Folk måste sansa sig

Ilskan och frustrationen pyr i Sverige och den extrema polariseringen gör sig allt oftare påmind.

När en rektor i Skurup deklarerade att han inte ämnade följa kommunfullmäktiges beslut om slöjförbud i skolan blev han dödshotad. Igår delades en artikel som baserades på en arg förälder som skrivit på Facebook om hur hennes dotter upplevt religionsundervisningen i skolan som stötande och att eleverna var tvungna att bekänna sig till islam. Nu dödshotas både läraren och skolans rektor enligt Lärarnas tidning. Det rör sig om konkreta dödshot och någon ska även ha lagt ut privata kontaktuppgifter till skolpersonalen.

Även jag läste den uppmärksammade artikeln, men tänkte att vi måste ha mer kött på benen innan vi gör en förhastad bedömning av vad en enskild elev upplevt. Tyvärr tänker inte alla så, utan majoriteten sväljer det mesta de matas med utan eftertanke – många läser dessutom bara rubrikerna och sedan är cirkusen i full gång. Till slut är det någon som det slinter för och som hotar med att döda de inblandade – helt oacceptabelt.

Folk måste sansa sig och det går inte att skylla på att det är politikerna som skapat samhällsklimatet genom åratal av ignorans och locket på istället för öppen debatt. Det är förvisso sant, men det är ändå varje individs skyldighet att ta ansvar för sina egna handlingar och inte bete sig hur som helst.

Dessutom åligger det oss skribenter att tänka på vad vi delar och skriver om. Man ska försöka undvika att uppvigla människor till hat – det gynnar ingen i längden. Med det sagt bör tilläggas att det självklart inte betyder att vi ska tystna – bara tänka steget längre.

Bildkälla: SvD

5 reaktioner till “Folk måste sansa sig

  1. Varför bråka om slöjan?läser man utlänska tidningar(der spigiel,parismatch,m.m.)får man veta att europeiska muslimer har sagt och säger att:”om några år skall alla era nordiska kvinnor bära slöjan”.det är bar att se vad som hänt i Sverige sedan Löfven regeringen härskar,en svetsare som konkurerar med hög utbildade !!!!!????

    Gilla

  2. Vad en förälder gör för att skydda sitt barn från att bli pådyvlad ovetenskapliga villfarelser i skolan och vad ett internettroll gör är inte samma sak. Lärarjobbet är ett ”offentligt jobb”. Det skulle inte förvåna mig det minsta om trollet är en av lärarna själva som vill få sympati.

    Gilla

  3. Ja, ja, svenska folket måste lära sig att vi integrerar oss själva. På vårat sätt, precis som hemma. Vet inte vad de menar, men vi gör som vi brukar. Vi dominerar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s