Macron markerar mot det muslimska samfundet i Frankrike – vill undvika ökad separatism

Frankrikes president Emmanuel Macron uttryckte igår att han ska verka för att bromsa att främmande länder skickar muslimska präster och lärare till Frankrike i syfte att slå ner på vad han kallade risken för ”separatism.”


Macron har hittills undvikit att ta upp problem som är relaterade till den muslimska befolkningen i det franska samhället, som är störst i Europa och har istället fokuserat på ekonomiska reformer.


I ett mycket efterlängtat ingripande deklarerade Macron mindre än en månad innan valet att han gradvis vill sätta stopp för systemet som innebär att Algeriet, Marocko och Turkiet sänder imamer till Frankrike för att predika i moskéer.-”Att få ett slut på det konsulära islamistiska systemet är oerhört viktigt för att bromsa utländskt inflytande och se till att alla respekterar republikens lagar. 300 imamer skickas till Frankrike varje år och de som anländer under 2020 kommer att bli de sista som anländer i det antalet. Regeringen har bett organet som representerar islam i Frankrike att hitta andra lösningar för att träna imamer på fransk mark, som att se till att de kan tala franska och inte sprider islamistiska åsikter.”


Macron som konstant attackeras av sin huvudmotståndare Marine Le Pen angående hur man ska integrera franska muslimer, uttryckte också att han stoppa att franska elever undervisas av lärare som betalas av utländska regeringar


Frankrike har avtal med nio länder, däribland Algeriet, Marocko, Tunisien och Turkiet, där deras regeringar kan skicka lärare till franska skolor för att undervisa elever i hemspråk. Macron uttryckte att han hittat ett avtal om att avsluta samarbetet med alla dessa länder utom Turkiet.-”Jag kommer inte låta något land, oavsett vilket, föda separatism. Vi kan inte tillåta turkisk lag på fransk mark. Så får det inte vara.”


Så bra att Macron vaknat till liv, men att det sker bara veckor innan valet luktar valfläsk. När får vi se liknande ställningstaganden hos vår svenska regering? Nej just det, all form av motstånd anses som diskriminering och brott mot religionsfriheten i det naiva Sverige!

#vaknasverige


https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/02/19/Wary-of-separatism-France-s-Macron-unveils-curbs-on-foreign-clerics-teachers.html


7 reaktioner till “Macron markerar mot det muslimska samfundet i Frankrike – vill undvika ökad separatism

 1. Regeringen har bett organet som representerar islam i Frankrike att hitta andra lösningar för att träna imamer på fransk mark, som att se till att de kan tala franska och inte sprider islamistiska åsikter.
  – Så man verkar ha missat varför imamerna befinner sig i Frankrike (eller snarare i Europa) till att börja med. Genuint religiösa behöver inte några religiösa ledare, som talar om vad de skall och inte skall göra, tänka osv.. Imamerna har flera andra syften, vilket vi tyvärr redan har sett här i Sverige.

  Det är oacceptabelt.
  – Tänkte först att Macron tydligen är kompis med Löfvén, men läste sedan artikeln och såg att det inte riktigt stämde i översättningen. Realistiskt, hur många ‘topp-politiker’ runt om i världen vill umgås med en hovnarr, ens ta intryck av en sådan …?

  Gillad av 1 person

   1. Så kan/får det inte vara.‘ är nog närmast. Min ‘dyslexi light’ envisas med att det inte ens är korrekt engelska, vilket i.o.f.s. inte är konstigt, då det egentligen inte är en engelskspråkig, utan en arabisk hemsida. Problemet är då att det troligen blivit fel i översättningen från franska till engelska. Har tittat på tre franska artiklar av tre olika tidningar hittills , men inget om detta. En nämner Turkiet, men i ett annat sammanhang. Börjar arbetsdagen snart, så det får läggas på is en stund.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s