Danska politiker vill strama åt handskakningslagen ytterligare – vill man inte ta i hand med det motsatta könet kan man strunta i att bli dansk medborgare

Venstre och Dansk Folkeparti vill strama åt lagen om handskakning i Danmark ytterligare eftersom det finns borgmästare som kringgår den danska medborgarlagen. Lagen som infördes 2018 kräver att nya medborgare ska ta i hand med en representant för det danska samfundet när de får sina medborgarskap. Men en del muslimer vill inte ta i hand med det motsatta könet av religiösa skäl och därför har flera kommuner i landet valt att ha med både en man och en kvinna vid grundlagsceremonierna så att nya danska medborgare kan undvika att skaka hand med det motsatta könet.


Detta är oacceptabelt enligt såväl Venstre som Dansk Folkeparti och den tidigare migrations- och integrationsministern Inger Støjberg (V) skräder inte orden. -”Det är att knäböja för islam och gå emot jämställdheten i Danmark. Man har inte förstått djupet i det här om man menar att det bara är en handskakning. Det här handlar om att visa att man har tagit till sig hela fundamentet när man vill kalla sig för dansk. Man kan bara låta bli att bli dansk medborgare om man inte vill ta i hand med det motsatta könet.”


Även Dansk Folkeparti vill strama åt lagen och de kräver att alla som ansöker om medborgarskap ska ta i hand med både en man och en kvinna. Mycket sunda värderingar från danskt håll!
Meanwhile in Sweden… är vi inte ens i närheten av att yppa något dylikt för i det här landet är det kravlöst! Man behöver inte ens kunna språket för att bli svensk medborgare och än mindre ha kunskap om landet eller respektera våra svenska normer.


Är det någon som krälar i stoftet för islamister så är det vi svenskar som är så rädda för att bli kallade för islamofober och rasister att vi hellre vänder ryggen åt allt som våra förfäder kämpat för i form av jämställdhet, demokrati och yttrandefrihet.


Den dagen vi får en ledare som vågar sätta ned foten och ställa krav på såväl alla nyanlända som de som redan lever i landet att börja betala tillbaka till samhället samt framförallt ta seden dit man kommer kan vi börja ta det första steget mot en välbehövlig förändring, men tyvärr är vi inte där ännu. Att införa fler strikta krav för att få medborgarskap borde vara prio ett!


#onlyinsweden


https://denkorteavis.dk/2020/nu-venstre-og-df-vil-stramme-loven-om-haandtryk-de-vil-stoppe-knaefald-for-islam/

14 reaktioner till “Danska politiker vill strama åt handskakningslagen ytterligare – vill man inte ta i hand med det motsatta könet kan man strunta i att bli dansk medborgare

 1. Visst, handskakning är en viktig symbolhandling i västerlandet. Hur vore det om det var nolltolerans för en massa andra saker, t ex rasism mot vita svenskar?

  Gillad av 1 person

 2. Handskakning är en orsak till smittspridning.Fundera lite över varför ytterst få coronasmittade rapporteras från Afrika och Främre Asien!! Än en gång har Islam,kanske av en lycklig slump eller inte,visat sig ha en skyddande inverkan på sina utövare.Vem vill ta en kvinna i hand när man vet var de kan ha haft sina fingrar?

  Gilla

 3. Corona är, liksom influensa, en luftburen smitta. Det smittar såklart lite fortare om du skakar hand med någon som snorat i näven och du sedan petar dig i näsan. Men, luftburen smitta sprider sig ändå. Det är den individuella motståndskraften (som består av ett antal faktorer) som avgör om man blir sjuk eller ej, inte om man inte skakar hand. Det är inte speciellt hygieniskt att duscha med en massa klädesplagg på och sedan slänga sig i badhusets vatten, det som finns i kläderna löses ut och medsimmare får i sig vattendroppar. Kul va? Att inte skaka hand för att undgå smitta (vilket i influensatider är mycket rimligt) får inte blandas ihop med symbolvärdet att här i Sverige att i icke influensatider visa att man tagit till sig av den kultur man bor i. För en muslim med snopp innebär det en kränkning mot honom som varande av manligt kön att ta en underlägsen varelse som en kvinna i handen. Symbolisk kraft, eller hur? Ursprunget till handskakningen var att visa att man inte hade några vapen i nävarna.

  Gillad av 1 person

   1. Den smittar via direkt kontakt eller om någon nyser eller hostar och du då andas in de dropparna.Ett säkerhetsavstånd på två meter skall vara tillräckligt för att undgå smitta.Munskydd är ett effektivt skydd mot droppsmittan.

    Gilla

 4. Undrar hur många sexuellt överförda smittor som de här otaliga våldtäkterna genererat? Siffror finns säkert men göms undan precis som all annan brottsstatistik de invandrade (främst muslimer) står för. De är ju av motsatt kön jämfört med kvinnorna. Minns inte att jag läst att muslimska kvinnor våldtar svenska män. Symbolhandling kan väl vara mycket. Sett såhär utifrån ett svenskt perspektiv verkar de muslimska männen ha ett mycket stort behov av symbolhandlingar mot kvinnor i allmänhet och mot svenskar i synnerhet. Visst är det väl en symbolhandling att vägra ta en kvinna i hand? Visst är det väl också en symbolhandling att kränka rånoffer? Visst är det en symbolhandling att kalla oss vita svenskar grisar? Alla kulturer har såklart symbolhandlingar. Jag kan inte se att de importerade muslimerna har några positiva symbolhandlingar mot vare sig kvinnor eller oss vita svenskar. Vart tog metoo vägen??? Så tysta de är de där aktivistiska kvinnorna som försöker stoppa utvisningar som domstolar beslutat om. En huvudduk kanske? Javisst, metoo!

  Gillad av 1 person

 5. Det är en mycket viktig signal från danska politiker, det inser alla direkt. Vilka signaler skickar svenska regeringen ut? Finns några motsvarande signaler i Sverige i avsikt att få främst muslimerna att respektera Sveriges ”kultur”? Nej, det gör det inte. I stället är det precis tvärtom, det ser vi alla dagligen. Signalerna till svenskarna är ”tig”, signalerna till de importerade är precis tvärtom, de omhuldas, gullas med, får mildare straff, får pizza osv osv. Det är ju på sätt och vis rasism mot muslimerna, att inte ställa krav på dem som om de inte vore vuxna utan nåt annat, eller hur? Eller något annat också kanske. Den viktigaste symbolhandlingen vore om polismakten vore den makt den är avsedda att vara, nämligen att skydda medborgarna. Det är ju inte svenska samhället som förfogar över våldsmonopolet längre. Det vore en symbolhandling i det lilla att om en muslim kastar sten på ambulans, polis, brandkår, så ska han gripas och dömas till ett fängelsestraff. Vad tror ni straffet skulle bli i frihetens land USA? Se den där svenske skådespelaren som hade sex med minderårig på motell, han döms troligen till livstids fängelse. Här i Sverige publicerar sig våldtäktsmännen flinande på nätet och grips inte ens. DNA-test någon. Tillvaron är fylld av symbolhandlingar, det är en del av kittet som håller ihop ett samhälle. Grattis danskar att ni har en del politiker med hjärna och kurage!

  Gillad av 1 person

 6. Nä, jorden är inte alldeles klotrund, det vet de folk. Lite tillplattad i polerna. Förr brände man folk på bål om de påstod att jorden var rund. Nu brännmärker man folk som säger vad de ser och hör i samhället. Men jorden är inte platt som våra politiker försöker inbilla oss (obs! detta är en metafor), ja även alla dess naiva, kanske onda människor som går omkring och säger att jorden är ”platt”(obs!metafor). Politikerna, media och alla de andra säger att det som sker i samhället, det vi se och hör, det är inte sant. Tänk så fantastiskt då att det finns modiga människor som gör det möjligt för oss andra (som litar på vad vi ser och hör och tänker själva) att resonera och upptäcka saker på sajter som denna tillsammans! Vi kan tillsammans stärka varandra genom att resonera kring vad som utspelar sig. Att försöka förstå den andre är alltid intressant så länge den andre söker i sig själv och vill ha en dialog. Dialog finns ju inte i samhället alls idag. Här på denna sajt borde alla vilja ha ett pågående samtal. Snart kanske det inte blir möjligt det heller. Under tiden slits landet sönder, jag menar då i överförd betydelse, t ex den tillit som fanns mellan människor i svenska samhället. Innan politikerna fullt medvetet släppte loss detta fruktansvärda.

  Gilla

 7. Från och med nu tänker jag sluta ta muslimska män i handen, kommer inte ens göra den där ”heil-gesten” man ser dem göra, så det så! Detta ska nog ta dem så hårt att de börjar skaka hand med svenska kvinnor igen. När Corona har dött förstås. Det svenska stålet biter minsann.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s