I Sverige råder panik trots att många tillfriskningar efter Coronaviruset och dödligheten bedöms som relativt låg av WHO

Det går inte att öppna en svensk tidning utan panik-i-kubik kring coronaviruset, som helt har tagit över nyhetsrapporteringen. Tyvärr hakar många medborgare på hysterin och verkar tro att det är den nya digerdöden som är här istället för att ta det lite lugnt. Media lever på våra klick och ju räddare vi är desto mer klirr i kassan för dem. Nu drabbas inte alla länder lika hårt som Italien och vissa har klarat sig helt utan några smittade, så det varierar verkligen.

Innan man rycks med i virusskräcken kan det vara bra att känna till att av 113.739 smittade har över 63.600 personer tillfrisknat från sjukdomen sedan den först blev känd i december. WHO betonar också att dödligheten förblir relativt låg. Även om viruset är mer dödligt än vanlig influensa så sprids det inte lika effektivt.

På tal om säsongsinfluensan så är det intressant i sammanhanget att förra året i vecka 6 var 1.277 fall med influensa A verifierade i Sverige, där främst barn samt personer över 65 var drabbade. Nu är vi hysteriska över 355 personer och såväl regeringen som oppositionen levererar krispaket samt partiledarna blir extrainkallade till möte för att diskutera ”krisen”.

Utrikesminister Ann Linde verkar åtminstone lite sansad och är skeptiskt till ökad EU-samordning – hon menar att situationen är olika i Italien, Frankrike och Sverige. Så sant.

Kan vi inte lugna ned oss lite åtminstone? Sunt förnuft och bra handhygien räcker långt. vi inte lugna ned oss lite åtminstone? Sunt förnuft och bra handhygien räcker långt. Med det sagt menar jag verkligen inte att vi ska ignorera faran, men just nu har det gått lite till överdrift – mycket tack vare media.

https://www.arabnews.com/node/1639501/world

18 reaktioner till “I Sverige råder panik trots att många tillfriskningar efter Coronaviruset och dödligheten bedöms som relativt låg av WHO

 1. Du och andra friska kan ju ta det med en klackspark, själv är jag njurtransplanterad vilket betyder att mitt immunförsvar är medicinskt dämpat och på det astma. Känner mig inte alls trygg och lugn, hur många andningshjälpmaskiner tror du det finns i vårt land? Så det finns lite olika vinklar på de flesta problem, sen håller jag med, media är ju helt sjukt galna på att tjäna pengar. Inte ens ren upplysning om hur folk från början skulle ta hand om sig kunde de bjuda på utan satte artikel under betalsida. Giriga läskiga media, spär bara på hysterin. För den delen hade SVT ett toppenprogram direktsänt ikväll om corona,något att se i repris för den som missade.

  Gillad av 1 person

  1. Ingen tar det med en klackspark. Jag tror många verkar missuppfatta vad jag skrivit – iallafall på FB. Jag säger ingenstans att vi ska strunta i viruset eller inte ta faran på allvar. Det är hysterin som media förmedlar till oss och som många tar till sig som jag ifrågasätter. Majoriteten av de insjuknade tillfrisknar faktiskt och det framkommer inte så tydligt i debatten.

   Gillad av 1 person

   1. Jag säger inte heller att du sa att vi ska strunta i viruset. Men det är inte så kul att vara svag och få ett hot hängande över sig, det är många som pratar om att vissa överdriver, hysteri osv. Några av oss har väl anledning att oroa oss, det var min tanke och känsla.

    Gillad av 1 person

  2. För äldre som är rädda för döden är det naturligtvis panikartat. Media hjälper dem givetvis inte till något lugn. Det ger ingen lösnummerförsäljning och inga klick. Läkemedelsindustrin ger dem heller inga närings- eller vitamin-råd. För att finna det får man besöka Lars Bern. Kanske du skulle kunna återge vad han skriver om detta för att ge de som är rädda för döden lite hopp om liv?

   Gillad av 1 person

 2. För det första så har jag lärt mig att vissa länder inte rapporterar sanningen
  Inte ens Sverige.
  Tänk efter i 30 år har Sverige förnekat problemen med flyktingar
  Våldtäkter, brottsligheten och för att inte glömma välfärdsbrotten.
  Har man inte ens utrett i 30 år. Folk som påpekat problemen idiot förklarades.

  Detta med Corona virus. Läste att en Svensk hade den två veckor innan den första
  Läkaren rapporterade i Kina. Sen så var de allvarigaste fallen inte på sjukhusen.
  Många riktigt sjuka låstes in i hemmet och dörrarna svetsades ihop.
  Dessa blev nog inte ens räknade.
  Allt som viss media rapporterar om kan man ta gånger tio då är man närmare
  Sanningen.
  Många med makt hann fly innan man stängde ner staden och de har nog smittar
  Vänner och bekanta. Som tystas ned.

  Aldrig kommer sanningen ut från dessa länder, men kan vi bli förvånade när
  Våra politiker ljuger så mycket?

  Gillad av 1 person

 3. I dagens Hufvudstadsbladet skriver man om hur allt fler finländare lider av coronaångest på grund av de risker som coronaviruset innebär. De är rädda för att de ska bli smittade eller att deras anhöriga ska drabbas. En del kan lida av sömnlöshet på grund av sin ängslan
  Den uppmärksamhet som frågan får i medier kan förvärra oron.

  https://www.hbl.fi/artikel/coronaviruset-orsakar-angest-och-psykisk-ohalsa-risken-att-smittas-ar-fortfarande-negligerbar/

  Gillad av 1 person

 4. Sunt förnuft måste få råda och det känns nästan som att oron gör större skada för samhället än själva sjukdomen.De närmaste veckorna kommer troligtvis ge svar ifall oron är befogad.Men visst agerar man själv irrationellt och känslostyrt när man väljer bort allt som det står Made in PRC på så ja,man behöver bara se hur man själv agerar och likadant som jag gör agerar nog många.

  Gillad av 2 personer

 5. Det är bara att konstatera att smittspridning alltid har skett av olika virus, bakterier osv. över hela jorden. Med tilltagande globalism har smittspridningen påskyndats. Det går inte att förena globalism (resande, transporter av ditt och datt över hela jorden, turism, migration), det går inte att förena globalism med minskad smittspridning. Kina vidtog en effektiv åtgärd för att förhindra smittspridning av afrikansk svinpest för nåt år sedan, hälften av landets grisar avlivades. Så går det inte att göra med människor även om ett lågt antal IVA-platser är ett effektivt sätt att ta död på folk över 85 år. Dessutom finns ju inte Sverige enligt vänsterfolket, Sverige ska ju inte sätta upp några gränser mot alla som flyr krig och svält. Med eller utan sjukdomar. Slutresultatet av coronakampen kommer bli ungefär densamma oavsett åtgärder, det hela sker bara lite mer i slow motion så att säga. Men åtgärder måste man vidta, mest för att visa handlingskraft osv. Smittspridning? Vilka sjukdomar har alla våra invandrare testats för och behandlats för?? Tuberkulos av den farliga sorten??? De som vill in i EU, vad för de med sig förutom ett våldskapital? Detta är en tickande bomb av sådan kaliber att ingen vågar ta i den nu. Inte bara tbc utan allt annat, olika hepatiter osv osv. Kontrollen av sjukdomar hos invandrarna läcker som ett såll, som tullen. Att hysa en migrant i sitt boende är verkligen att ta en medicinsk risk om personen ifråga inte är väl genomgången och behandlad för de sjukdomar som upptäcks. Corona? Som en influensa möjligen. Okunskap präglar alla skriverier. Sjukhusplatserna ska reserveras för de som behöver dem sådana finns verkligen!!! Sverige har västvärldens lägsta antal sängplatser för inneliggande patienter. Vi här säkert flest administratörer av alla länder, folk som ska ta hand om all information som New Public Management producerar till absolut ingen nytta, färska böcker finns att läsa om denna särskilda galenskap för intresserad, fråga här så ska jag svara. Se Karolinska Sjukhuset som ett uttryck för denna absoluta galenskap.
  Allt ståhej kring corona har att göra med att smittan sprids globalt ungefär samtidigt och påverkar ekonomin globalt eftersom folk inte kan turista, råvaran till antibiotika inte kan skeppas till övriga världen från Kina, reservdelslagren tar slut osv osv. Ovanpå det börser som i sättningar alltid bakar in förväntningar bl a.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s