Tårgas och stenkastning vid gränsen efter att Erdogan öppnat upp portarna mot Europa på vid gavel

Tusentals migranter har samlats i den turkiska gränsbyn Edirne och pressar på vid den grek-turkiska gränsen för att nå Europa. Turkiet gör inget för att förhindra det.

Enligt en fotograf på plats skjuter Grekisk polis med tårgas medan några av migranterna och flyktingarna kastar sten mot polisen.

Den grekiska regeringen som för närvarande sitter i krismöte har sänt förstärkningar för att förhindra en stormning av gränsen. Man säger sig vara fast besluten att beskydda sina gränser och lagar samt sända ännu fler poliser och soldater för att skydda gränserna såväl på land som till havs.

Från EU:s handfallna ledare, som varit med och orsakat problemet genom sin brist på ansvarsfullt ledarskap och oförmåga att enas om en gemensam strategi för migration samt gränsskydd trots åratal av diskussioner, hörs dock inte ett ljud!

#westandwithgreece

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11975524/erdogan-har-aabnet-graensen-graesk-politi-har-skudt-med-taaregas/

11 reaktioner till “Tårgas och stenkastning vid gränsen efter att Erdogan öppnat upp portarna mot Europa på vid gavel

 1. Migrationsminister Morgan Johansson uttalar sig i Expressen och verkar lika naiv som vanligt 🤦‍♀️:
  ”-Regeringen följer den här utvecklingen noga. Vi ska inte tillbaka till den situation vi hade 2015. Vi bedömer att risken för en ny flyktingkris likt 2015 är avsevärt mindre i år. Situationen i EU och Sverige ser annorlunda ut. Sverige har en annan lagstiftning och det är svårare för människor att ta sig genom Europa i dag. Vid många gränsövergångar i Europa finns det nu gränskontroller och även Sverige har sedan 2015 inre gränskontroller. Migrationsverket har sedan 2016 ett utökat beredskapsansvar och regeringen har en nära dialog med Migrationsverket.”

  Gilla

 2. Tack för insiktsfulla kommentarer ovan. Apropå skjuta, tänk om man kunde skjuta upp det hela? En jättestor skylt där det står Europa men vända den nåt fel håll? Passar på och följer upp det jag skrev att utrikesminister Linde är i Jemen och har blivit förfasad, ”aldrig sett nåt liknande”. Som jag skrev häromdagen, jag kan slå vad om att Sverige kommer skänka ett antal hundra miljoner, lova ta hand om skadade osv. Sverige har ju alltid lånat sig till att städa när andra tagit vad de vill. Tips till Morgan lille, låt Sverige gå upp i stabsläge kanske? Det är ju ett trolleritrick som tystar mun på de flesta. Men det är nog för mycket begärt, Morgan och en del av regeringen är ju fullt upptagna med att ”noga följa utvecklingen” vad gäller Corona. De läser väl på nätet. Morgans kapacitet att få bra saker att hända snabbt är ju omvittnat sämre än sämst i världen. Så vi vet nu var lille Morgan kommer att finnas åtminstone ett par månader framåt, han kommer vara nånstans och ”noga följa utvecklingen”. Tja, man kanske skulle öppna en flyktingmottagning? Finns ju miljoner att tjäna där om man är kompis med Migrationsverket. Undrar om det sker lika många våldtäkter där nere nu som i Sverige? Nä, troligen inte, i varje fall inte på kvinnor, det är ju mest unga starka män av olika nationalitet enligt de bilder och videosnuttar som är tillgängliga. Undrar om de fått sina Mastercard ännu? Soros försåg 2015 alla med förladdat sådant. Kanske SIDA och UD ligger lite lägre än 2015, de kanske bara är på plats och ”noga följer utvecklingen”? Intressanta dagar stundar.

  Gilla

  1. Frontex närmar sig gränsen från den turkiska sidan och skall hjälpa flyktingarna att forcera hinder på väg mot Sverige.Välkomna till oss säger jag,vi behöver billig arbetskraft,människor som kan gå in i arbetslöshet och därmed hålla löner nere.Welcome refugees!

   Gilla

 3. Nationer har gränser. Där kan man ha demokrati, dela på jobben och ha harmoni och fungerande rättsstat. Jättetrevligt. Man kan vara internationellt solidarisk också, men det betyder inte automatiskt öppna gränser för terrorister eller andra kriminella eller social dumpning. … Så vida man inte är en komplett idiot förstås …

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s