Greta-effekten som ingen talar om

Barnrättsorganisationen BRIS senaste rapport visar att fler barn som söker stöd hos Bris för att de mår dåligt även känner klimatångest.

Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris, bekräftar att det har blivit allt vanligare att barn och unga tar upp klimatångest när de pratar om sin oro för framtiden. Men som den politiskt korrekta tjänsteman han är adresserar han problemet till våra politiker och kräver att de visar handlingskraft genom att visa att unga kan få hållbara liv, istället för att efterlysa en mer sansad klimatdebatt som är roten till problemet.

Här anser jag att ett stort ansvar även åligger Greta Thunberg som genom sina klent underbygda masshysteriska budskap om jordens förstående undergång satt skräck i många barn och ungdomar.

Hade Team Greta Thunberg, klimataktivistorganisationerna, politiker och journalister från början sett till att belysa båda sidorna i klimatfrågan samt låtit klimatforskare som hävdar motsatsen få komma till tals så hade vi sluppit dessa negativa effekter med barn som helt i onödan mår dåligt på grund av ett överdrivet klimathot. Men då hade i och för sig luften gått ur hela klimatbubblan eftersom klimataktivisterna skulle få svårt att värja sig mot fakta som presenteras av personer som vet vad de talar om!

#geosserapengarsåräddarviklimatet

#followthemoney

Källa: GP

15 reaktioner till “Greta-effekten som ingen talar om

 1. Innan man propagerar för någonting,ska man se till att det landet man representerar har ren mjöl i påse,är Sverige ett exempel på Klimat kämpare???det tror jag inte.

  Gilla

  1. Ett konstaterande som även Thunbeg har gjort. De säger en sak, men gör en annan. De säger sig vilja ha sänkta CO2-nivåer, men vill samtidigt prompt massimportera barnavlande sekterister som skall ha nya boenden i ett arktiskt högkonsumerande land. Antingen är de dumma i huvudet på riktigt, eller så tror de inte på sina egna lögner, men har en helt annan agenda. Förmodligen mer till de rika och mindre till folket. tittar man på verkligheten så är det också detta som de 8 EU-vurmande plattskatte-partierna har genomdrivit unisont.

   Gilla

 2. Sparka inte på Greta säger försvararna som inte heller vill begripa tanken bakom denna halvbaby som förgrundsfigur för en globalistisk agenda. Ingemar Rentzhog ,Georg Soros genom sina organisationer och inte minst föräldrarna är dom verkliga aktörerna i detta spel för galleriet som inte tål en seriös granskning. En tonåring kan komma undan med att inte ställa upp i debatter och på intervjuer som ingen vuxen kan utan att väcka misstro

  Gillad av 1 person

 3. Nu är det kanske dags att ungen åker hem och stanna där.än så länge är det bara sponsorerna och föräldrar som får någonting positivt av henned prat.hon har inte kommit på något nytt,tvärtom,hennes agerande bromsar det arbete som måste göras.

  Gilla

 4. Gretas egen ångest ser att döma av bilderna på henne ut att ha bara ökat med tiden. Lite magrare, lite tystare, lite blekare, ger ett mer slutet intryck även om den besjälade övertygelsen ännu kommer fram i intervjuer. Föräldrarna får nog en del att hjälpa henne med när hon till slut landar i Sverige. Så tyst det kommer bli för henne. Vardag. Det blir nog inte lätt för henne framöver i livet, tänk att gå ut så hårt och så se att det just inte hände det där stora som hon kände måste ske. Vilken tröst och förklaring kommer hon att få av omgivningen? Alla de barn som följde henne på nätet och fick lindring i sitt eget sökande efter en vuxenidentitet (frånvarande föräldrar?), de blir nog också besvikna, de kommer säkert känner sig svikna? De kanske inte heller fortsättningsvis har någon vuxen som kan samtala med dem, som kan hjälpa dem att sätta ord på vad de känner, som kan ge det stöd som ett barn i brytningstiden mellan tonåring och vuxenhet behöver? Men, men, de blir ju omhändertagna på något sätt i alla fall. Sjukvården med sitt diagnossättande, sina samtal och sina piller finns ju där, åtminstone en kort tid. Många kommer kanske att livet igenom uppfattas som sköra av både sig själva och av omgivningen. Det blev inte så bra även om avsikten absolut var god från Gretas sida. Men som så ofta svek de vuxna verkar det som.
  Måtte MP utplånas 2022 senast.

  Gillad av 1 person

  1. Personligen hoppas jag att barnen som har klimatångest, p.g.a. fulmedia och deras ägare, som enligt forskaren Jakob Nordangård vid Linköpings universitet, istället fokuserar sin goda karaktär i kampen mot verkliga hot för barn i världen, som ex. finanskapitalets kärnvapen, absurd populations-tillväxt, absurd sekterism, absurd ekonomism och vidriga olagliga sanktioner och krigsförbrytelser, som har mördat miljontals barn.

   Gilla

   1. Javisst, instämmer!
    Sen finns det en outnyttjad enorm kraft i ”kampen för miljön”, nämligen den svenska kyrkan. Där finns både manskap (ja, ja, kvinnoskap också) med intellektuell kraft och kraftiga röster som tom kan sjunga, det finns lokaler, det finns publiceringsmöjligheter osv. Kristendomen lär att Gud finns överallt, att ”kärleken” finns överallt. Om kyrkan vill fortsätta förundras av vår magiska jord med allt som där finns då borde det väl vara hög tid att kyrkan officiellt tar ställning och börjar en kamp för att förhindra fortsatt förstörelse av vår jord? Jag avser nu inte diskussionen om vad som orsakar den temperaturhöjning och klimatförändring man konstaterat sedan många år. Jag avser vanliga iakttagbara saker som att fisken dör pga av utsläpp, att straffen för förorening är i paritet med en smekning på kinden osv osv. Ni vet. I många år har jag, som jag tidigare skrivit, försökt övertyga präster och lekmän att kyrkan borde ta ställning FÖR miljön, inte bara för invandring och dylikt. Hittills har jag pratat för döva öron och ointresserade hjärnor. Men ett ställningstagande för miljön av nästa ärkebiskop vore något som kunde förena svenskarna, få dem att samlas i kyrkorna igen såsom prästerna vill, det vore att föra en meningsfull kamp, eller hur? Sverige vill ju gå i spetsen, visa världen vad vi kan och hur det ska göras, eller hur? Kanske en uppgift värdig kyrkan att visa vägen inte bara genom bön och ändlösa teologiska diskussioner utan genom handling! Kalla hem alla utsända som försöker omvända människor av annan tro till kristendomen, kalla hem dem och låt dem organisera och ta itu med det praktiska, de kan ju berika med en massa saker som prästerna här hemma inte har kommit i kontakt med i sin dagliga lunk. Tänk er, präster som tågar för miljön, regelbundet! Så kom igen, det duger inte att ligga på knä och bara be om vägledning, fatta ett beslut och åstadkom en fantastisk väckelse! Tom politiker skulle få lov att lyssna.

    Gilla

   2. Miljön är ”skapelsen”, alla arter, och visst är den viktig, ja grundläggande för alla människor, men ändå kommer MP knappt över 4%-spärren. Varför? – Ingen gillar hycklare och MP är ett stort djävla hyckel-parti idag. Det har inte alltid varit så, men idag är det så. Det började med borttagandet av utträdeskravet ur EU i önskan om att få göra Brysselkarriär.

    Inget kan få känslor väckta så mycket som barn. Det gäller Thunberg och det gäller ”baarnen” vid gränsen till Grekland och det gäller Jesus-barnet. Allt annat blir sekundärt för de känslostyrda, även rationaliteten.

    Våra politikers olagliga öppna stöd av terror mot suveräna stater är krigsförbrytelse, som har massmördat massvis med barn och slitit dem i bitar, kanske även ett ”Jesus-barn”?

    Jag tror att bilder på massmordet av barn väcker mer känslor hos majoriteten än ordet ”miljö” som idag associeras med MP:s hycklare, vilka realpolitisktökar CO2-utsläppen genom massimporten av barn-avlande sekterister och terrorister till ett högkonsumerande samhälle i arktiskt klimat.

    Barn och vuxna skall hjälpas lokalt att komma i balans med den natur som gud har skapat dem för och där få leva i fred, med armar och ben, samt ekologiskt hållbart! Tänk dig präster som säger det!

    Gilla

 5. Greta Thunberg, må vara stöttad av den del finanskapitalets lilla klubb som vill skapa klimatångest och konflikt hos mänskligheten för att kunna rektalpenetrera oss, men det betyder inte att hon skall anses vara ansvarig för sin egen klimatångest eller att det är fel att hon har en speciellt god karaktär och kämpar för det hon tror på.
  För att kunna anses som ansvarig för andras klimatångest så måste man ha propagerat exakt de lögner som skola och media INTE lär oss är lögner OCH således vara medveten om att man ljuger. Jag får INTE intrycket av att Greta ljuger medvetet, men att hon har gruppolariserats och getts ångest medvetet via finanskapitalets sociala media eller annan ljugande fulmedia.
  För att kunna anses vara ansvarig måste man ha förmåga att ifrågasätta, sätta upp hypoteser och deducera och därigenom kunna analysera vad som är evident sanning och vad som är ren lögn. Man måste ha förmågan att vara både öppen och skeptisk, d.v.s. vara vetenskaplig i sitt tankesätt, inte gruppolariserad eller sekteristisk.
  Att hänvisa till ”vetenskapen” är ett ogiltigt auktoritets-argumentationsfel i vetenskapliga sammanhang. ”Vetenskapen” tycker dessutom ingenting, men är olika samlade metodiker för att samla evidens för olika hypoteser.
  Att hänvisa till antalet vetenskapsmän eller antalet rapporter är också ett ogiltigt argumentationsfel som heter ”ad populum”. Det är lik Jehovas vittnen som alltid använder hur många de är i världen för att lura de lättlurade in i den sekterismen.
  Man behöver en mängd kunskaper som ett barn förmodligen aldrig har och som 99% av alla vuxna också saknar, eftersom varken skola eller fulmedier lär ut dessa saker till oss. Den lilla klubben vill inte att denna kunskap skall komma i folkets ägo, eftersom de använder denna kunskap för att manipulera oss.
  Ovan används den lilla klubbens taktik för att få klimatskeptiker att framstå som elaka och kalla mot ett barn. Detta är ett omvänt irrationellt känsloargument som inte har med saken att göra, lika lite som Thunberg argumenterar i sa. Argumentationen ovan polariserar, sannolikt till klimatalarmisternas fördel, som genom detta får med sig känslosamma människor som alltid värnar barnen, vilket är känslomässigt friskt och fullt normalt. Detta är ett signum för lögnare. De angriper aldrig sakfrågan, men angriper person. Att angripa ett barn får naturligtvis omvänd effekt. Det behöver man inte vara raketingenjör för att förstå.
  T.o.m. att angripa Åkesson med osakligheter har fått motsatt effekt. Eliten vet om det. Åkesson är med största sannolikhet en del i denna EU-vurmande lilla klubb. De verkliga hoten mot eliten mörkas nästan helt.

  Gilla

  1. Som jag nämnde i inlägget är det även teamet bakom Greta, journalister och politiker som är skyldiga, men även Greta till viss del. Det var väl hon som talade i FN t.ex?

   Gilla

   1. Ett vilselett barn är inte skyldigt, lika lite som en vilseledd vuxen är det och hur vet man egentligen att man inte är vilseledd själv? Gruppolarisering och konfirmeringsbias är starka krafter mot rationalitet, särskilt när eliten medvetet förstärker problemet.

    Det är därför jag valde att berömma Thunberg för den evidenta sanning som hon faktiskt framförde i FN, samt hålla mig till sak i den skepticism som jag visar samtidigt. Hur når man annars fram till varann?

    Samma sak har jag gjort när jag försöker ena hela Sverige för ökad beredskap.

    Gilla

 6. Det krävs ju en viss grad av självinsikt för att erkänna att man just ingenting vet.
  Som Montaigne insåg och formulerade redan på 1500-talet; ”en i sanning intelligent man (eller kvinna) känner det andra bara vet”.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s