Mitt i all hysteri kring coronaviruset och klimatet är en ny migrantvåg det sista Europa behöver

Det som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan länge hotat med ser nu ut att bli verklighet – om man nu ska tro Svenska Dagbladet som nu på morgonen skriver att Turkiet inte längre kommer att stoppa de hundratusentals syriska flyktingar och migranter som väntar vid den turkiska gränsen att nå EU antingen land- eller sjövägen.

Uppgiften sägs komma från en högt uppsatt turkisk befattningshavare och har inte bekräftats av andra källor – dessutom är artikeln låst.

I en tid när coronaviruset sprids i Europa och svensk sjukvård verkar allt annat än förberedda samtidigt som klimatomställningen är i full gång med stora ekonomiska utgifter till EU, är det sista vi behöver en ny migrantvåg – särskilt inte när vi inte ens lyckas ta hand om de som kommit hittills.

Om nu uppgifterna stämmer så får vi hoppas på att de inte väljer att ta sig ända till Sverige, utan nöjer sig med första säkra land – nej just det, jag glömde för ett ögonblick att vi har världens mest generösa och kravlösa bidragssystem samt ger ypperliga möjligheter till såväl PUT som medborgarskap samtidigt som man får ta hit hela sin familj. 🤦‍♀️ De vore dumma på riktigt om de inte väljer Sverige!

#onlyinsweden

Källa: SvD

20 reaktioner till “Mitt i all hysteri kring coronaviruset och klimatet är en ny migrantvåg det sista Europa behöver

 1. Arbetsförmedlingen begär många fler miljarder igen (förstås). Man säger att pengarna behövs främst till lågutbildade invandrarkvinnor, deras antal förväntas öka. Se där Sveriges krisberedskap inför ännu större människoimport än vad som redan sker nu, i just denna stund! Under andra världskriget fanns som kanske vanligaste slogans följande, ”Vår beredskap är god” samt ”En svensk tiger”. Orden en svensk tiger fanns ovanpå en tecknad stiliserad tiger om jag minns det rätt. Att en svensk tiger vet vi ju alla, det är precis vad svensken gör sedan många år, tiger. Men vår beredskap är god. Kanske menar man beredvillighet? Storkrig där borta, småskaligt samhällsförstörande gerillakrig här???

  Gillad av 1 person

  1. Fy tusan, den där karln har jag personliga erfarenheter av, otroligt obehaglig och farlig man…….intelligent bild, nåt att packa i resväskan när man emigrerar, om man får hemlängtan kan man ta fram den och titta på den….

   Gillad av 2 personer

   1. Jag lyssnade nyss på Matikainens senaste video i SwebbTV; intervju med en polis.

    Matikainen har varit 1,5 timme i enrum med Dan Eliason och det var *******

    Eliasons omorganisation var förödande för polismyndigheten, alla poliser avskydde den. Eliason var stenhård och han visste vad han gjorde.

    Gilla

 2. De flesta syrianer som flyr kan på goda grunder antas vara de som inte vill vara med och bygga upp sitt hemland igen utan de som haft en statsfientlig inställning till Syrien dvs, de som bidragit till kriget i Syrien. Det är alltså dessa personer som vi (regeringen) vill ta in till Sverige och som till största delen kommer att bidra till och accelerera förfallet inom vårt land.

  Gillad av 1 person

 3. Turkiet verkar öppna kranarna på riktigt. Tror jag ska kontakta regeringsmedlemmarna personligen och be dem bädda några extrasängar hemma. MP kommer nu ta sitt ansvar, har förstått som så att språkrören, även f d språkrören precis nyss har tingat 50 st var…..de kanske har stora sommarstugor, vad vet jag, men stiligt är det, så ska en politiker uppträda, vara ett föredöme. Om EU-parlamentet slutar åka till Strasbourg så kan det säkert husera 1000 st i parlamentsbyggnaden där. Det finns ju allt en människa kan behöva i den byggnaden, rum, duschar, restauranger, gym tvätteri. Får precis nu meddelande att Bah Kunkhe tänker hoppa av jobbet i Bryssel för att på heltid ta hand om grabbarna från Syrien. Flott gjort!

  Gillad av 1 person

 4. Näringsminister Ibrahim Baylan försäkrade nyss att ”regeringen har ”flera verktyg mot coronasmällen”. Undrar om karln vet att det är ett virus och inte en terrorist som smällt av ett bombbälte? Men om han fattar rätt, vad kan han ha för ess i rockärmen? En hammare? En flaska (tom)? En böneramsa? Förtröstan? Ser med spänning fram emot trolleritricket!

  Gillad av 1 person

  1. Dessa verktyg som näringsminister Baylan talar om är i realiteten inget annat än plastverktyg. Ni vet sådana som barn leker med, vilket passar som hand i handsken för en regering som beter och uppför sig som små barn. Lekledaren i denna församling heter för övrigt lille mollgan…

   Gilla

 5. Eftersom en stängning av gränsen inte verkar genomförbart nu heller så kanske en tydlig signal om att från nu gäller TUT inte PUT och totalt försörjningskrav från en icke subventionerad anställning för varje anhörig som kommer hit.

  Gilla

 6. Jag gillar inte Turkiet. Men samtidigt har de 3,5 miljoner flyktingar.
  Och garanterat så är folket emot flyktingar som här och de har säkert
  Fått massa problem . De vill inte ha flyktingarna och därför agerar de.
  Till skillnad mot svenska politiker som inte vågar säga att vi inte vill ha
  Fler flyktingar. Utan kommer tvinga på oss massa mer tills några av oss
  Agerar som vissa tyskar och startar krig emot dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s