EU måste sluta vela och sätta ned foten i migrationsfrågan

En svart gummibåt med 91 personer från Sudan, Niger, Iran och Mali förliste fem mil ost om den libyska huvudstaden Tripoli på natten den 8 februari och Alarm Phone som tar emot nödanrop från flyktingar och migranter som behöver hjälp till havs mottog nödropet. Två skepp skickades till platsen och Frontex skickade ut ett flygplan, men ingen kunde lokalisera varken båten eller migranterna, varför de nu är rapporterade som saknade.

Samtidigt som nyheten om den saknade båten, får EU kritik för att inte ägna sig åt räddningsaktioner i Medelhavet. Medlemsländerna blev denna vecka eniga om att sätta punkt för räddningsstyrkan, som endast bestod av övervakningsflygplan som var avsedda att förhindra människohandel. Istället kommer de nu att distribuera marinfartyg som har till uppgift att upprätthålla FN:s vapenembargo i hopp om att bromsa kriget i Libyen.

IOM:s tal om så kallade spökbåtar i Medelhavet är okända. Förra året dokumenterades sju försvunna fartyg med totalt 417 människor ombord, vilket är fyra gånger så många som året innan.

Hittills i år har den libyska kustbevakningen plockat upp 1.700 personer och fört dem tillbaka till Libyen. Från 2014 och fram till oktober förra året har minst 19.000 personer drunknat eller försvunnit i försöken att ta sig till Europa från Libyen sjövägen. Då har man inte räknat med de andra överfarterna som migranter använder för att korsa Medelhavet där många fått sätta livet till de senaste åren.

Det säger sig självt att så länge det finns europeiska länder som öppnar upp sina hamnar och släpper in migranter, så kommer hoppet att leva kvar hos människor som av olika anledningar (oftast fattigdom) anser sig tvingade att lämna sina hem för att söka lyckan i Europa. Men det man gör är att locka människor i döden – drunknar de inte på havet så riskerar de att hamna i slavliknande läger under omänskliga förhållanden i Libyen samt så klart göda människosmugglarna.

Självklart måste EU sansa sig och enas om en hållbar och human migrationspolitik, vilket innebär att människor får söka asyl legalt från sina egna hemländer eller i närområdet. Att upprätta asylcenter på plats som Danmark varit inne på är ingen dum idé.

Europa måste stänga portarna, förbjuda NGO:er och asylaktivister att operera i Medelhavet samt skicka rätt signaler för så här kan det inte fortsätta – det är inte humant varken för migranterna eller för Europas länder som dukar under i kölvattnet av den oansvariga migrationspolitiken som man hållit fast vid i decennier och dessutom gör sig väldigt många människor en rejäl hacka på att utnyttja människor!

#börjatänkmedhuvudetframförhjärtat

https://www.aftenposten.no/verden/i/Jo4qp6/gummibaat-med-91-passasjerer-savnet-i-middelhavet

3 reaktioner till “EU måste sluta vela och sätta ned foten i migrationsfrågan

  1. Nu sägs det att ett fall av Coronaviruset har konstaterats i Egypten. Egypten ett mycket folkrikt land i Afrika, hur många har den sjuka träffat innan sjukvården kom in (hur utvecklad är sjukvården)? Börjar viruset sprida sig, på samma sätt som i Kina, i Afrika är det utom kontroll. Här i Sverige lär vi få det med alla afrikaner som ska hit och ej kontrolleras för asylrätten står över allt annat? Lite funderingar på fredagsmorgonen. Muppartiet har säkert en genialisk lösning som uteslut SD ur riksdagen eller höj skatten på plastpåsar lite till, det löser allt. (ironi)

    Gillad av 1 person

  2. Globalisternas agenda har skördat många liv på människor på jakt efter ett bättre liv ofta på någon annans bekostnad.Tänk vad många liv som sparats och vilket bättre läge Sverige varit i om vi och EU haft lika kraftfull ledning som Australien. Dom gjorde tidigt klart för avsändarländerna att in hit kommer ni inte men om ni ändå provar kommer ni bli satta i läger i väntan på deportation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s