Sverige måste våga stå upp mot det växande kvinnoförtrycket – allt annat är oacceptabelt och ett svek mot tidigare generationer

Den här bilden från dagens Arab News får på internationella kvinnodagen symbolisera vikten av att vi kämpar vidare för alla kvinnors rätt att få leva i frihet och känna vinden blåsa genom håret.

Jag såg först inte att det var kvinnor på bilden utan de smälte ihop med de svarta stolarna. Man kan bara spekulera i hur det går att prata i headset med tyg framför mun och nästa hela dagarna.

Kvinnor i Saudiarabien arbetar dock och många har höga positioner samt sitter även i regeringen, vilket är positivt, men att de måste börja lätta på klädrestriktionerna är jag nog inte ensam om att tycka.

Vi kan dock inte göra så mycket åt deras kultur utan det måste komma inifrån landet. Däremot kan vi se till att Sverige inte strävar åt samma håll vilket mycket indikerar i takt med den pågående islamiseringen som sköljer över landet och där alla former av protester stämplas som islamofobi.

Att vi inte ens kan sätta ned foten och markera att vi inte gör skillnad mellan flickor och pojkar i svenska skolan säger en del om tillståndet. Våra styrande har mycket att fundera på framöver och frågan de bör ställa sig är om det är värt att riva ned allt det som våra förfäder kämpat för i form av kvinnors rättigheter samt jämställdhet mellan könen bara för att tillfredsställa vissa väljargrupper!

Det blir dessutom ett mycket kostsamt projekt i och med att vi får en mycket stor andel kvinnor som aldrig kommer att komma i arbete, vilket redan syns i nya rapporter – något som sedan går i arv i generation efter generation om vi inte sätter stopp för det nu!

#vågatabladetfrånmunnen
#nejtacktillkvinnoförtryck

Saudi women work at National Center for Security Operations 911 headquarters in the holy city of Mecca, Saudi Arabia August 6, 2019. REUTERS/Umit Bektas

14 reaktioner till “Sverige måste våga stå upp mot det växande kvinnoförtrycket – allt annat är oacceptabelt och ett svek mot tidigare generationer

 1. Har Svenskar svårt att förstå att kvinnor i VISA islamiska länder är männens leksaker?ingen respekt ,ingen hänsyn,slavar och vi i Sverige acceptera detta,regeringen är rädda att säga emot,lyssna på Löfven ursäkt”vi är naiva”,i sådan fall ska han byta jobb och fortsätta ned svetsning,Stoppa allt som extrem islam representerar mosqueer,fria skolor ,allt som har att göra med koranen,Så länge dessa personner inte visar respekt,förståelse för skandinaviska kultur.Muslimer och Christna har tidigare samlevt med respekt för varandras kultur,utan problem, i Spanien,Frankrike,Turkiet m.m.varför inte i dag?

  Gillad av 2 personer

  1. Svenska kvinnor har tre miljoner mindre livsinkomst än svenska män.Jämnställdhet sitter tydligen inte i ett klädesplagg.

   Gilla

 2. Det är väl inget förtryck med ett klädesplagg? Varför skall vi prångla på den vår livsstil när inte vi vill ha deras? Självklart är de med rätta rädda för att sjuka västerländska idéer skall spridas till deras värld.Pridetåg,könsoperationer på barn,feminism etc etc i all oändlighet.Bättre att bekämpa västerländska sjukliga betéenden.Deras samhällen är ju friska jämfört med våra och corona har de inte heller tack vare permanent munskydd och att inte ta i hand.

  Gilla

  1. Du måste vara felunderrättad av Corona, också. Iran 6566 sjuka och 194 döda är de officiella siffrorna just nu . Även de andra muslimska länderna har många fall.

   Gillad av 1 person

 3. Makten i Sverige fortsätter sitt oförtrutna arbete med att ge oss en bild av att islam är ok. Islam är en auktoritär och våldsam religion som har svar på allt i livet, hur man ska leva, tänka osv. Tilltalande för många att få den gemenskapen i arabländerna som är verkliga diktaturer. Vi vet alla hur islam ser på kvinnan. Det är ofattbart att makten i Sverige försöker få detta synsätt ok, i Sverige som är ett sekulärt land! Varför gör man så tro? Att affärsmännen saluför arabisk mat osv osv är ju förståeligt, muslimerna är så många att de är en ekonomisk maktfaktor. Men att svenska politiker, som framgår av det fru Piper skriver, det är ett ofattbart svek mot tidigare generationer. Men inte bara det, det strider ju mot grundläggande värden i S ideprogram för tusan! Allt det som rörelse kämpat för! Hur är det med tankeförmågan, historiesynen, förmågan till konsekvensanalys inom S? Som det är nu hjälper de islam att ge svenskarna en ny syn på relationen kvinna/man, rättigheter osv.
  Vad borde S göra? Skyndsamt stopp för bidrag utifrån till moskeer. Skyndsamt stopp för bidrag till allt muslimskt, denna spindelväv av organisationer, stiftelser, muslimska aktivister som äger förskolor som uppfostrar småflickor till lydnad osv osv. Ni vet. Kanske en påminnelse till landets ledarreaktioner, universitet och högskolor och myndigheter om den mödosamma resa som skett i Sverige till den situation vi nu har i Sverige (hade) med uttalad jämställdhet mellan män och kvinnor.
  Det saknas tillräckligt god ledning inom S, tillräckligt moraliska ledare, tillräckligt bildade för att kunna värdera vad som sker och framför allt vad som kommer att ske. Om de handlade som står här skulle opinionssiffrorna rusa i höjden. Visst är det förvånande att inte SAMTLIGA politiska kvinnoförbund samfällt agerar MOT detta som vi avhandlar här? MOT kvinnoförtrycket osv? Maud Olofsson, kom igen, kvinnokampen du vet! Konstigt, eller hur att de är så tysta? Margot Wallström, feministisk utrikespolitik skulle hon ha, kanske varit bättre med feministisk inrikespolitik? Men, aj, då skulle hon fått ta på sig huvudklut och böja sig för imamerna. Bättre tala i svepande ordalag internationellt och få ryggdunkningar på cocktailpartyn.
  En orsak till att så få protesterar idag i Sverige (utom på nätet) är nog att straffet kan komma uppifrån om man bryter mot den påbjudna värdegrunden. Folk i allmänhet , de som arbetar på ”golvet”, som är nära alla invandrarna, de vet, ser, hör och förstår, men de hörs inte upp till makten. Medelklassen och uppåt är rädda för straffet. Men att makten uppträder så huvudlöst och våldsamt mot svenska folket, det borde utlösa revolt till slut. Men lite tid till kommer nog förflyta, kanske till 2022. Men att domstolsväsendet till den milda grad har varit så lyhörda mot makten är mer än illavarslande. De som ska stå pall för påtryckningar! Kanske är de också hotade av klanerna??

  Så, min tro är att en del av huvuddukarna kommer åka av allteftersom decennierna går, men inte alla. Det blir väl som i New York, London osv. Uppdelat. Man kan ju önska och hoppas att definitionen på att vara utsatt äntligen får rätt betydelse apropå utsatta områden. I detta ämne är det kvinnans ställning i Sverige som är utsatt. Av islam. Av makten i Sverige. Av medlöpare om kommunalrådet ovan. Vad hoppas han vinna på detta? Gillande av makten förstås, en klapp på axeln. Avsätt honom direkt.
  För övrigt anser jag att SIDA ska läggas ner och att det ska genomföras en folkräkning i Sverige. De från SIDA kommer lätt hitta anställningar inom sjukvård, skola, äldreomsorg osv. Där fattas ju utbildat folk som pratar svenska. Pengarna SIDA brukar skänka bort varje år (ca 70-80 miljarder/år) kommer väl till pass inom främst äldrevården, bygg ålderdomshem och att utrusta dem med rätt personal. Där kan även många analfabeter få arbete, t ex gå ut och ta promenader med de gamla som annars blir sittande och stirrar in i en vägg. Med eller utan huvudduk kan de betala tillbaka sina bidrag lite grann. Mot de gamla.

  Gilla

  1. Som sagt, allt för ofta är kvinnor drivande i fråger, som drabbar sina medsystrar negativt…
   Listan blir skrämmande lång och kan inte snackas bort.
   Kvinnor verksamma inom S, C, L, MP, V, Fi verkar ofta ha tappat skallen…. fullkomligt..
   Vad göra???
   Skylla på Svenne är inte kreativt och påminner mest om ett mantra .

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s