Erdogan likställer Greklands agerande vid gränsen med nazisternas grymheter samtidigt som Turkiet trakasserar den grekiska kustbevakningen

Blott 48 timmar efter att Erdogan haft samtal med EU i Bryssel där EU strävat efter att förlikas kring det tidigare migrationsavtalet, liknade Turkiets president grekernas behandling av flyktingar och migranter vid gränsen med nazisternas grymheter.


Recep Tayyip Erdoğan menar att de påstådda övergreppen som skett mot människor vid gränsen var jämförbara med den taktik som Hitlers trupper använde under andra världskriget.
-”Det är ingen skillnad på vad nazisterna gjorde och bilderna från gränsen.”


Erdogan upprepade även obevisade påståenden om att grekiska styrkor hade dödat minst fyra personer och skadat cirka 1.000.
-”Att öppna eld, avfyra tårgas och använda kokande vatten på oskyldiga människor vars enda syfte är att rädda sina liv och bygga en bättre framtid för sina barn är barbarisk i ordets verkliga mening.”


Turkiets president, som har anklagats för att ha bidragit till kaoset vid gränsen i sin strävan efter inrikespolitiska mål, uttryckte att Ankara ska behålla sin öppna gräns-politik trots internationella fördömanden.
-”Vi kommer att fortsätta den aktuella åtgärden vid våra gränser tills alla våra förväntningar är konkret uppfyllda.”


Upp mot 10.000 flyktingar och migranter (mestadels migranter) har samlats vid gränsen i Evros sedan Erdogan bestämde sig för att öppna portarna till Europa. Grekiska styrkor har använt tårgas och vattenkanoner för att förhindra över 42.000 illegala försök att ta sig över gränsen de senaste två veckorna. Greklands agerande för att skydda kontinentens gräns har hyllats av såväl EU-ledare som Ursula von der Leyen.


Turkiet skickade 1.000 tungt beväpnade specialpoliser till gränsen förra veckan och har anklagats för att beordra att tårgas avfyras mot grekiska vakter och migranter.


En talesperson för den grekiska regeringen ogillade Erdogans kommentarer:
-”Grekland accepterar inte lektioner i mänskliga rättigheter och respekten för internationell rätt från den turkiska presidenten. Ankaras handlingar är en del av en organiserad och samordnad operation för att destabilisera Grekland.”


Trots att motsättningarna lättat de senaste dagarna, blossade det upp ett bråk i Egeiska havet idag när en turkisk patrullbåt rammade ett grekiskt kustbevakningsfartyg nära ön Kos. Kollisionen orsakade mindre skador, men ingen person skadades. Greklands utrikesminister tillkallade den turkiska ambassadören i protest över tilltaget. Men Erdogan, som nöjt visat bilder av en liknande händelse förra veckan, lovade att turkiska sjöpatruller kommer att fortsätta trakassera grekiska kustbevakningsfartyg till havs.


Dessutom har turkiska stridsplan setts flyga över regionen tidigare ikväll, vilket indikerar att Turkiets starke man aktivt försöker pressa fram en strid med Aten.


Det känns inte som ett ansvarsfullt beteende överhuvudtaget! Obegripligt att EU inte rivit itu Turkiets EU-medlemsansökan för länge sedan. Får vi in den vettvillingen i Europa vet man inte hur det slutar!


https://www.theguardian.com/world/2020/mar/11/erdogan-compares-greek-border-crackdown-to-nazi-atrocities

12 reaktioner till “Erdogan likställer Greklands agerande vid gränsen med nazisternas grymheter samtidigt som Turkiet trakasserar den grekiska kustbevakningen

 1. Enligt Thierry Meyssan hänger ett hot över Turkiet och Saudiarabien om att de skall styckas upp i delar med nya gränser.
  Och Erdogans och Saudiernas MBS beteende sker som motdrag för att väst ska tvingas ändra sig.
  Våra medier gör som vanligt ett uselt jobb med att förklara vad det är frågan om.

  Frågan är hur många västpolitiker som fattat att det är en desperation av en anledning.
  Våra medier bibringar oss uppfattningen att någon tjomme därnere bär sig konstigt åt.

  Erdogans skenbara irrfärd tycks ske i respons mot olika avtal han lyckats få med USA för att slippa få Turkiet uppstyckat.
  Efter hand som Syrien i samarbete med Iran och Ryssland lyckats omintetgöra Usas andra intentioner har Usa bytt taktik och återgått till planerna mot Turkiet.
  Det innebär inte att Erdogan har gjort kloka val men det är enligt källan i grunden frågan om imperiets aggressiva avsikter, som inte redovisas av våra lögnaktiga medier.
  “Which target after Syria?”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 10 March 2020, http://www.voltairenet.org/article209439.html

  Tony Cartalucci’s blogg skriver om att Usas planer går tillbaka till 1983
  US-Israel Predictably Behind Turkish Aggression in Syria
  http://landdestroyer.blogspot.com/2020/03/us-israel-predictably-behind-turkish.html

  Och bakom uppstyckningen av mellanöstern fanns Oxford-orientalisten Bernard Lewis som var mentorn bakom Samuel Huntingtons Clash of civilisations.
  Lewis ansåg att allt som pågår därnere beror på tusen år gamla islamistiska fenomen.
  Inte på västvärldens moderna intrigerande.

  Gillad av 2 personer

  1. Det här måste vara en del sanning bakom eftersom Facebook tog bort kommentaren som jag lade upp i förrgår med hänvisning till att det strider mot deras community! 😅

   Gilla

 2. Troligen är 95 % av européerna kraftigt emot att få Turkiet som EU-medlem.

  Det är spel under täcket från maktelitens sida. Erdogan uppträder aggressivt och arrogant, han har mycket mäktiga bundsförvanter, t.ex. Israel. Medlem i NATO.

  Även Putin är rädd för honom.

  Gilla

 3. Gästen Erdogan sitter lugnt som ett lejon som spanar ut över savannen. Värden Putin har ryckningar i benen, vrider händerna hela tiden och ser åt Erdogans håll då och då. Talet verkar tvekande och osäkert (låter det) Han gör ett mycket nervöst intryck om man ser till kroppsspråket.

  Gilla

  1. Thierry Meyssan har en annan bild av det. Under fotot står det
   With keen pleasure, the Kremlin has staged the surrender of Turkey: the Turkish delegation is standing, contrary to the habit where chairs are provided for guests; behind it, a statue of Empress Catherine the Great recalls that Russia was already present in Syria in the 18th century. Finally, Presidents Erdoğan and Putin are seated in front of a pendulum commemorating the Russian victory over the Ottoman Empire.

   Gilla

   1. Och vem litar du själv på?
    Meyssan verkar välinformerad och var först med att peka ut 9/11 som ett inside job.
    Vilket tvingade honom i landsflykt från Frankrike.
    Han har sen dess haft sin bas i MÖ och varit i oroshärdarna och haft rikliga kontakter med diverse inflytelserika personer. Men jag följer åtskilliga altmedier och andra källor.
    Är du besviken över att Ryssland hanterar situationen med pondus?

    Betänk att Ryssland inte bara besegrat Ottomanerna utan dessutom efter WWI hjälpte Turkarnas dåvarande ledare Kemal Ataturk att återta förlorade områden. Man kan undra om Erdogan är medveten om det.
    Erdogan lierade sig med muslimska brödraskapet som är en skapelse och medarbetare till det brittiska imperiet ända från starten. Dom ligger bakom all terrorism och ses som en tillgång av britterna och av amerikaner som är starkt influerade av britterna.

    Gilla

 4. Erdoğan är förmodligen rädd att bli petad utan en yttre fiende. Turkarna bör peta honom så fort som möjligt!
  Att samverka med extrema sekterister som tror på sin egen utvaldhet, samt invaderar annan suverän stat (OCH förlorar) kan verkligen jämföras med Hitler.

  Att hålla en gräns kan jämföras med många andra gränser som hålls, ex. USA-Mexiko, eller en gräns som respekterades på allvar, nämligen den minerade med prickskyttar mellan Öst- och Västtyskland, vilket jag tror är det enda som kommer respekteras, om ens det.

  Kanske kommer det krävas anonyma begravningar tillsammans med slaktavfall av gris innan gränsen respekteras?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s