheter att sköta om sin egen hälsa) geoengineering som tvingar oss att inandas diverse gifter och dessutom utökar militärens galna planer, 5G är ytterligare ett kontrollinstrument och en övervakningsmetod som passar bra in på Agenda 2030. Omvärldspolitik o d finnes det många böcker om som ger en klarare bild av sakernas tillstånd och geoengineering o a beskrivs i ett otal böcker.

    Gilla

 3. Jag vill dela med mig om valutan.Jag är fransman och bor till och från i Sverige.När jag växlar pengar från svenska kr.till euros,förlora jag 33%.för ca.10kr.får jag 1 euro.som motsvarar 6.50 Francs.ex.bensin i frankrike kostar ca 1.32 euros,dvs.ca 13.60 kr.glr rn fransman blir det ca.8.50,det är likadant för allt annat.Sverige är inte längre en välfärds land,det är vad regeringen vill att svenskarna ska tro.köper du ett hus för 200 000 euros,måste du betala 2 200 000kr.mot 1 300 000 gamla francs.

  Gillad av 3 personer

   1. Väldigt sant det du säger, Martin! Jag har ju sett hur allting blivit dyrare, bl a mat, energi och drivmedel och diverse miljöskatter och helt horribla trängselskatter.

    Gilla

   2. Eliten höjer sina egna arvoden och sänker sina egna skatter och sina kriminella polares skatter.

    Hur ska de dra in skatter? På det allt fattigare folket naturligtvis. S, V och MP är med på högerns skattesänkar-tåg för de rike p.g.a. den s.k. ”Rasismen!” och förvärrar därmed ”Rasismen!” åt SD. De sitter naturligtvis i samma båt, hela högen.

    Att låta sedelpressarna rulla, sänka ränta och bevilja en massa lån är ett sätt att stjäla pengar från vanligt folk och göra dem till låneslavar naturligtvis. Det sänker även värdet på valutan.

    Så har vi miljöskatter som slår mot vanligt folk, särskilt pensionärer som kan ha svårt att gå/cykla/bära, samt särskilt på landsbygden där människor ofta har svårt att klara sig utan bil.

    Så allt medan folket ser hur de får det sämre så väller det in migranter som har fått instruktioner av sin sekt att banavla in-absurdum, men det är inte sekt-migranterna som skapar problemet, men den psykopatiska korrumperade politikeradeln i maskopi med idioter som vilseleds av falsk känsloargumentation via fulmedier. Syftet är det kaos som deras ägare livnär sig på.

    Visst ska man vara miljövänlig och beskatta miljöfarliga saker, men ekologisk hållbarhet byggs faktiskt INTE genom att vara för EU:s ökade transporter, GMO, giftodlingar, massmigration av barnavlande kulturer, absurd tillväxt, eller extrem ojämlikhet.

    Det är ingen slump att Regeringen orerar om klimatet och CO2, samtidigt som de höjer både utsläppen och beskattar vanligt folk för de utsläpp som de själva skapar. De är extrema psykopater i maskopi med extrema idioter.

    Att folk inte vaknar, donerar eller ställer upp för eller går med i Vetenskapliga partiet och fyller vår lista med vakna kandidater är ett stort jävla mysterium för mig.

    Gillad av 1 person

   3. Växelkursen är intressant på det viset att det speglar omvärldens nivå av förtroende för Sverige.Kvaliteten på det vi producerar,hur effektiva vi är i jämförelse med andra länder så jo-den just nu dåliga växelkursen indikerar misstroende mot Sverige och det med rätta.

    Gilla

   4. Exakt.Jag glömde det svenska nationalisme!!!frankrik:mjölk,9.8 E.baguette,6.5E.kött,dyraste,19 till.30 E.fisk 10 till 35 E.Bensin.1.32 E. osv.jag kan fortsätta,och det vet alla som flyttat söderut.utom Kafe.250 gr.3.5 E

    Gilla

 4. Låt oss för all del inte förväxla moder Svea som är god på riktigt med de där politikerna som klättrar upp på högsta stenen och skriker att de är staten och de nu är de som bestämmer. Moder Svea behöver vår hjälp nu.

  Gillad av 2 personer

 5. A propos egna och andras pengar – Mer utgifter för EUs medborgare:
  De ska tydligen betala dyra förstärkningar av broar etc för att Usas tunga stridsvagnar ska kunna röra sig smidigt.

  ”I ett Europa stängt av Coronaviruset öppnar EU dörrarna för US Army.
  Kommer ‘försvararen’ att bli invasionsmakt?”
  [Man kan tillägga att det aktuella förbudet mot stora folksamlingar kommer lägligt för dom som fruktar demonstrationer.]

  https://www.globalresearch.ca/in-a-europe-closed-down-by-the-coronavirus-the-eu-opens-its-doors-to-the-us-army/5706133
  av By Manlio Dinucci Global Research, March 12, 2020, översättning Peter Kimberley

  Gillad av 1 person

 6. Ja jäklar, så de håller på. USA. Kina. Ryssland. Men USA, en nation som är beroende av yttre fiender hela tiden för att hålla ihop nationen….vad skulle hända om de gjorde upp med sitt blodiga förflutna, när de vita, även svenskar kom dit och tog för sig? I ”Afrika” har man hanterat svåra saker genom ”försoningskonferenser” där offren ibland förlåter bödlarna, som ett sätt att gå vidare, ursäkta parentesen som dök upp i huvudet, har tänkt detta i många år. Faktiskt ända sedan jag i New York letade efter ”indianavdelningen” på ett stort museum, den fanns under en stor trapp, ett litet sketet utrymme….

  Gillad av 1 person

 7. Nu kanske fler människor i Sverige förstår hur nerkört detta som en gång var ett föredömligt välfärdsland verkligen är. Ingenting av vad du har rätt att förvänta dig ska fungera i ett land med överlägset världens högsta samlade skattetryck fungerar tillfredsställande. Samhällets infrastruktur så som vägar, vatten och avlopp löper på flera orter risker på totalhaveri pgr av uteblivna investeringar, brandförsvaret bantas på mindre orter, sjuk och äldrevården är stadigt under nedmontering pgr av resursbrist för att inte tala om hela utbildningsväsendet som mest kan liknas med fritt fall så till den grad att man manipulerar PISA för att dölja det. Östlings undran var inte så fel.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s