Miljarders miljarder till coronapaketet – vart får man de pengarna ifrån?

Coronaviruset fortsätter dominera såväl nyhetsflödet som våra politikers agendor och nu senast talar regeringen om att tillsätta ett krispaket. Men Moderaterna vill inte vara sämre utan föreslår nu ett eget stinulanspaket till en kostnad av 30 miljarder kronor. Elisabeth Svantesson pratar om att vi måste rädda jobben. Var pengarna ska tas ifrån framgår dock inte.

För oss vanliga medborgare är det svårt att veta vad man ska tro om coronavirusets utbredning – särskilt när olika länder har olika tillvägagångssätt. Såväl Italien som Saudiarabien stänger till exempel sina gränser medan andra kör på som vanligt.

Jag diskuterade saken med en bekant idag som ifrågasatte varför det är så speciellt med just det här viruset – säsongsinfluensa kommer ju varje år och äldre samt sjuka brukar vara de som tål det sämst. Det är ingen som har avlidit i Sverige ännu i sviterna av viruset vad jag vet och idag stod att läsa att en 100-årig kinesisk man tillfrisknat efter att ha haft corona, men ändå råder kalabalik.

Förvisso är det väldigt smittsamt och många länder är drabbade på ett eller annat sätt, medan andra – till exempel Ungern – inte har ett enda fall hittills.

Jag tycker det är svårt att veta hur man ska se på coronaviruset och därför ställer jag mig i dagsläget frågande till nödvändigheten av såväl regeringens som moderaternas krispaket. Dessa miljarder hade dock kommit väl till pass i skolan, vården och äldreomsorgen som går på tomgång.

Man brukar säga att om världens fokus är på ett område så titta åt andra hållet där något smusslas undan för våra ögon – frågan är bara vad det är vi missar.

17 reaktioner till “Miljarders miljarder till coronapaketet – vart får man de pengarna ifrån?

 1. Är det så svårt att samla 30 miljard???nej,ta 30% av kungliga familjen apenage och här ha ni det.Om royalisterna tycker jag har fel,så fråga latmaskerna son Zlatan och alla dessa idrottsmän som lrker hela dag.

  Gilla

 2. Coronaviruset är allvarligare än vanlig influensa.
  Viruset angriper nedre delen av lungorna vilket inte de vanliga förkylningarna gör.

  Gilla

  1. Men ingen har ens dött i Sverige och ändå pratar man om krispaket! Jag tror det är för att Sverige går så dåligt. Förtäckt paket som egentligen är till för att kommunerna ska ha råd med den kostsamma invandringen.

   Gillad av 1 person

   1. Just nu är det 463 personer som dött av Corona i Italien. De ligger före oss i tidpunkt för smitta.

    Gilla

 3. Krispaket mot corona? Få se vilket parti som ger dagens bästa bud. Krispaket, javisst! Men vänta nu, vad ska pengarna användas till? Nån som tänkt till kring det? Handsprit? Ansökningar från företag som anser sig missgynnade av corona? Vem ska bestämma vad pengarna ska användas till? Tegnell? Politiker? Smittskyddsläkare? Ekonomer? Vad är syftet med pengarna? Stoppa corona eller att på svensk maner dela ut bidrag? Ansökningshandlingar? I vilket departement ska de sitta som ska administrera det hela? Särskild hjälpinsats till de utsatta områdena? Trupper går in trots massivt stenkastande och lämnar handsprit? Gasmasker? Instruktionsvideor hur man tränar för att hålla andan länge i butiken? Men visst, det finns massor med studier som visar att ju mer pengar man satsar, desto mindre blir smittspridningen. Ungefär som de utsatta områdena, ju fler miljarder man satsade, desto mindre utsatta blev de. Vart gick de pengarna? Till att sopa gatorna? Kläder? Bidrag till samlingslokaler? Till vad? Gjordes utvärdering? Usch så tråkigt och rasistiskt att tänka så.
  Var så säkra på att Tegnell har med sig många hundra miljoner som han överlämnar till Somalia. Han flydde ju dit och är där nu för att hjälpa till att bygga upp en ”hälsomyndighet” i Somalia. Så solidariskt mot det somaliska folket, eller hur? Kanske kan han ta med några utsatta somalier hit när han reser hem också, vem vet?
  Min spådom är att när detta med miss Corona är över så kommer krav på en ny myndighet eftersom de nuvarande inte fixade att hantera det hela. MSB:s rikskommunikationsstrateg (jo, hon har en sån titel), gav fullständigt absurda och undvikande svar i tv häromdagen när hon fick frågan om svenska folket behöver bunkra förnödenheter. Människan, rikskommunikationsstrategen, svarade så kryptiskt och undvikande att ingen förstod vad hon sade. Samtidigt fick alla som lyssnade en känsla av att hon dolde någonting, hon visste något som var så farligt att vi andra inte borde få veta det. Så, en ny myndighet behövs absolut.

  Gillad av 3 personer

   1. 1917 bolchevikerna tog makten i soviet.dem blev mästare i att manipulera sitt folk.sossarna(löfven och kompanie)använder samma metod,på ett mer rafinerad sätt,(radio,tidningar,tv)det är kanske dags att Svenskarna går ut och ta pä sig ”gillet jaune”och slänger ut den konruperade regering som styr sverige,miljarder till corona???vad är det för lögner,med tanke på statskulden vi har,snart går sverige i konkurs.

    Gillad av 3 personer

 4. Du skriver att: ”Man brukar säga att om världens fokus är på ett område så titta åt andra hållet där något smusslas undan för våra ögon – frågan är bara vad det är vi missar.”

  Jo. Det hela luktar faktiskt avledningsmanöver. Att man i Kina satte igång med extrema åtgärder var inget konstigt, men nu när man vet att viruset i princip är en vanlig influensa så finns det inget egentligt skäl att ösa pengar över det hela.

  Frågan kräver spekulationer. Jag rekommenderar att du betraktar både alternativmedia och fulmedia för att jämföra flödet, OM du har förmåga att analysera saken. Jag misstänker att det man försöker dölja är att EU och Nato drar sig tillbaka från krigsförbrytelserna mot Syrien, Erdoğans samtal med Putin, EU:s ovilja att ta tillbaka de icke-flyktingar och terrorister som USA och Turkiet har understött med vapen, samt det fullt logiska behovet av att stärka och skjuta skarpt vid den grekiska gränsen, när de illegala migranterna inte respekterar den och beskjuter gränsvakterna. RT är ett tips för att få se Rysslands fokus.

  Gilla

  1. Om inte annat, så är en smidig orsak till att kunna utlysa undantagstillstånd. Riksdag och regering kan i det läget hitta på vad som helst, helt till befolkningens nackdel. Är det det som är på gång, med tanke på hur passiva och stundtals desinformativa berörda myndigheter är i Corona-frågan? Om den är så farlig som det påstås, så hade trams som Melodifestivalen antingen skjutits upp eller ställts in. Även andra tillställningar, där många samlas. (Eller är anledningen just att smittspridningen skall medvetet öka …?)

   Gilla

   1. Ja, med tanke på att Kina sedan ett antal år redan har höga dödstal för både influensa och lunginflammation (relativt deras folkmängd, så är de låga), speciellt i storstäderna där de har problem med luftkvalitén.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s