Vi har gränskontroller heter det men gränspolisen erkänner att det kommer in personer som vi inte vet vilka de är

Jag har flera gånger under det senaste året skrivit om våra obefintliga svenska gränskontroller och många andra läsare känner igen sig i beskrivningarna där det främst framstår som att det bara är att åka rätt in, vilket också sker i form av människohandel, fritt inflöde av droger, vapen och terrorister. Vissa meningsmotståndare påstår dock att vi visst har fungerande gränskontroller och att det inte finns anledning till oro.


Nu visar nya uppgifter att vissa gränspoliser saknar rätt utbildning för att upptäcka förfalskade id-handlingar, trots att Sverige tidigare fått kritik från EU på just denna punkt. Nationella gränspolisen medger att de haft sämre kvalitet i sin kontroll vid yttre gräns och att det kommer in samt vistas personer i Sverige och inom EU som vi inte vet vilka de är.


Redan 2018 fick den svenska gränspolisen skarp kritik i en EU-rapport om att den var underbemannad och att rätt kompetens för att identifiera falska handlingar saknades.
Vi kan nog vara överens om att det inte skett någon större förbättring sedan dess och att regeringen inte prioriterat detta högre är obegripligt. Det finns väl dessutom en anledning till att Danmark upprättat gränskontroller mot Sverige.


Även Migrationsverket lägger stora resurser på att jaga falska handlingar och 2-4% av alla handlingar som lämnas in till dem är helt eller delvis förfalskade. Förra året granskades omkring 3.000 asyl- och medborgarskapsärenden extra noga, däribland hittades 351 falska handlingar. Migrationsverket tror sig dock upptäcka den absoluta majoriteten av de handlingar som är falska. Ja, vad ska de annars säga – allt annat vore ett misslyckande.


Jag vet inte om man skratta eller gråta över det svenska tillståndet, men det mest makabra är väl att svenska folket tillåter att det får fortgå genom att lägga sin tillit till det inkompetenta styret!


#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/sverige/gränspolisen-missar-falska-id-handlingar-1.25078447

13 reaktioner till “Vi har gränskontroller heter det men gränspolisen erkänner att det kommer in personer som vi inte vet vilka de är

 1. Har vi gränskontroll till Sverige????vintern 2017,snö och is,jag körde i Sverige ned en fransk registrerad bil,utan vinter däck,kl.01 på natten,inga vakter inga människor ute,men man måste förstå,det var kallt.!!!!

  Gillad av 3 personer

 2. Något som är fruktansvärt i sammanhanget är att statliga verk och myndigheter gör upphandlingar världen över och har noll koll på vilka man anlitar som tex underentrepenörer.Legalt kommer tjyvpack,mördare och personer utsända av fientliga stater in i Sverige.Svenska kraftnät är en av de värsta myndigheter i detta avseende.Man utsätter befolkningen och landet för risker som man inte har en aning om omfattningen av.Säpo är med rätta bekymrade.

  Gillad av 2 personer

  1. Men det är ochså bra att mördare,vältäktsmän,terrorister utan beskymmer bosätter sig i Sverige,då vet interpol europol var dem finns.det är allmänt känt att somaliska terrorister rör sig fritt i Göteborg,till ex.det vet alla utom våra politiker.(Löfvens ord:vi är naiva”fel löfven,ni är inga politiker,ni är inte naiva,ni bryr er inte om Sverige.

   Gillad av 2 personer

   1. Löfven ska inte ha hela skulden, men kanske får även han bli ”senior rådgivare” på någon stor amerikansk bank efter avslutad ”operation”, likt Reinfeldt?


    En meme från Jens Ganman

    Att vi har 8 EU-vurmande partier i Riksdagen tyder på att det sannolikt kan finnas fler hoppfulla ”seniora rådgivare” som folket envisas med att välja in.

    Vem mutade folket till att rösta för EU-vurmande partier i tre decennier och därmed sälja ut sitt eget land? Ingen aning. Jag hoppas folket har fått djävligt bra betalt, annars är de idioter på riktigt. Själv fick jag fick ingenting, mer än en mördad statsminister, en spark i röven när företaget flyttade ut ur Sverige och förlorad förmögenhet i en allt mer arbetslös situation och 7 röster 2018.

    Gillad av 1 person

 3. KOMMUNIKE
  Miljöpartiets och vänsterpartiets talespersoner känner sig tvungna att skriftligt lämna följande uttalande med anledning av högerpopulistiska och rasistiska uttalanden som kräver stängda gränser till Sverige. Följande uttalande har godkänts av samtliga riksdagspartier utom SD. Myndigheten för delaktighet kommer senare med ett särskilt uttalande liksom Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för kulturanalys.

  ”I vårt Sverige bygger vi inga murar! Vi välkomnar alla som vill bidra till ett bättre samhälle som är inkluderande och som kan föra vår så viktiga kamp för jämställdhet mellan könen. FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och FN:s Agenda 2030 vägleder oss riksdagspartier i hur vi ska skydda alla som vill komma till Sverige och bidra till ett gränslöst och mångkulturellt rikt samhälle. Vi välkomnar alla som behöver skydd undan krig, svält och förföljelser”.

  Vi vill även påpeka att regeringen redan i januari tillsatte en utredning med uppdrag att se över samarbetet med länderna kring Medelhavet kring migrationsfrågor, utredning ska var klar sommaren 2024. MSB:s generaldirektör Eliason kommer att leda utredningen”.
  .

  Gilla

 4. Inte ens de bästa experterna klarar utav att identifiera de ‘bäst’ förfalskade ID-handlingarna utan elektronisk utrustning. Är inte berörda investeringar gjorda, så slinker de värsta av de värsta igenom. Statliga agenter t.ex. …

  Gillad av 1 person

   1. Nä, det är elektriska kontroller de har i tullen, det är bara det att de drivs med vindkraft och som bekant snurrar bladen bara ibland…minns ni elektricitetsvisan som Tage Danielsson sjöng. Så kan det gå när proppen har gått eller avläsaren inte funkar vid gränskontrollen….förresten vi har ju inga gränser, så vafan är det att bråka om…..passgubben eller passgumman kan väl bara på ett för de inkommande känt maner begära en slant och så är det bra med det, då vore det åtminstone nån glädje för dem som står där hela dagarna och får ont i både fötter och huvud, men alla inkommande skulle omedelbart skina upp och uppleva ett äkta välkomnande, precis som hemma….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s