En perfekt dag för floskler

Idag har det varit internationella kvinnodagen och det finns nog inte en partiledare, vänsterfeminist eller ledarskribent som inte tagit tillfället i akt och kläckt ur sig ett gäng klyschor dagen till ära i syfte att försöka påvisa att man bryr sig om kvinnors rättigheter samt strävar efter att behålla jämställdheten mellan könen. Till svars får dessa ledargestalter ryggdunkningar och hurrarop från sina ja-sägare som snyggt rätat in sig i leden så att de än en gång kan slå sig för bröstet och känna att just de gör något bra för landet.

I själva verket är det bara floskler som de upprepat så många gånger tidigare att de börjar låta som en gammal grammofonskiva som hakat upp sig och vi väljare förväntas lapa i oss den smörja som de har mage att lova oss – t.ex. högre löner till kvinnorna inom vården och höjda pensioner för de med lägst pension för att nämna några.

För vilken gång i ordningen orerar man om detta ouppnåeliga mål som man ältat de senaste decennierna utan att det hänt ett jota? Det är praktiskt taget en förolämpning mot vårdpersonal som dagligen sliter hårt för att skapa en dräglig tillvaro för patienterna, när politikerna gång på gång använder dem som ett slagträ i debatten för att vinna godhetspoäng! Men den här gången händer det… eller hur?!

Summa summarum ska vi tydligen vara stolta över de framsteg som vi gjort i Sverige när det kommer till jämställdheten mellan kvinnor och män, men att detta nu ställs på sin spets och att dessa framsteg nu riskerar att utplånas tack vare den extremism som fått fäste i landet talas det dock mycket tyst om. Ingen vill kännas vid dessa problem som bara växer för var dag som går utan man fortsätter att leva i sina filterbubblor tillsammans med den fortfarande stora gruppen medborgare som tycker allt är frid och fröjd.

Det finns liksom inte på kartan att någon av våra makthavare ämnar ta tag i landets problem, utan vi gör som vi har gjort de senaste 20 åren – skjuter det obekväma framför oss och låtsas som att det regnar och det går utmärkt eftersom svenska folket är en lättstyrd hord samt alltid fogar sig i de villkor som svenska staten dikterar!

#hycklare
#wakeupandsmellthecoffee

10 reaktioner till “En perfekt dag för floskler

 1. Twitterfolket är inte en lättstyrd hord. Om du vill skratta åt uppkäftiga svar till makthavare/förtryckare så läs de politiska diskussionerna på twitter. Jag har inte Facebook men jag antar att där finns mycket kritik över den förda politiken?!?!

  Gilla

   1. Sant. Men de yngre kommer och de är vana att diskutera på sociala medier. De kan orsaka bävning inför nästa val.

    Gilla

 2. ll

  Gilla

 3. Marita Ulvskog fick svar på tal:

  Gillad av 1 person

 4. Kan någon så här när kvinnodagen nyss varit uppmärksammad igen tala om för mig vad landets s.k feministiska regering uppnått för syften i rätt riktning för kvinnliga väljare. Jag kan inte komma på en enda…….

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s