Förskolor med kopplingar till våldsbejakande extremism har vi väl alltid haft i Sverige

Tidigare har friskolan Vetenskapsskolan i Göteborg fått stänga efter misstanke om extremismkopplingar och nu är det dags för en fristående förskola i nordöstra Göteborg. Förskolan har fått tillfälligt verksamhetsförbud från och med den 2 mars efter misstankar om kopplingar till våldsbejakande extremism samt allvarliga brister i verksamheten.


Kopplingen handlar om att personer i ledning och styrelse sammankopplas med en religiös förening som inte är förenlig med grundläggande demokratiska värden. Förskolan har enligt Ekobrottsmyndigheten under två år slussat över en halv miljon kronor av förskolans medel till den religiösa föreningen.


Förskolans lokaler är anpassade för 56 barn, men det går 70 barn där. Dessutom är personalomsättningen hög och det har kommit in klagomål om konfessionella inslag i verksamheten.


Jag undrar hur vanligt det här är i andra europeiska länder. 🤔 Göteborg har tidigare pekats ut som ett starkt fäste för salafism, en radikal inriktning av islam och redan 2018 publicerades en rapport som konstaterade att islamistisk extremism breder ut sig i Göteborg.


Med tanke på utvecklingen kan man nog slå fast att de styrande i kommunen gjort för lite för att stävja den växande extremismen, men med tanke på att även regeringen länge stoppat huvudet i sanden tack vare Socialdemokraternas avtal med Sveriges muslimska råd från 2015 så kanske det inte är så konstigt. Hade man tagit krafttag på riksnivå så hade det nog varit lättare att få bukt med den mycket ovälkomna islamismen som fått rejält fäste i landet. Ju längre man väntar, ju svårare blir det!


#onlyinsweden
#såhärhardetvälalltidvarit

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/förskola-stängs-misstänkt-extremistkoppling/ar-BB10qP7U?ocid=spartandhp

5 reaktioner till “Förskolor med kopplingar till våldsbejakande extremism har vi väl alltid haft i Sverige

  1. Våldsbejakande extremism, vem tusan hittade på det ordet. Det ordet avgränsar skadeverkningarna till att bara gälla mord med bomber, bilar osv. Det finns otaliga exempel på en mildare sorts extremism som kommit med invandringen men som såklart inte kan kallas extremism. Jag kan som exempel ta tandläkare och läkare. Svenska läkare är mycket välutbildade och har inte fuskat sig igenom eller köpt sig en papperslegitimation. Men, många av de läkare och tandläkare som kommer till Sverige är inte lika välutbildade, de har en helt annan syn på vad sjukvård är, hur man uppträder mot en patient osv osv. Ta bara följsamheten till förskrivning av div preparat. Fakta för ovanstående finns i senaste läkartidningen där man har siffror på vilka som anmäls för ”oskicklighet i yrkesutövningen, se länk. http://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2020/02/HSAN-Okning-av-lakare-med-utlandsk-utbildning-bland-oskicklighetsarendena/ Personligen accepterar jag aldrig en läkare från Mellanöstern t ex, inte heller någon som inte kan svenska. Ska man opereras? Bäst att kolla vem som gör det och hur många operationer den läkaren utfört och med vilket resultat. Så det där med att Sverige på olika sätt skadas av invandringen, skadorna utförs inte bara av våldtäktsmän och våldsbejakande extremister. Detta fina är godkänt och administreras av våra politiker, från höger till vänster. Såg att V vill ha betydligt ökad invandring till både Europa och Sverige. MP, inget parti har någonsin skadat Sverige som de gjort. Med benäget bistånd av M, S.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s