Positivt och negativt i coronavirusets spår

Efter att USA meddelat att man stoppar inresande från Europa i en månad faller världens börser, men ska man försöka se någon positiv effekt av coronaviruset så är det att lokalproducenter gynnas och att vi kommer köpa mer inhemskt producerade matvaror.

Att klimataktivisterna får stryka på foten i och med att flera länder, däribland Sverige, infört förbud mot allmänna sammankomster med fler än 500 personer är inte heller dumt. Greta Thunberg har redan deklarerat att man ska sluta klimatstrejka och istället satsa på digitala protester. Hamnar de tillräckligt i skymundan kanske det hela självdör och vi kan börja fokusera på de viktiga miljöproblemen istället.

Däremot lär regeringens beslut om att ta bort karensdagen generera en jättenota för arbetsgivarna eftersom många nog kommer att ta tillfället i akt för att slippa ”söndagsångest”, Återstår att se om regeringen godtager Moderaternas förslag om att staten istället ska stå för kostnaden de första två veckorna.

Viruset väljer inte sina offer utan vem som helst kan få det – även våra styrande och det hade varit intressant att se reaktionen om de måste få vård på sjukhus där kaos råder. Kanske kan det bli den ögonöppnare de behöver för att förstå att situationen inom svensk vård är under all kritik!

Bildkälla: GP

8 reaktioner till “Positivt och negativt i coronavirusets spår

 1. Jag satt precis och funderade över vad vi har i Sverige som är lokalt inom landet och just nu kom jag inte på mer än mjöl,mjölkprodukter,kött och ägg.Det blir en ensidig kost men det får gå.Det positiva med globaliseringen är att viruset sprids med rekordfart,pinan blir förhoppningsvis kort och immunitet uppstår snabbt.Den som lever får se.Det känns som om världen kommer att braka samman.Ja,jag är orolig på allvar.

  Gilla

   1. ”Refugees” är utbytt mot ”Corona” – f.ö. är det på riktigt.

    Det finns en poäng med det.

    Gilla

 2. När ”man” bestämt att corona inte är över, men är ”ofarligt”, när livet i världen måste gå vidare trots fortsatta nya fall av människor som insjuknar i corona; det ska bli intressant att följa hur ”globalisterna” resonerar, vilka argument som förs ut i världen som ska motivera att allt måste fortsätta som tidigare. Det går ju inte att stänga världen hur länge som helst. Eller, om något ändras till följd av denna lindriga och för de flesta oförutsedda händelse, en pandemi. För visst är en pandemi jämte miljöförstöringen en mycket tydlig baksida, nackdel med globalismen? Inget sker förstås i det korta perspektivet (förutom div praktiska saker kring smittspridning, lagerhållning osv osv), men i det längre, 5-10 år t ex, undrar sa flundran vilka rörelser som kommer att ske vilken nyorientering. Kanske blir nationalstater ok igen, kanske ok att vi har gränser och är svenskar? Kanske påverkan på EU? Men bankerna, pensionskapitalet som flödar kors och tvärs, vad kommer ske där? Allt kring nätet finns ju och kommer finnas, men nog kommer det bli någon ändring på något sätt, frågan är hur och av vilka. Att Sverige fortsätter satsa på civilförsvar igen är ju självklart, man håller på för fullt. Men oj vilken uppförsbacke. Sverige är ju ett extremt exportberoende land, hur blir det med Sveriges förmåga att tjäna pengar i den utsträckningen att vi kan fortsätta kasta bort hundratals miljarder till andra länder? Återigen, Tegnell som är i Somalia och skänker bort hundratals miljoner till ny hälsomyndighet – just nu!!! Protektionism? Trump har hållit på med det i några år redan. Kanske måste Sverige sluta förolämpa stormakterna och annat och andra ideligen? Även om det som sker med corona nu inte är en medicinsk katastrof över huvud taget än så länge (spanska sjukan tog 37.000 liv i Sverige), så är det en ekonomisk katastrof och något som tydligt blottar avigsidorna och nackdelarna med globalismen. Intressanta tider stundar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s