Sverige känns alltmer som ett dårhus

Den senaste veckan har polariseringen och motsättningarna i samhället blivit extra tydlig i såväl media som bland politiker och vanligt folk. Förutom att de ligister som rånade, misshandlade och kränkte en svensk yngling i sin dom kom undan med ungdomsvård – trots att en av dem urinerat i offrets mun samt uttryckt rasistiska tillmälen – har det även florerat filmer där ungdomar misshandlas och förnedras av andra ungdomar i grupp, vilket skapat debatt.

Åsikterna delar Sverige – vanliga svenskar är förbannade och kräver krafttag, medan den politiskt korrekta eliten menar att så här har det alltid varit, till och med på 1950-talet som någon uttryckte det i en tråd. Journalister, politiker, tjänstemän och förståsigpåare gör som de alltid har gjort och utmålar gärningsmännen som offer där samhället behöver tillsätta ännu mer insatser och förebyggande åtgärder för att fånga upp dessa vilsna ungdomar. Detta trots att det är det enda man sagt de senaste decennierna och det har uppenbarligen inte haft effekt.

Samtidigt visade den senaste opinionsundersökningen där SD är största parti framför S, att den yngre generationens sympatier spretar rejält – medan unga tjejer främst väljer V så väljer unga killar SD. Just det att så många väljer SD har fått vissa kommunpolitiker att haka upp sig och ifrågasätta hur detta kan vara möjligt, men jag är inte förvånad – ungdomar som växer upp med hat, hot, våld, rasism och orättvisor i sin vardag lär så klart inte lägga sin röst på de partier som orsakat eländet. Sedan är det så klart tragiskt att svenska tjejer tänker med hjärtat framför huvudet och inbillar sig att godhetsknarkande är den rätta vägen framåt. Men tids nog växer de upp och inser sitt fatala misstag, men då är det troligen för sent att dra i nödbromsen. Ännu en anledning för soffpotatisarna – det vill säga svenska folket – att resa sig mot överheten och proklamera att nu är det nog!

På tal om Vänsterpartiet så har flera distrikt den senaste tiden gått ut med att de kommer att nominera Nooshi Dadgostar till ny partiledare – men det finns väl ingen annan kandidat att tillgå eftersom övriga tackat nej, så vari ligger nyhetsvärdet egentligen när det inte finns någon konkurrent?!

Det lär dock inte bli någon större förändring i deras politik även om Dadgostar tillträder – Vänsterpartiet är och förblir ett parti som ska hållas kort, vilket partiets EU-parlamentariker Malin Björk om inte annat visar tydligt när hon i en debattartikel på Europaportalen deklarerar att klimatfrågan är den allra viktigaste EU-frågan framöver och därefter kommer invandringen. Enligt Björk ska prioriteringen vara att bekämpa rasism och nationalism samt släppa in fler invandrare, där fokus ska ligga på invandrarnas rättigheter istället för att hålla dem borta. EU:s pengar ska spenderas på invandrare eftersom EU är världens rikaste kontinent och har råd att fylla på med ännu fler människor från tredje världen.
(https://www.europaportalen.se/…/debatt-klimatfragan-viktiga…)

Ja, ökad invandring till Sverige i en tid när vi står och vinglar vid avgrunden låter mycket genomtänkt – där går Vänsterpartiet hand i hand med Miljöpartiet som ser som sin viktigaste uppgift att uppfylla agenda 2030 så snart som möjligt! Tänka sig att dessa två extremistpartier har ett stort inflytande över hur landet ska styras – det minst sagt bisarrt.

Sedan har vi så klart justitieminister Morgan Johansson som är i full färd med att strypa yttrandefriheten eftersom den ökande högerextremismen är det största hotet just nu och där har han full uppbackning av vänstermedia.

Det känns faktiskt alltmer som att vi lever i ett dårhus och att det är de värsta patienterna som styr landet – kan man förresten säga så utan att kränka någon?

Något är på väg att hända säger många och vi står vid ett vägskäl, men jag upplever det mer som ett vakuum för närvarande där såväl våra styrande som gammelmedia ropar efter redan beprövade åtgärder som inte kommer att hjälpa ett dugg. När ska de våga tänka utanför boxen? Men den mest relevanta frågan är när svenska folket ska ta sitt öde i egna händer istället för att förlita sig på att den inkompetenta regeringen ordnar allt?

#detnyasverige

32 reaktioner till “Sverige känns alltmer som ett dårhus

  1. Lösningen är inte andlighet, återinföra tjänstemannaansvar och EN laglös svensk författningsdomstol!
   Lösningen är att vända upp och ner på det felprogrammerad TÄNKET i det korrupta svenska partipolitiskt styrda rättssystemet!

   Gilla

 1. Det inte bara känns som ett dårhus, det är ett dårhus idag.
  Kanske inte hela Sverige, men åtminstone det hus som Sverige styrs ifrån.
  Det framtidslandet som jag flyttade till 1959 finns inte längre.
  Därför har jag flyttad till Europas säkraste land och jag ångrar det inte en sekund.
  I många år så kämpade jag som aktiv politiker i SD för att om möjligt vända på kuttingen men med ålderns rätt, så har jag dragit min Mats ur skolan då jag insett att jag aldrig under resten av min levnadstid skulle hinna få uppleva en en inre frid igen i Sverige.
  Den friden har jag nu hittat i mitt nya hemland.

  Gillad av 1 person

   1. Portugal. Givetvis! Portugal hamnar i toppen som världens tredje säkraste land 2019, vilket är en förbättring med två positioner från föregående år.

    Ficktjuvar och väskryckare är de största riskerna man utsätts för här och de är framförallt koncentrerade till turistområden eller kollektivtrafik i Lissabon och Porto.

    Med det sagt, så är det dock väldigt liten risk att det händer något och Portugal räknas alltjämt som ett av världens säkraste länder. Det är ett fredligt land där konflikter och våld är sällsynt.

    Gillad av 1 person

 2. Detta land och dess svenska befolkning är dömda till islamistisk underkastelse, eftersom majoriteten svenskar sitter på sina händer och är mer oroliga för sin sociala och ekonomiska situation än sina egna barn…
  Skandalöst!

  Gillad av 1 person

 3. Jenny, tack för att Du vill, kan OCH vågar producera resultat som vänder upp och ner på den korrupta svenska modellen av partipolitiskt styrd laglöshet i namn för EN laglös svensk domstol, utan personligt ansvar och risk för producerat resultat i strid med svensk lagstiftare i EU-parlament och Sveriges Riksdag.

  Gillad av 1 person

 4. Sverige är ett dårhus som styrs av psykopater.
  Hedliga och ärliga svenskar hamnar i fängelse för att de säger sanningen.

  Kriminell , vidriga och utländska psykopater , satsar man enorma summor på
  För att skydda och se att de slipper fängelse.advokatkostnaderna är enorma för
  Att slippa fängelse men även för att inte utvisa illigala flyktingar.
  Politikerna låter flyktingarna överklaga utvisningsbesluten , hur många gånger som helst
  Vi betalar advokaterna.
  Offret som våldtagits eller rånats kan inte överklaga .
  För risken blir att de förlorar och får stå för brottslingens advokat kostnader.
  Hur sjukt som helst

  Rot och Rut och LSS inget annat än ännu ett sätt att importera sin släkt eller terrorister.
  Vem som helst kan importera en funktionshindrad och sen hur många illigala människor
  Som helst.

  Rot och Rut företagen skickar bluff fakturor till Skatteverket
  och de betalar först sen skickar de ut en kopia till kund. Som påstås ha
  Köpt tjänsten.när kunden ringer för att ifrågasätta har de kriminella redan fått pengarna.
  Det talar inte politikerna eller Skatteverket om.

  Städföretag, byggföretag. Affärer startar flyktingarna med bidrag från staten,
  för sen importera landsmänFör betalning.
  De blir enormt rika och staten alltså vi helt plundrade.
  Detta är moderaternas tankar att ge flyktingarna enkla jobb, för att dölja
  Arbetslösheten, kostnaderna och missbruket av människor som slavar.

  Tanken var att ge rika gratis eller billig arbetskraft, men resultatet blev
  Massinvandring av kriminella och kriminellas möjlighet till att expandera sin verksamhet.
  Förlorarna är alla Svenska skattebetalare.
  Det känns som alla beslut politikerna gjort de senaste 30 åren varit för att underlätta
  Kriminaliteten och gynna de rika.

  Gillad av 1 person

  1. ”… alla beslut politikerna gjort de senaste 30 åren varit för att underlätta kriminaliteten och gynna de rika.”

   Gilla

   1. Och du vill ha ännu mer högerpolitik som gynnar de redan rika att bli ännu rikare.Högern drog hit ett stort antal människor som är och förblir underklass med behov av stort stöd.Det är fint att ha någon att trampa på,att föra in i arbetslöshetstatistiken för att hålla löner nere,det är fint att ha ett söndrat samhälle så de stora svinen kan gå under radarn-ja allt som kännetecknar högerpolitik.

    Gilla

   2. @ Rolf.

    Var har du fått det ifrån? Jag tänker inte i vänster-höger motsättning!

    Frontlinjen nu är nationalism kontra globalism.

    Gillad av 1 person

   3. Rolf,

    Och du vill ha ännu mer högerpolitik som gynnar de redan rika att bli ännu rikare.

    Samma som vänsterpolitik då … (praktiserad, inte i teorin!)

    Gilla

   4. Sasja L,men jag tror att det är farligt när de ekonomiska klyftorna blir alltför stora.Socialdemokraterna är väl knappast socialister? snarare som demokraterna i USA.

    Gilla

 5. Dårhuset innehåller även
  Allra. Swedbank. Trafikverket .Telia. osv
  Alla korruptionen och bedrägerier
  I myndigheter , i politiken och näringslivet med chefer
  ,med enorma summor inblandade slutar alltid
  Med frikännande

  Massa med skattepengar används för målen men politikerna
  Har sett till att alla går fria.
  Spel för galleriet för att tysta folket.
  Advokaterna, rättsväsendet och de kriminella blir väldigt belönade i Sverige.

  Kriminaliteten är överallt , totalt obegripligt, men ingen reagerar

  Gillad av 1 person

   1. Man upplevde det som destruktivt att få åldern höst ekonomiskt tryggad,att ha ett starkt socialt skyddsnät,att ha nästan fri sjukvård etc etc?? Nä,sanningen är att de fick blå sand i ögonen och trodde på fagra löften från högern.Se hur det gick! Staten försvagades och de privata intressena såg ett maktvaccum.Det måste brytas.Vi ser redan hur de privata intressena har svårt att skilja på mitt och ditt.Allra med Ernstberger är ett bra exempel.Det finns många andra lika exempel.Staten måste stärka sitt grepp över all verksamhet i samhället.Tillsynsmyndigheter måste åter få skarpa vapen och du och jag kan hjälpas åt vid nästa val genom att ge S majoritet i riksdagen.Senaste vidriga förslaget från C och L,och som stöttas av SD är att försämra arbetarskyddet genom att ta bort de lokala skyddsombuden.Gillar du försämringar för alla som vistas på tex en byggarbetsplats? Arbetare,leverantörer,underentrepenörer-alla drabbas negativt av C och L och övrig dumhöger.Reinfeldt skylle ju väcka det sovande folket och det gjorde han genom att slå sönder välfärdssamhället med en okontrollerad invandring.Fortsätter det så här får vi snällt buga och bocka med mössan i hand.

    Gilla

   2. @ Rolf

    Du räknar upp de bra sakerna med (S); arbetsrätt, trygghetsförsäkringar, välfärd.
    Det som gjorde att arbetarna höll fast vid (S).

    När arbetarna fått sina tryggheter tog (S) ut världens högsta skatt, vissa berikade sig väldigt mycket på det.

    Utförde sedan flera dåliga politiska ingrepp; t.ex. strösslade ut svenskarnas tillgångar på en massa olika länder. Deltog i ett orättfärdigt erövringskrig mot Libyen. Bjöd in människor från hela planeten för att leva på svenskarnas pengar. Illojal informationsutgivning. Listan kan göras lång.

    Det är förstörelsen av Sverige som gjort att människor flytt till (SD).

    Gilla

   3. Rolf,

    S breddade även än mer åt vänster, i.o.m. allt tal om inskränkningar i yttrandefriheten (mot oppositionella). Även att man i allt högre grad lämnat de ‘svaga’ i samhället bakom sig. Deras ‘alla skall med‘ kan inte tolkas som något annat än ‘alla utvalda skall med, resten lämnas dithän‘. Precis som de ägnat sig åt under större delen av 1900-talet … (kastrering, experiment, anti-sionism mm.) All form av socialism går förr eller senare mot de bruna och/eller svarta varianterna, vilket historien har klart visat.

    Gilla

 6. ”Ja, vi måste tillsätta en utredning ” Ironi.
  Frågan är också varför det inte är fler som kandiderar till partiledare inom V. Inte ironi.

  Gillad av 1 person

 7. Den fd polisen Panshiri har nog tyvärr en poäng där.

  Vissa med ansvar hävdar allmänt att mycket tyder på att det är ett systemfel i landet som har gjort att det har blivit så här, men de blir starkt kritiserade och backar nästan omedelbart.

  I dag kom det ut en debattartikel i GP på sidan 4 om förnedringsrånen som man kan läsa. 2020-02-22

  Gillad av 1 person

  1. Här exponeras några dåliga saker som (S) har mest ansvar för. De andra partierna kunde kritiserat men gjorde det inte.

   Gilla

 8. Att Stefan eventuellt bara avgår löser inte utmaningarna. Att han offentligt förklarar sig och situationen är det absolut minsta någon borde kunna kräva. Gärna utfrågad av någon med Anders Holmbergs kaliber eller så. Men det kanske bara är en dröm.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s