Hur kan man ens nämna ordet jämställdhet i det här sammanhanget?

Inte bra att bli irtiterad innan läggdags, men denna bild som den moderata kommunpolitikern Torbjörn Tegnhammar stolt delat fick mig att haja till.

Hur kan man ens blanda in ordet jämställdhet tillsammans med en flicka iförd hijab? Detta är alltså Moderaternas linje – att fostra små flickor in i kvinnoförtryck redan från barnsben och sedan påstå att man står för jämställdhet?!

Jag kommenterade givetvis direkt när jag såg det och tackade för att han påminde mig om varför jag slutat rösta på Moderaterna samt svarade även på en kommentar han skrivit i tråden om att Moderaterna var ett religiöst obundet parti, där jag ifrågasatte varför de i sådant fall stödjer slöja på barn då skolan ska vara konfessionsfri – dessutom ska vi inte göra skillnad på flickor och pojkar i Sverige.

Fem minuter senare var jag borttagen som hans Facebookvän och blockerad. Han har även tagit bort mina kommentarer, vilket jag kunde se via mitt backup-konto. Man häpnar!

Malmöborna kan tacka sin lyckliga stjärna för att Malmölistan numera finns som ett vettigt alternativ att rösta på.

I morgon är det internationella kvinnodagen, men våra förfäder vrider sig antagligen i sina gravar när de ser vad vi åstadkommit i det här landet! 😠

#jämställdhethörinteihopmedkvinnoförtryck

8 reaktioner till “Hur kan man ens nämna ordet jämställdhet i det här sammanhanget?

 1. Blockerad för att du uttryckte din åsikt.
  Man tar sig för pannan!
  Du hade ju rätt, men denna snöflinga till kommunalpolitiker har mycket att lära men vill tydligen inte lära sig om tillståndet i landet.
  Fundera sedan på varför tillståndet i landet är som det är.
  Uppenbarligen har vi inte åsiktsfrihet i detta land längre.
  Varför blir jag så trött på imbecilla politiker..?

  Gillad av 2 personer

 2. Jag undrar om viljen IQ har visa politikern,Sverige är inte någon demlkrati,svebska regeringen manipulerar folket i att tro på tomten,jag minns att när Löfven sa att det skulle vara lika många kvinnor som men i regeringen,vad är det för snack?varför har han inte visat derad lönespecifikation?varför någon tid efter får vi reda på att visa kvinnor blir antastade av män inom politik?om det är så,varför tror ni att dessa nän bryr sig om slöjan???????dessa män som talar om jämställigheten har en hjärna som ligger under bältet.

  Gilla

 3. Intressant att notera är att såväl Ann Heberlein, Carl-Johan Sonesson, Alexandra Hedborg och Louise Meijer har gillat inlägget! Idag är det internationella kvinnodagen – no further comments…

  Gilla

  1. De har nog fokuserat på ”jämställdhet för alla kvinnor”, även muslimska. Det kan man ju hålla med om.

   Att ”mota Olle i grind” = mota bort slöjtvång, tänkte de inte på i det sammanhanget, tror jag.

   Gilla

 4. Moderaterna jaja 🙂
  Min mormors favoritpolitiker var Gösta Bohman. Han var omtyckt och hade vettiga åsikter. Lundgren var också bra. Sedan spårade det ur – steg för steg.

  Stridshingsten…..

  (Om du trycker på pilen eller datumet kan du läsa kul kommentarer)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s