Definitionen av barn kan vara tvetydig – något som inte minst Sverige har stor erfarenhet av

EU förbereder sig på att ta emot omkring 1.500 barn som befinner sig i flykting- och migrantläger i Grekland enligt Angela Merkels regering. Enligt uppgift håller en humanitär lösning på att förhandlas fram på europeisk nivå med ambition att få en koalition av frivilliga länder som är beredda att välkomna barnen. Många minderåriga som befinner sig i lägren i Grekland är antingen i behov av vård eller saknar sällskap av närstående vuxna och krav har väckts på att andra europeiska länder ska ta emot dem.

Det här passar ju den humanitära stormakten som hand i handsken! Det är självklart att Sverige ställer upp! Miljöpartiet och Centerpartiet gör redan vågen!

Skämt åsido är det så klart barn man vill hjälpa under sådana här kriser, men med facit i hand har dessa flyktingbarn hittills mest framstått som unga män med skägg som sedermera fått amnesti i Sverige genom den idiotiska gymnasielagen. Det är inget vi vill återuppleva en gång till och jag är tveksam till om vi ens har resurser att klara av det med tanke på hur många som redan idag far illa på grund av att samhället inte kan hantera situationen.

Jag tänker också på begreppet ankarbarn – först kommer barnet och sedan kommer de anhöriga. Men jag räknar kallt med att Sverige har en plan för hur detta ska hanteras som så många gånger tidigare! 🤪

Det är uppenbart att Ylva Johansson och EU har en plan i alla fall när de möter Erdogan i Bryssel idag för att diskutera migrantkrisen vid den turkisk-grekiska gränsen; man vill enligt Johansson helst förlänga avtalet som Turkiet brutit och som Grekland i flera år klagat över att Turkiet misskött genom att låta migranter ta sig till Grekland sjövägen. Kanske kan man få den hårdnackade Erdogan att bjuda till om man kryddar erbjudandet med ett fullvärdigt medlemsavtal i EU? Vi kan ju behöva lite mer islamistiska influenser på kontinenten! 🙄

https://www.gp.se/nyheter/världen/tyskland-eu-överväger-att-ta-emot-1-500-barn-1.25079637

9 reaktioner till “Definitionen av barn kan vara tvetydig – något som inte minst Sverige har stor erfarenhet av

 1. Det är ju oerhört sorgligt att se barnen vid den grekiska gränsen och hade regering och opposition i Sverige tagit sitt ansvar och verkligen bestämt vilka som är barn så hade viljan att ta emot de små barn som står vid gränsen funnits.Pga främst C så har vi just nu ingen möjlighet och vilja att ta hand om barn som verkligen behöver hjälp.Fy fan ditt djävla äckel Annie Lööf som bidragit till mänskliga tragedier.Må djävulen ta henne.

  Gilla

 2. Muslismska ”barn”över 14 år är inga barn längre.Dessa är potentiella brottslingar,det vet svenska politiker,det är kanske dags för Svenskar att söka asyl i Somalien eller afganistan!!!där är man skyddad mot brottslingar.

  Gilla

  1. Bra att SMP tar upp frågan. Det hade nog varit tabu för några år sedan.

   Enligt min menig är huvudfrågan om vad som ligger bakom migrationen globalt sett. Sveriges invandringspolitik har aldrig varit noga avvägd mellan det svenska folkets intressen och rimligheten med invandring.

   Det finns mäktiga intressen bakom krig, folkmord, folkförflyttningar och plundringar av stater. Dessas brott mot mänskligheten behöver exponeras och FN bör reformeras och styras av folkens behov.

   Många hoppas på Messias återkomst som ska ställa allt tillrätta på vår planet. Det är verkligen förståeligt men än så länge måste människorna själva ta tag i politiken.

   Gillad av 1 person

   1. Min teori är att massinvandringen till väst beror på skadade arvsanlag hos den västerländska befolkningen.Man behöver helt enkelt uppdatera genpoolen.Sen har massinvandringen sekundära ”positiva”effekter.Det sovande folket har väckts när tryggheten försvinner och det är bra för kapitalet när pöbel som du och jag åter tvingas be om smulor från de färre men rikare.

    Gilla

 3. Med Erdogan på besök i Brüssel, så finns möjligheten att häkta honom för ett antal brott, där diplomatisk immunitet inte gäller … eller är man för fega …?

  Gillad av 1 person

 4. Sverige betalar som vi alla vet nästan mest till EU per skalle.
  Få se, få se, vilken viktig kommissionärspost ska vi välja??? Ahh, migrationsfrågor, javisst, den ska vi ha!!! Så bra då att inget annat land ville ha den, då kan vi i S ju ta den. Nu ska det bli ordning på fördelningen av förföljda flyktingar mellan EU:s länder. Om, vi säger bara om, utifall de andra inte vill ta emot några, då har vi ju gott om utrymme i Norrland, där kan behövas människor som skapar småföretag och sprider trevnad. Livar upp landsbygden. Ylva, vad säger du?? Visst blir du glad? Vaaa! Nä, fy fan, måste jag? Jaa, det har MP och V sagt, så det så.

  För övrigt bör SIDA läggas ner och en folkräkning genomföras i Sverige.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s