EU kryper till korset och betalar Erdogan istället för att markera mot Turkiet

De önskvärda kraftfulla åtgärderna mot Turkiet uteblev – istället förbereder nu EU-kommissionen ytterligare bistånd på 500 miljoner Euro till ”syriska flyktingar” i Turkiet och flera andra insatser för att underlätta för Ankara. Detta trots att bara 4% av migranterna som för närvarande försöker ta sig in i EU är från Syrien medan majoriteten är från Afghanistan.


Bidraget ska ses som ett tillskott till de 6 miljarder Euro som EU betalade Turkiet för migrationsavtalet 2016. Att Turkiet inte har fullföljt sin del av avtalet verkar dock irrelevant.
Ordföranden Ursula von der Leyen föreslog också att man ska underlätta utfärdandet av visum för turkiska medborgare.


Spaniens utrikesminister Josep Borrell deklarerade under sin resa till Ankara i onsdags att 170 miljoner Euro ska avsättas i nödbistånd för ”de mest utsatta i Syrien”. Dessa pengar ingår inte i de 500 miljoner Euro som nämnts ovan.


Så istället för att statuera exempel och visa att Turkiets agerande är oacceptabelt, kryper man nu för diktatorn och ger dessutom bort nya sköna miljoner. Det är uppenbart vem som är vinnaren här!


Vad fan får jag för pengarna kan med lätthet appliceras även på EU hädanefter!


#swexit


https://freewestmedia.com/2020/03/06/eu-hands-over-another-e500-million-to-turkey-to-stop-migrants/

15 reaktioner till “EU kryper till korset och betalar Erdogan istället för att markera mot Turkiet

 1. Det verkar nästan som EU-kommissionen styrs av svenska politiker, eftersom de uppenbarligen är lika flata och menlösa. Här hade de chansen att visa om de hade några muskler, men nej, de vek ner sig som ett strå för vinden.

  Gillad av 1 person

  1. Väljer man veka politiker får man veka politiker, som kryper för den folkvalde islamisten, vars partis mål allt mer tycks vara uppenbart, nämligen att förvandla EU till ett islamistiskt kalifat.

   Han är ingen ”diktator”, men folkvald. Det är viktigt att komma ihåg! Mer än 50% av alla turkar tycks faktiskt rösta på honom. Nu får de sin belöning av EU för det. Lättare att få visum till EU.

   I Östtyskland var det inga problem att få folk att respektera gränsen. Varför ska det vara ett problem att hålla gränsen här, med helt andra folk, från långtbortistan? Sätt ett gäng ”trigger happy” i tornen som garanterat kommer ”hålla gränsen”!

   Gränsen kommer vara tom och salafister som försöker sig på en olaglig invasion kommer få komma till himmelriket eller ev. begravas med slaktavfall från gris för att avskräcka fler försök.

   Då skulle kanske vår käre Erdoğan överväga att inte locka in salafister via Turkiet och begå krigsförbrytelser mot Syrien? Men vad gör folken i EU? De röstar för samma hycklare val efter val.

   Gilla

   1. Det är givetvis ditt ansvar som medborgare att välja politiker med ryggrad som inte fruktar media-drev, samt kan förväntas ha karaktär nog att motstå korruptions-försök från lobbyister.

    Att du själv röstar på sådana politiker är mycket lätt för dig. Du har nämligen valhemlighet i Sverige.

    Du har något annat fint. En fantastisk blogg, i ditt eget namn, som försöker vara sann och där dementier och kommentarer tas in. Det är ryggrad, som din, som Sverige behöver mot lögnmedia.

    Det är vackra du som är en del av framtidens statsmakt, medan fulmedia kommer överges.

    Gillad av 1 person

 2. Politikerna går men svansen mellan benen istället för att
  Ta bort asylrätten.
  Att länder startar krig som Ryssland och Turkiet i syrien.
  Är det väl deras ansvar att ta emot flyktingar och försörja dem.
  Varför ska vi i EU försörja alla flyktingar.
  det finns väl andra länder också.
  Det Europeiska folket har inte gått med på detta så varför ska vi
  Finansera det?
  Vi har inte startat krigen. Vi har inte dragit nytta av dem.
  Så hur kan vi bli skyldiga till att finansera detta.

  Varje krig har vinnare och de som tjänar på detta, lika så
  Är det enormt många som lever och tjänar pengar
  På flyktingarna.
  Så det är många som inte vill att krigen upphör och det betyder
  Hur mycket pengar vi går in med kommer bara gynna mer kriminella.
  Och flyktingarna kommer att fortsätta välla in.
  Att stänga gränserna och stoppa flykting mottagandet helt är
  Det ända som fungerar.
  Annars kommer EU sluta som Syrien och lesbo.
  . För människor har tröttnat
  På massinvandring och
  Vill ha sina liv tillbaka.
  Det politikerna gör nu är att förstör livet för alla i EU,
  Så valet är låta länderna ta sina egna problem eller låter man hela
  Världen bli smittad och till slut så är muslimerna kvar , Kina, Ryssland och USA
  Men Sverige finns inte mer.

  Gilla

 3. Vilka är det som förhandlar och beslutar innan det är intervjudags framför kamerorna? Vem eller vilka tjänar på allt detta kaos (där Sveriges politiska partier som en hen ilar till hjälp för att torka upp)? Vem? Man är nog tvungen att se det från ett riktigt helikopterperspektiv, vad är syftet med alla enskilda saker i det som sker? Krig är inte en naturkatastrof. Är det någon som är alldeles tyst och som inte syns eller hörs i bruset som orkestrerar det hela? Ett land? Bara s k globalister, makthungriga länder osv? För vår del i Sverige, vi som bodde här innan, vad var syftet med att importera en religion och en kultur som inte är förenligt med demokrati? Vad var huvudsyftet? Importen av dessa människor verkar ha givit avsedd effekt med en sprängkraft som slitit sönder inte bara ekonomin, tilliten utan även minnet av vad Sverige en gång var. Alla dessa djävla människor som suddar och deletar, som förnekar vad vi hade och vad vi var. Självklart kommer något nytt, något annat, men dessa människor, som utan att behöva ta ansvar för sina handlingar lånade sig som lejda mördare, kulturförstörare, våldtäktsmän och samtidigt hyllade varandra i press, media. Svenska folket har makat på sig. Men, det är ännu inte färdigmakat.

  Gillad av 1 person

 4. Ett förtydligande bara; med ”dessa djävla människor” avser jag allt det vänsterfolk som lånade sig som lakejer åt andra. Hela tiden skrek de populister åt oss andra. Kom ihåg ett passande citat från den brittiske filosofen Scruton (frid över honom), han sade att ”populism är ett ord som vänstern använder för att beskriva vanligt folks uppfattningar, när dessa inte är vänster”.

  Gillad av 1 person

  1. ”Vänster” är ett otydligt ord som desinformatörer ofta använder om allt från kommunister till moderater” som unisont för krig mot suveräna stater och propsar för massmigrationen av icke-flyktingar, icke-barn och ankarbarn, men de som kallas ”vänster” är av en ren händelse oftast INTE så socialistiska alls, men säljer sig allra oftast till finanskapitalet och till EU-korruptionen, eller envisas med att aldrig valsamverka sig över 4%.

   I Sverige har vi i riksdagen 8 EU-vurmande partier i knät på finanskapitalet och lögnmedia ägd av fåtalet. Att kalla det för ”vänster” är i min mening desinformation.

   Gilla

 5. Från Uppslagsverket NE:

  POPULISM

  Populism från latin populus = folk

  P. avser folket som grupp ej social klass.

  Folket är nedtryckt av en elit som har monopol på makten i samhället.

  Gillad av 1 person

   1. Det är så med många populära folkliga ord. De används nedsättande och i association med andra ord som har gjorts om till dåliga ord i folkets medvetanden.

    Genom repetition av fulmedias demagoger får orden funktionen av kontrollord för det folk, som har låtit sig dresseras av fulmedias storvulna demagoger, likt Pavlovs hundar.

    Tänk ex. på kontrollorden ”Bolsjevism!” eller ”Marxism!” eller ”Nationalism!” Vad betyder orden egentligen? …men hur används de av fulmedia? De används klandervärt och felaktigt, vilket skapar oförstånd, gruppolarisering och käbbel.

    Det är därför Jürgen Habermas förordade den deliberativa beslutsformen som präglas av en rationell kommunikation där orden har den sanna och samma betydelse för alla som diskuterar.

    Förespråkare av deliberativ demokrati menar att genom det rationella samtalet så kommer det goda i alla berörda parters åsikter att landa i en kompromiss eller andra bättre förslag som alla kan vara överens om.

    Deliberativ demokrati är alltså samtal som en metod för enighet. Enligt idealet skall en omröstning inte ens behöva genomföras, men i praktiken brukar konsensus i slutändan ändå utmynna i s.k. direktdemokrati, eftersom en minoritet annars tenderar att blockera demokratin i syfte att sabotera den.

    Men för att återgå till ämnet så kan knappast EU ha något folkligt stöd för att vräka pengar på krig, sekterism eller Erdoğan, även om de röstar för den idiotin i val efter val.

    Gilla

 6. Det så kallade vänsterfolket är minst medelklass, välutbildade, välartikulerade innehavare av bra tjänster på universitet och högskolor där de har kul. Se hur de mobbat ut flera respektabla lärare från olika tjänster, Lund bl a. Vanligt folk som jobbar, tömmer sopor, sjukvård, elektriker, kör lastbilar, de är inte vänster för de umgås inpå bara skinnet dagligen med det skit som eliten orsakat. De är inte de som hörs. De har gått från S och M och flera partier till SD. Men de som skriker och har monopol på yttranderätten i pappersmedia, radion och tv, det är inte något annat än ättlingar till 68-vänstern som lekte arbetarklass, klädde ut sig och sen när det inte var kul längre gjorde karriär. Just universiteten och högskolorna, Södertörns högskola främst, är motorn vad gäller att driva allt det skit som ramlat ner på svenskarna.

  Gillad av 1 person

  1. Väl sagt, men personligen tror jag INTE att höger-SD är hela lösningen, särskilt inte när de tog bort sitt utträdeskrav ur EU och började juffsa med KD och M. I detta ögonblick borde SD ha delats i två lika stora partier, ett vänsternationellt och ett högernationellt för att bättre kunna fånga upp missnöjet i svensk politik.

   Som det ser ut nu kommer det bara bli värre och värre för folket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s