Vi lär aldrig få veta sanningen om Palmemordet

I dagens Hufvudstadsbladet uttalar sig Christer Axling, utredningsledare på grova brott i Stockholm, om Palmemordet som återigen hamnat i rampljuset efter att åklagaren deklarerat att man har nya uppgifter och att åtal kan komma att väckas innan sommaren – alternativt kommer hela utredningen att läggas ned som många förståsigpåare tippar på.

Om en svensk statsminister skulle skjutas till döds på öppen gata idag, menar Axling att möjligheterna att lösa ett mord är betydligt bättre idag, eftersom svensk polis är bättre rustad än man var då och så har man tillgång till ny teknik.

Det är bra att Axling är positiv, men med tanke på den blödande polismyndigheten med såväl brist på manskap som befogenheter och så klart ledarskapet som lämnar mycket kvar att önska, är jag desto mer tveksam.

Se bara på mordet på Karolin Hakim som förra året skjöts ihjäl på dagtid på öppen gata i Malmö (Ribersborg), där man ännu inte gripit någon för mordet och nu riskerar det att bli ännu ett ‘kallt fall”.

Vad gäller mordet på Olof Palme så finns det en anledning till att man inte löst fallet trots att det gått 34 år och det har inget med dåligt polisarbete eller brist på tekniska hjälpmedel att göra – man vill helt enkelt inte att sanningen ska komma fram och den som tror något annat är nog lite naiv.

19 reaktioner till “Vi lär aldrig få veta sanningen om Palmemordet

   1. Det har nog någonting med den där
    Boforsaffären att göra.Det var ju några som efteråt oförklarligt ramlade framför tåg eller blev sänkta i hamnen.

    Gilla

 1. Det finns några utländska statliga organisationer, som har en lång tradition med att ägna sig åt att eliminera personer. Ingen av dessa (tre) har varit aktuella i utredningen. Varför inte? [ret]

  Gillad av 2 personer

  1. Tycker att en hel del pekar på CIA, Moderaterna och https://svenanerpalmemordet.blogspot.com/2013/03/na-na-vi-har-san-uppbackning-sa-ni.html

   Det andra alternativet är att Palme var CIA-agent och s.a.s. gick i pension på ex. Mauritius innan man skulle lura in folket i EU-eländet.

   Så har vi Natos ubåtskränkningar som skylldes på Sovjetunionen som förmodligen iscensattes av höga svenska militärer, även detta förmodligen åt CIA och Moderaterna. Palme kan ha varit dem på spåren.

   Gilla

   1. Där har du en av de tre, så de andra två samarbetspartnerna borde inte vara svåra att lista ut (en av dessa har dessutom bytt namn).

    Gilla

   2. Martin,

    Är det inte länge känt att det finns [minst] tre statliga organisationer från tre olika länder, som samarbetat under lång tid? Det är sedan länge ingen hemlighet. Vet man en, så borde man veta vilka de andra två är. Tips: Storbritannien och Israel. Enklare nu?

    Gillad av 1 person

   3. Din fråga är underlig, med tanke på att jag misstänker att du förstod vad jag skrev i kommentaren du besvarade. (Jag bytte inte ämne …)

    Gilla

   4. Jag visste inte vad du menade. Själv tänkte jag att du menade den fascistiska terror-organisationen Stay Behind och ev. något annat som är kopplat till andra välkända girigbukar, som inte gillar demokratisk socialism, typ extremsekteristiska frimurare eller något annat bisarrt som använder dödshots-ritualer.

    Gilla

   5. Nyckelordet skrev jag redan i första kommentaren: ”statliga”. De berörda är i realiteten värre, i.o.m. att de har ‘obegränsade’ resurser bakom sig (skattemedel). Ordet ‘fascism’ passar in då och då, eftersom att de inte är främmande för fysiska övergrepp. Även ‘girigbukarna’ som drar i trådarna. Så långt stämde det.

    Gilla

 2. Sanningen om mordet döljer SÄPO och S….
  så det slängs ut lite dimridåer då och då……och så kommer det att fortsätta tills någon gång???…..ni kommer väl ihåg vissa som samarbetade med Östtyskland o nazisterna det doldes i arkiven och
  försvann…..!!

  Gillad av 2 personer

 3. Palmegruppen har själva kommit fram till pensionsåldern nu så då kan dom avsluta denna parodi som kostat samhället miljoner årligen sedan det hände genom att ge oss en avliden GM eller kasta in handduken utan lösning. Den kan i någon mån liknas vid riksdagens elefantkyrkogård där sparkade chefer och GD sitter av tiden tills förordnandet går ut med full lön men utan egentligt arbete.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s