Nej, varför ska vi ta till försiktighetsåtgärder?

Varför framstår alltid Danmark som smartare än Sverige? Det är inte bara politikerna som har mer vett innanför pannbenet på andra sidan sundet – även TV-producenterna verkar drivas av sunt förnuft.

Självklart måste det i dessa tider vara bättre att genomföra morgondagens final av Melodifestivalen utan publik som danskarna insett, men inte i Sverige utan här kör vi på som vanligt och enligt SVT räcker det att uppmana de som besökt drabbade länder att stanna hemma. 🤦‍♀️

Det är ungefär lika idiotiskt som att från dag ett bara ha informationsskyltar på flygplatsen för de som besökt drabbade länder, där man uppmanar de som får symptom att söka vård, istället för att sätta alla i karantän när de landat tills man vet status. Inte undra på att antalet smittade hela tiden ökar när vi inte satte in några förberedande åtgärder trots fakta på bordet.

#onlyinsweden

#alltidstegetefter

Källa: SVT och Fria tider

13 reaktioner till “Nej, varför ska vi ta till försiktighetsåtgärder?

   1. Nej de försvann någonstans i cyberrymden, kanske för att de innehöll en länk?
    Sök på worldometer info coronavirus.

    Gilla

 1. Sverige är snart ifatt Storbritannien i antalet smittade (164 smittade) trots att Storbritannien har 66,44 miljoner invånare och Sverige (137 smittade) har 10 miljoner invånare.
  Vad sänder detta för signaler?
  Ska vi fortsätta som vanligt eller..?

  Gilla

 2. Du tillhör inte de hjärtsjuka förstår jag
  Sverige behöver inte stanna av men att utgå från att alla sjuka
  Själva stannar inom hus frivilligt är naivt.
  Det är så om många träffas och
  Smittas som på mello . Sen går hem och smittar anhöriga och vänner.
  Så kraschar sjukvården och många fler dör än nödvändigt.
  Det är onödigt.

  Gillad av 1 person

 3. Dr Mikael Fjällid förklarar klart och tydligt om COVID-viruset. Han och många andra experter gör en annan bedömning än chefen för Folkhälsomyndigheten.

  Gilla

  1. Sveriges beredskap är god myntade redan Per-Albin Hansson på sin tid och då saknade landet i princip totalt försvar mot ett fientligt ingrepp. Med dagens ineffektiva och överbelastade sjukvård är nog inte beredskapen mot ett större virusangrepp så mycket bättre.

   Gilla

 4. Man har mello för att det är en viktig åtgärd när det gäller att hålla svenska folket sövda. Dessutom, Corona är inte ett dugg värre än en vanlig influensa, knappt det. När det gäller mellon öppnar man för sanningen om corona (vore corona jättefarligt skulle man förstås inte hålla detta mello, det bli besvärligt efteråt), annars, till vardags gäller det att hålla folk sysselsatta och oroliga genom att skrämmas med än det ena, än det andra, just nu corona. Folk som är rädda och oroliga tänker inte på skiten i Sverige. Att det är sånt väsen internationellt handlar om politik, börser, psykologi, hämndaktioner osv osv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s