En stor del av kvinnor med invandrarbakgrund tvingas säga nej till arbete och praktik tack vare social kontroll

Köpenhamns kommuns Sysselsättnings- och Integrationsförvaltning offentliggjorde tidigare idag en undersökning som visar att en stor del av de kvinnor som har invandrarbakgrund är föremål för en extrem kvinnoförtryckande kultur. Denna kvinnosyn betyder ofta att kvinnan inte får umgås med andra män än den närmaste familjen, vilket försvårar möjligheten att få ett arbete.

Integrationsminister Mattias Tesfaye deklarerade uppgivet att problemet varit känt i över 20 år – något som vi för övrigt även kan skriva under på i Sverige, där regering efter regering blundat för de växande problemen trots fakta på bordet.


Danmarks första undersökning av betydelsen av social kontroll över kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden visar att social kontroll har en massiv inverkan på hur många arbetslösa invandrarkvinnor i Köpenhamn som får jobb. Mannen, familjen eller umgängeskretsen pressar kvinnan till att inte vara tillgänglig för arbetsmarknaden och säga nej till såväl jobb som praktikplatser där det arbetar män – något som skakat om den förvaltningsansvariga Cecilia Lonning-Skovgaard (V), som efterlyser handling från både jobbcentren (dansk motsvarighet till Arbetsförmedling) och flera ministrar.
-”Undersökningen visar att social kontroll fungerar som konkret barriär för invandrarkvinnor att komma ut på arbetsmarknaden och det är långt mer utbrett än jag trodde. Det är skrämmande och helt oacceptabelt. Vi ska under inga omständigheter finna oss i att kvinnor isoleras i hemmet av sina män eller familjer.”


Undersökningen bygger på intervjuer med etniska minoritetskvinnor samt en undersökning bland nästan 400 jobbcentermedarbetare.


En kvinna i undersökningen säger:
”Han ville inte att jag gick på språkskola. Han klargjorde att om det satt en man vid sidan av mig så skulle jag resa mig upp. Han menade att det var skamligt om jag arbetade och hade inte bidragen varit beroende av om man deltager i språkskolan så hade jag nog inte fått lov alls.”


Meanwhile in Sweden… har vi minst lika stora problem med detta som i Danmark, fast med den skillnaden att vi inte får prata om det i Sverige för det är likvärdigt med rasism, islamofobi och främlingsfientlighet. Istället fortsätter vi kravlöst att betala ut bidrag samtidigt som antalet kvinnor som aldrig kommer att komma ut i arbete hela tiden ökar samt blir en rejäl belastning för samhället.


Regeringens feministiska hållning framstår som ett stort hyckleri och deras slogan ”Alla ska med” samt ”Ett bättre Sverige. För alla” rimmar extremt illa med verkligheten!


#detnyasverige
#interasistmenrealist
#vigillarintefegapolitiker

https://denkorteavis.dk/2020/mand-og-familie-presser-indvandrerkvinder-til-at-sige-nej-til-jobs-en-kvindefjendsk-kultur-er-kommet-til-Danmark/

9 reaktioner till “En stor del av kvinnor med invandrarbakgrund tvingas säga nej till arbete och praktik tack vare social kontroll

 1. …”hade inte bidragen varit beroende av om man deltager i språkskolan så hade jag nog inte fått lov alls.”

  Antingen släpper man in utlänningar i landet eller inte.
  Antingen ställer man krav eller inte.

  Gillad av 2 personer

 2. Insläppet av extremt avvikande kulturer är till för att öka käbblet mellan arbetarklass och arbetarklass allt medan sossehöger och högern höjer sina arvoden och sänker sina egna skatter. Förmodligen ska de även använda konflikten för att skapa totalt kaos som skall livnära vapenindustrin.

  Gilla

 3. Detta problem är 40 år gammalt.
  Kvinnor som inte jobbar eller pluggar ska inte heller få föda barn. För de gör det
  För pengarna och möjligheten att vara hemma.

  Vi har kvinnor med 5-9 barn som varit hemma och levt på bidrag för att mannen
  Inte vill att hon ska jobba. Men det är lika vanligt att kvinnorna vill vara hemma.
  För de får ju massa pengar. och myndigheterna accepterar detta.
  Hemma fruar eller låtsas sjuka i
  40 år sen pensionärer.

  Har sett massa muslimska kvinnliga lärare där mannen sitter med på lektionerna,
  Följer med på möte och kommunledningen accepterar detta.
  Det är helt vidrigt. Har hört att en man fick betalt för att följa med sin fru och
  Köra henne till jobbet.

  Att svenska myndigheter accepterar muslimska lagar i Sverige är sjukt,
  Totalt obegripligt hur mycket myndigheterna anpassat sig till endast den
  Muslimska gruppen. Inga andra invandrares krav har de brytt sig om.

  Gilla

 4. Herregud,som om lönearbete är livets mål.Nog är det ett arbete att passa kanske tio barn,sy kläder,laga mat och baka sitt eget bröd.Dessutom skattefritt.Att baka sitt eget bröd är skattefritt och den tid som blir över tack vare att man slipper arbeta för skatten kan man förslagsvis umgås med sina barn.Det är dags att omvärdera synen på löneslaveri verse arbete i hemmet.Barnen som växer upp i dessa familjer blir starka barn istället för veka och svaga individer.

  Gilla

   1. Fråga istället vad som händer med den svage och nerpissade! Det är dags att svensken tar tag i sin situation,tränar och lär sig kampsport.Det kommer att behövas för att överleva.Det är dags att nerpissade barn får dubbelt med stryk i hemmet så att de lär sig.Kanske svider pappas livrem hårdare.Den man älskar den agar man.Vad lever du och andra för i en bomullsvärld? Det är som det är och det är bara till att snabbt anpassa sig,träna och beväpna sig.Hellre sju år på kåken än sex alnar under jord.Nä,vi ses här igen efter mitt träningspass!

    Gilla

 5. ”något som skakat om den förvaltningsansvariga Cecilia Lonning-Skovgaard (V)”

  visar med all tydlighet hur illa insatta dom är i verkligheten.

  Många tycks tro, att Islam bara är en annan religion i stil med Buddismen som var så populär bland västerlänningar på 60-70-talet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s