Nej jag gör ingen skillnad på färg

Jag fick en fråga om varför jag inte skrivit om attentatet i Tyskland som drabbade besökare på ett vattenpipecafé – typ ”upp till bevis om du nu är så oberoende, eller är det hudfärgen som avgör?”.

Svaret är enkelt – jag kom upp sent idag och hann inte lägga någon större energi på nyheterna och dessutom fanns det redan i all media. Jag föredrager som bekant att skriva om sådant som ingen annan skriver om.

Så till mina belackare därute kan jag deklarera att jag inte gör skillnad på varken hudfärg eller religion när jag skriver om nyheter. Förra veckan skrev jag till exempel om en terrororganisation i Tyskland som planerade attacker mot muslimer, vilket dagens attack kopplas samman med.
(https://jennypiper.blog/2020/02/14/hogerextremister-i-tyskland-gripna-planerade-attacker-mot-politiker-asylsokande-och-muslimer/)

Jag skriver om sådant som jag tycker är viktigt och att det blir fokus på migration, kvinnoförtryck samt extremism är inte särskilt konstigt eftersom det påverkar vårt samhälle enormt. Att beskylla mig för att uppvigla till hat och mord är inte en rättvis bild. Den extrema polarisering som Sverige fått är snarare våra politikers fel som i decennier ignorerat såväl varningssignaler som de fakta man suttit med på hand i kombination med att media hjälpt till att begrava problemen istället för att belysa dem.

Kanalisera er ilska åt rätt håll istället för att kritisera de som beskriver vad som händer i vår omvärld. Vi befinner oss vid ett vägskäl och nu är det tid att stå upp för demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet om vi vill behålla det – inte tiga still!

21 reaktioner till “Nej jag gör ingen skillnad på färg

 1. Stå på dig Jenny skriv vad du vill…. du är en ”pärla” i mediebruset.
  Det finns både troll o andra som vill bestämma över vad du skriver…..
  Ta inte åt dig …..du skriver om så mycket intressanta saker som inte PK media berör…..eller ”mörkar”

  Gillad av 5 personer

 2. Fortsätt som du gör att peka på det/dom som förtjänar det oavsett vad/vem det är. Jag förstår bara inte hur du hinner leverera i den här takten om du är utan hjälp med ideer och research. Hur som helst är det oftast intressanta ämnen och bra skrivet så kämpa på för en bättre värld.

  Gillad av 4 personer

 3. Men det är ju så de gör,orättfärdiga anklagelser som det är svårt att värja sig mot.Man blir ju helt häpen och stum.Hat och uppvigling har jag inte sett här och att påstå nåt sånt är förtal.Jag bidrar gärna med en slant för att driva ett pilotfall mot någon som påstår sånt.Fy fan…

  Gillad av 4 personer

   1. Korrekt:

    Gilla

   1. Låter som att det är en bekant som bekänt färg … En genuin vän angriper inte på det sättet.

    Flera med mig i min omgivning gillar inte Fb:s snedvridning av begreppet ‘vän’. För min ‘krets’ är vänner personer som man umgås med (som inte är släktingar). För de allra flesta som är aktiva på Fb, så rör det sig i bästa fall om [ytligt] bekanta. Det går inte heller att underhålla alla vän-relationer, när det överstiger ett visst antal (det finns nu gamla analyser gjorda inom psykologin om detta)

    Gillad av 1 person

 4. Tycker att din attityd är ganska bra i allmänhet. Skriv om det som berör dig och det du tycker är viktigt att belysa! Så gör alla medier, bra alternativa medier, såväl som andra agenda-medier som lever på konflikt. Det är lätt att ta efter deras dåliga oetiska obalanserade sätt att rapportera, men med ett relativt öppet kommentarsfält kan folk komplettera.

  Att befinna sig på spionerande plattformar är f.ö. i min mening folkförräderi. Den som är där klargör sina kontakter och åsikter för främmande makt, samt öppnar sig för odemokratiska automatiserade påverkanskampanjer som använder utstuderade algoritmer för att få största möjliga påverkanseffekt på länders demokratiska val.

  Vad gäller nyheter om omyndiga så tycker jag inte att man behöver skriva eller länka till det. De kan fortfarande skärpa sig. När de är myndiga är det en annan sak.

  Gilla

 5. Man brukar säga hos den det brinner, den ropar på hjälp

  Jag tolkar det att den som anklagar dig för något. Kan bara komma
  På det för den skulle gjort det själv.

  Jag tycker det är intressant att läsa vad du skriver om.
  Det är tur att vi alla har egen hjärna så det är väl bara till
  Att använda. 💡

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s