Sluta lägg ansvaret på Sverige

UNHCR:s generalsekreterare Åsa Widell skriver idag ett pro-öppna gränser-inlägg ackompanjerat med bilder på små barn i Aftonbladet, där hon prompt deklarerar att Sverige har ett ansvar och att stängda gränser inte är lösningen.

Widell proklamerar vidare att asylrätten inte är en åsikt utan en mänsklig rättighet och att Grekland med stöd av Europas regeringar begår direkta brott mot de mänskliga rättigheterna genom att mota bort gummibåtar och förhindra människor att nyttja sina mänskliga rättigheter att få sina skyddsskäl prövade i ett ordnat asylförfarande. Dessutom påminner Widell oss om alla klimatflyktingar – 250 miljoner enligt FN – som fram till år 2050 kommer att tvingas lämna sina hem.

UNHCR uppmanar således Sverige och alla EU:s länder att säkra asylrätten. Varför just Sverige ska ta sitt ansvar får man inte veta – inte heller varför alla måste till just Europa. Vi förväntas bara göra vår ”plikt” genom att öppna våra hjärtan och tomma plånböcker gång på gån för att det förväntas av oss.

Att hela kontinenten farit illa av det senaste decenniets migrationspolitik och att vi i Sverige inte ens har kapacitet att ta hand om de som redan befinner sig här samt knappt har resurser till våra egna medborgare talas det dock tyst om. Hela det sjuka asylsystemet och det sammankopplade orättvisa bidragssystemet sänker hela vårt land, men vi förväntas ändå stå där med mössan i hand medans vi bockar och tar emot. Helt absurt!

En följare på bloggen skrev en intressant kommentar igår:
”Det fåtalet verkliga flyktingar borde tas emot av krigsförbrytelse-länderna i förhållande till andelen krigsförbrytelse. Israel, Turkiet, Saudiarabien, USA och krigsförbrytare i EU är alla medskyldiga till massmord och borde ta kostnaderna och lejonparten av flyktingarna.

Riktiga flyktingar, som flyr (ca 3%), författare, journalister, oppositionella, etc. befinner sig oftast i säkerhet redan när de flyr inuti landet, eller till ett grannland, utom i vissa ateistiska undantagsfall då fatwa har utfärdats, men då är de inte ens säkra i Sverige.

Riktiga barn (ca 33%) är inte automatiskt flyktingar för att de är barn, men kan vara ankarbarn. Således är de till allra största delen INTE ”flyktingar”, enligt FN:s definition, och skall således avvisas/deporteras effektivt snarast till Mamma/Pappa/släkten!

Riktiga flyktingar kan ansöka om asyl på svenska ambassader utomlands, men eftersom Sverige är fullt av salafister, sprängdåd och skjutningar så är det givetvis inget bra ställe för dem, längre.”

_______________________

Att man kan söka asyl på ambassader utomlands pratas det sällan om utan istället ska alla upp hit till Sverige där man kastar sina pass och glider in i det bekväma bidragssystemet där man kan stanna hur länge som helst eftersom man trots avslag ser ut att kunna överklaga i oändlighet samt dessutom går det utmärkt att leva som papperslös i Sverige.

Men har du gjort allting rätt; lärt dig språket, skaffat jobb och integrerat dig – då ska du ut ur landet ögonaböj för minsta lilla misstag som gjorts i ansökan eller att man anses sakna skyddsskäl, för det är skillnad på folk och folk i det här landet! (https://www.sydsvenskan.se/2020-03-09/jag-har-gjort-allt-jag-kan-for-att-bli-svensk–jag-kan-inte-gora-mer-nu-rafaa-utvisas-till-ett-av-varldens-farligaste-lander?utm_content=bufferc762e&utm_medium=sydsvenskan&utm_source=fb&utm_campaign=bfr)

Intressant i sammanhanget är att KDU:s förbundsordförande Martin Hallander i samma tidning skriver att det är dags för Sverige att slopa asylrätten eftersom gränsen mellan flyktingar och ekonomiska migranter suddats ut. Istället bör vi enligt KDU införa ett kvotflyktingsystem. Även om det enligt mitt tycke inte är tillräckligt för att strama åt migrationspolitiken, så är det ett steg på vägen. Huruvida det utspelet gillas av moderpartiet är dock en annan femma med tanke på Kristdemokraternas ställningstagande till anhöriginvandring.

#onlyinsweden

#slopaasylrätten

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/MRbnWK/sverige-har-ett-ansvar-nar-debatten-hardnar

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/3JOpaM/det-ar-dags-for-sverige-att-slopa-asylratten

9 reaktioner till “Sluta lägg ansvaret på Sverige

 1. Förstå inte världen att bland migranter finns extremister?empati lösa muslimer som vill förslava,till och med riktiga muslimer.Jag skriver inte lika bra som visa,men jag ser,staterna (som Sverige)får bidrag för att ta emot migranter,Sverige har blivit(med välsignelse av Svenska regeringen)ett asyl land för muslinska brottslingar,terrorister,våltäktsmän,m.m.I.S.före detta meddlemmar får jobb,lgh m.m.när dem kom tillbaka till sverige,våltäktsmän släpps med ursäkt av rättsystemet(medan offret är märkt för livet).vad är det som händer?är det inte dags att gå ut och bli revolutionär???migranter,klar inte för jobb,(som många nobbar)får förtur för lgh.medan våra ungar,som har köat i flera år väntar,kolla vad som händer i Sverige,muslimer i regeringen,kommunen,polisen,militär,snacka om infiltrering????jag vet alka dessa personner är inte extremister,men glöm inte vad som hänt i frankrike,england,dessabombmän,var universitet folk,födda i dessa länder,trots det,blev den terrorister,nu är det för sent i alla fall,så…

  Gilla

 2. Häpnadsväckande att sådana människor tar sig den friheten att agera utifrån sina egna värderingar men utan ansvar och konsekvensanalys. Visst, det är hennes välbetalda jobb (Sverige betalar ofta både lön och resor mm åt sina FN-anställda, inte FN-organisationen i sig), att säga det hon säger. Tänk om hon (och alla andra inkl MP) skulle ha konsekvensanalys inför sina uttalanden, de skulle då behöva ställa fenomen mot varandra, t ex vilka fattiga barn i världen anser de ska hit? Bara de som de anser ska hit, de som de själva fått upp ögonen för? Det är väl orättvist mot alla andra fattiga barn, Sydamerika är fullt av fattiga och väldigt utsatta barn. Vidare, dessa barn som de så gudalikt väljer ut, borde de inte vägas mot andra värden i Sverige. Osv osv. Ni förstår. Med en fungerande journalistkår skulle dessa människor inte klara sig 3 minuter i en intervju. Tänk då vilka förfärliga människor vi har som ministrar, Morgan känner vi ju väl till, men, Strandhäll som sitter och twittrar skit likt en tonåring om allt möjligt, nedsättande, ointellektuellt och verkar det som, med en uppfattning att hon gör rätt och att det är så en minister ska göra. Ygeman likadant. Förfärligt. Det är också ett uttryck för den obildade ”eliten” i S där sådana fasoner går an. Man kan ju bara ana vad som sägs i kafferummen där. Och hos MP. Och hos V, men de är ju förstockade intellektuellt, djupt troende på något som bevisligen inte funkat så bra. Hur tusan kommer MP undan med att vara ett invandrarparti samtidigt som de levererar åtgärder som skadar miljön? 30 % höjning igen av trängselskatten i Stockholm. Få se hur Margot lyckas klättra i FN-hierarkin, Margot som för svenska skattepengar köpte Sveriges plats i FN:s säkerhetsråd, Margot som beordrade att offentliga handlingar skulle försvinna bara! Minns ni UD-tjänstemännens djupa svek mot demokratins spelregler med sitt uttalande i samband med senaste valet? Så går det när obildade människor får leva ut sina primitiva reflexer, i varje fall så länge de har möjlighet att realisera dem med andras pengar.

  Gillad av 2 personer

  1. Det är inte att undra på att det ser ut som det gör i Sverige när detta är hjärntrusten som styr landet. Sedan har dom alla väldigt lätt att spendera stora pengar på tveksamheter men dom kanske likt sina föregångare får ta emot kompensationen i efterhand så det inte blir för uppenbart vad dom betalar för.

   Gilla

 3. Hon som alla andra som förespråkar mer flyktingar är
  De som endast har jobb på grund av flyktingarna eller
  De som tjänar pengar på dem. Plus politiker som vill ha
  Röster.
  Ingen av dem tänker på Sveriges bästa eller hur de påverkar
  Svenska skattebetalarna.

  Man blir trött på alla egoistiskaatt lärare som vill att illigala ahfganistanier ska
  Få stanna.för de säger att de adopterat dem.
  Men sanningen är att de är stödfamiljer och får massa bidrag för att ta hand
  Om illigala vuxna män. De vill inte bli av med massa bidrag. Men det talar de inget om.

  Svenska kyrkan spelar ett vidrigt spel när de ger rum och mat
  till illigala migranter,
  Som håller på med kriminalitet. Skapar mer avhopp från kyrkan
  och kaos i samhället.
  Alla advokater som säger att alla har rätt att söka asyl. Vilket är skit snack
  De behöver flyktingarna för att kunna plundra staten på
  Massa arvoden. Och uppmuntrar dem att överklaga i oändlighet,
  För att tjäna ännu mer.
  Ibland så får man för sig att domstolarna ger kriminella löjligt korta straff
  Och släpper ut dem för de ska åtalas många gånger, så
  Domarna ska tjäna mer pengar.

  Det finns ingen människa som vill ha flyktingarna om de inte
  Tjänar något på dem. Vem vill försörja andra och få massa problem
  När man inte behöver.

  Gilla

 4. Jag tycker att det är konstigt och har lite haltade logik i att säga mitt europa bygger inte (inga) murar. Och sedan betala en massa pengar till Turkiet för att dom i princip ska göra det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s