Länder i Mellanöstern har infört inreseförbud från Iran och imorgon ansluter sig även Australien men till Sverige fortsätter flygtrafiken som vanligt

Sverige har fått ytterligare några nya fall av coronaviruset och i Tyskland har man nu konstaterat 60 insjuknade personer. Trots vår regerings förmaningar om att inte gripas av panik är det många som ser på spektaklet med stigande oro. Senast idag kunde man läsa att vi inte behöver oroa oss för våra barn eftersom de klarar av smittan bra, men det betyder väl inte att vi ska ta det med en klackspark för det finns många invånare som inte skulle hantera det lika bra.

I dagens DN berättar en mor om att hennes två söner hade feber och var förkylda efter att ha firat sportlov i norra Italien, men att 1177 nekade dem att få testa sig för coronaviruset när de hade kommit hem – trots att direktiven varit att alla som var oroliga för att ha smittats av viruset skulle få testas gratis, så man kan undra hur krishanteringen egentligen sköts.

Coronaviruset fortsätter dessutom att skaka Iran och folkets protester mot regimens sätt att handskas med epidemin ökar. President Rouhani får nu kritik från många håll och det är flera mammor som tagit bladet från munnen och är upprörda över att regimen ignorerar det som sker genom att inte stänga landets skolor för att skydda barnen. Många håller nu barnen hemma i protest under hashtaggen “We’re staying at home”.

I Teheran har några flickor i högstadiet gjort en video i sitt klassrum (se länk) som de skickat till en iransk journalist, där de dansar till rapparen 50Cent iförda ansiktsmasker som en protest mot myndigheternas brist på agerande. De vet att dansa är förbjudet varför de valde den metoden för att få uppmärksamhet.

Landets regim tonar hela tiden ned hotet och påstår att bara 34 iranier dött till följd av sjukdomen, men BBC Persian som varit i kontakt med sjukhus runt om i landet uppger att det snarare rör sig om 210 döda fram till igår.

Flera länder i Mellanöstern har nu förbjudit inresande från Iran till följd av coronavirusets spridning – från och med imorgon gäller det även i Australien – men i Sverige fortsätter flygtrafiken som vanligt och ingen särskild kontroll sker på flygplatsen. Jag tycker att det är mycket anmärkningsvärt!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/02/29/Video-Iran-schoolgirls-dance-to-get-regime-s-attention-over-coronavirus-threat.html

10 reaktioner till “Länder i Mellanöstern har infört inreseförbud från Iran och imorgon ansluter sig även Australien men till Sverige fortsätter flygtrafiken som vanligt

  1. Sverige fortsätter utmärka sig och sticka ut, som vanligt, på alla områden.
    Jag vet inte vad dom styrande lider av för diagnos, men det är säkert någon bokstavskombination som är svår att uttala. 🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s