Varför berör aldrig SD den viktiga frågan om att ändra dagens katastrofala bidragssystem?

Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt från Sverigedemokraterna skriver ett debattinlägg i dagens Aftonbladet med fokus på extrabudgeten som imorgon läggs som förslag på riksdagens bord, som syftar till att blockera Socialdemokraternas försök att underminera svensk välfärd. Till skillnad från övriga partier varnade SD för konsekvenserna av en överdimensionerad migration redan för flera år sedan och deras varningar har nu besannats.

De har tre ståndpunkter som de vill lägga kraftfulla satsningar på – välfärden, rättsväsendet samt på våra pensionärer, löntagare och småföretagare. Texten borde tilltala varenda vilsen själ därute
eftersom de säger precis det som många besvikna och arga väljare vill höra, exempelvis att man till skillnad från den misslyckade regeringen vill trygga välfärden samt skydda medborgarna.

Jag saknar dock en viktig ingrediens, som för det mesta lyser med sin frånvaro trots att partiet positionerat sig som motståndare till den oansvariga migrationen – nämligen en benhård linje för att strypa dagens extremt sjuka bidragssystem som är huvudanledningen till att så många människor utan legala skyddsskäl är villiga att ta sig över halva jordklotet och genom flera säkra länder för att ta sig till just Sverige, där såväl bidrag, pensioner och bostad som fri vård och studier väntar samt så klart möjligheten att få ta hit sina anhöriga – allt utan några som helst krav på motprestationer eller återbetalningsskyldighet.

Varför underlåter SD att föra fram ett krav på att detta revideras kraftigt? Inte ett ord och så har det varit länge, vilket föranleder min tidigare tes att partiet är kontrollerad opposition för att samla upp missnöjda väljare, men i slutändan kommer de inte leverera hela vägen.

Gemene man tänker dock inte i dessa banor utan ser partiet som räddaren i nöden och Åkesson som den stora frälsaren eftersom de trycker på rätt knappar, så partiet står starkt inför kommande val. För oss som tänker lite längre finns det dock en del frågetecken och nästa gång det är dags att gå till valurnorna står åtminstone jag själv inför ett rejält dilemma eftersom min känsla är att ingen av partierna har ambitionen att göra det som krävs.

32 reaktioner till “Varför berör aldrig SD den viktiga frågan om att ändra dagens katastrofala bidragssystem?

 1. Åkesson är varken ”räddaren i nöden” eller ”den store frälsaren”, utan för mig det enda alternativet i dagens läge om man inte vill vara soffliggare. Kan också kallas för proteströst.

  Gilla

 2. Alla samhällsförstörande avtal som den politiska makteliten ingått bakom ryggen på det svenska folket bör läggas upp på bordet tills alla sett och förstått!

  Gilla

 3. Du rör vid en av drivkrafterna Jenny till varför folk utifrån (länder med kvinnoförtryck) tar sig hit, pengar. Svenskarna (industrin, uppfinnare, företagsledare och utbildade och allmänt kunniga svenskar) har arbetat ihop en ”infrastruktur” som tillåter dem att via skatten få bra sociala förmåner. Ja, det har gått till överdrift till slut med alla bidrag, absolut tveklöst, men det går redan nu att låta bli att ge varje människa som kommer hit samma förmåner som svenskarna, nåja, rätt många har blivit svenskar utan att vara annat än tärande.
  Sverige och svenskarna är nu i en situation där ingen radikal lösning finns, situationen nu har dessutom för många krafter varit ett avsett mål. Andra har bara levt livets glada dagar. Se bara hur fackförbunden nu slår knut på sig själva för att få behålla sin makt och sitt inflytande, fackförbunden var med och frossade på samma kaka som exempelvis S, levde livets glada dagar kan man säga. Men nu har vattnet i badtunnan blivit kallt och alla tjocka fackgubbar svär och tittar sig omkring och ser folk från sandiga länder överallt. Utom de som jobbar, de har sett dem hela tiden. SD kan inte gå ut NU och uttala att de har som mål att ta bort bidrag för svenskar som röstar på dem. Svenskar som fått en krona som är den mest urholkade i Europa, svenskar som får och kommer få usel pension, svenska pensionärer som har lägre levnadsstandard än övriga grannländer i Norden, än de flesta västeuropeiska länder osv. En sak i taget, jag är nöjd med att SD inte lovar nåt de inte kan hålla. Vad gäller människoimporten som alla övriga riksdagspartier aktivt medverkat till tror jag SD skulle agera vid en maktposition. Alternativ för Sverige står också på svenskarnas sida. Det gör inte S och MP nu. Övriga partier fegar tills isen bär. Varför är kvinnoförbunden t ex inte glasklara och talar med tydlig röst mot att tillåta slöjor på småbarn? Men de kanske själva i djupet av sina hjärtan vill sätta slöja på sina egna barn, Annie Lööf t ex, vill hon det? Om inte, stå upp för att vi i Sverige lämnade sådant bakom oss för länge sedan.
  Det finns möjligheter att spara många hundra miljarder/år nu om den politiska viljan bara fanns. Om någon frågade svenska folket vad som skulle prioriteras. Se på äldrevården, se på sjukvården osv.

  Gilla

  1. Jag tror att orsakerna till de sk flyktingströmmarna där de flesta är män ligger djupare än monetära skäl.Jämför lämmeltågen och fundera över ifall det är hållbart att födslotalet numera är närmare 1,50.Allting strävar efter utjämning och här i vår del av världen råder födslounderskott och på andra håll födsloöverskott.Hade vi haft en långsiktig familjepolitik där kvinnor gjorde sin plikt och där man noga följt födelsetalen hade vi garanterat sluppit denna plåga som den nuvarande invandringen är.Den är en plåga för oss men nödvändig ur ett befolkningsperspektiv,tyvärr.

   Gilla

   1. Rolf, du rör vid något som ofta bortses från i vår moderna föreställning om vad människan kan och inte kan. Man kan inte gå emot naturen, ”allt har en baksida”. Om Sverige nu av demografiska skäl vill öka sin befolkning, ok då, men varför tror du att man samtidigt importerar en religion som man vet inte är förenlig med demokrati? Varför importerar man män från länder där kvinnan är paria och betraktas som lägre stående? Vad tror du? Drivkrafter för detta? Du är något på spåren men väjer innan du tänkt färdigt.
    Apropå att myntet har två sidor; CO2 halten ökar och skogen har aldrig i mannaminne växt så bra! Skog växer bättre med högre CO2-halt, sett från rymden när jorden grönare. Detta är fakta och med det sagt så har jag inte sagt någonting om ”miljön” i övrigt. Att sluta skita ner ska vi förstås.

    Gilla

   2. Anledningen till att man tar in män från u-länder är att dessa mäns arvsmassa är så skadad som vår är.Vi äter glyfosat,vi dricker DDT och vi andas bly.Det påverkar vår förmåga till fortplantning och di små rör sig dåligt och har blivit färre,nu talar jag om västerländska mäns spermier.Hela västvärlden har varit utsatt för en miljöpåverkan som varit skadlig och vi har nått vägs ände med vår livsstil.Det är huvudskälet till att man tar in män från muslimska länder,Islam har haft en skyddande inverkan på befolkningen vad avser milögifter.Man har helt enkelt inte haft råd med miljöskadlig verksamhet på den höga nivå som vi har haft.Minns du när kungsörnen höll på att dö ut pga.DDT? Det är ganska sannolikt att detta gift som lagras i vävnaden även påverkar människans förmåga till fortplantning.

    Gilla

   3. Rolf, en reflexion till, ”flyktingströmmarna” är inte något naturfenomen! Det är följden av aktiva handlingar av människor, av krafter, länder osv. Självklart är ”flyktingströmmarna” en del i ett stort komplex där drivkraften är både ekonomisk vinning och självklart politiskt driven agenda. Lika självklart är importen till Sverige något som sker med avsikter, ekonomiska, politiska osv osv. Men inte är det någon naturkatastrof som ett vulkanutbrott. Inte heller kan Sverige mäkta med att vara hela världens famn. Många inser inte att de aningslöst hjälper till med allt destruktivt som sker genom att lydigt upprepa alla slagord de blir tillsagda att använda av makten, dvs all media som makten kontrollerar. Så kallad värdegrund är ett av de medel man använder, ”allas lika värde” osv, ni vet. När Löven stod och brölade att ”mitt Europa stänger inga gränser” eller hur han nu formulerade det, då tänkte jag, antingen är karln dum eller bara en lydig nickedocka. Återigen, Europa var i den grekiska mytologin en ung kvinna som rövades bort och våldtogs, hon födde sedan 3 barn. Så kan det gå. Hur många barn föder somaliska kvinnor i snitt i Sverige? Hur mycket bjuder svenskarna på i flerbarnstillägg?

    Gilla

  2. Du har många intressanta tankar, Jan. Min tanke är att giftspridning och massinvandring går ut på motsatsen, d.v.s. att minska population, men på ett grymt vis, genom konflikt och krig. Psykopatisk djävulsdyrkan kan ev. ligga bakom. Jag finner det inte osannolikt. Sekterism är mycket vanlig, så även psykopati.

   Tittar man på karaktären av gamla testamentets s.k. ”gud” är frågan inte irrelevant.

   ”Gamla testamentets Gud är förmodligen den mest obehagliga karaktären i all fiktion: avundsjuk och stolt över det; ett småsint, orättvist, oförsonligt kontrollfreak; en hämndlysten, blodtörstig etnisk rensare; en misogynistisk, homofobisk, rasistisk, barnamördande, folkmördande, hedersmördande, plågande, storhetsvansinnig, sadomasochistisk, oberäknelig ond mobbare.”
   / Richard Dawkins

   ”The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully.”
   / Richard Dawkins (Source: Richard Dawkins on Wikiquote)

   Gilla

 4. Ser med vissa farhågor på utvecklingen inom SD ska jag villigt erkänna, i sin strävan att växa och passa in kan en del av drivkraften ha försvunnit. Samtidigt är det i dagsläget nog ända möjligheten att få en förändring att ge dom en röst, att som en del fortsatt tro att AFS med sin halvprocent ska vara ett alternativ ser jag som uteslutet. Vill dom vara med är det nog bättre att påverka SD inifrån än att se sig själv i riksdagen.

  Gillad av 1 person

  1. En del provade ju att påverka inifrån och då gick Mattias Karlsson till Expo och bölade.Nädu,sånt pack skall stängas ute.Man är tydliga skitsnackare utan kraft och själ.

   Gilla

   1. Om jag inte missminner mig provade dom kuppa in sig från ungdomsförbundet in i partistyrelsen så en motreaktion var given. Men i stället för att som nu prova ta röster från SD tror jag dom kan komma längre med en del av sina ideer om dom går tillbaks.

    Gilla

  2. 4%-spärren förhindrar demokratisk utveckling, men AfS gör inget för att valsamverka mot denna spärr, inte ens med andra små högerpartier som ex. det EU-vurmande MED. Därför betraktar jag enbart AfS som en ganska oseriös hämnd för deras uteslutning ur SD. Ett sätt att stjäla några mandat från SD och ge dem till SD:s fiender.

   Gilla

 5. Jag minns detta med kungsörnarna väl….så, Rolf, du ser det från Guds point of view, rör han sitt finger och drar i historiens väv eller är det nån obönhörlig naturlag du hänvisar till? Om muslimska män kommer hit så är det för att någon släpar hit dom och släpper in dem. Med ditt sätt att resonera finns det ingenting att invända eller reagera emot vad gäller alla våldtäkterna, det är i sin ordning, naturen vill det…..undrar sa flundran vad du är för filur?
  Hur det än är med den saken får du inte ihop ditt resonemang fullt ut. Vi är ju inte alla fatalister som tur är. Vi tror vi kan påverka ganska mycket. Åtminstone kan vi sätta våldtäktsmän i fängelse och sedan utvisa dem innan de hunnit sprida sina gener för mycket. De ”svenska” generna har ju visat sig väldigt framgångsrika, generna i de där sandiga länderna har inte lyckats så bra i kombination med en religion som handlingsförlamar intellektet i och med att den har svaret på allt i livet. Underkastelse funkar aldrig i längden, det ser du väl?

  Gilla

  1. Det är bara att böja sig för naturlagarna och har inget med underkastelse att göra.Bättre och livskraftigare gener ges företräde till fortplantning och vad tror du händer med de veka pojkar som tvingas till underkastelse? som tvingas till förnedring?Jodu,de kommer inte ens i närheten av en kvinna,det ser naturen till att så inte sker.Du förenklar och hoppas på att våra lagar skall stå över naturlagarna men se det gör de inte. Du måste inse att vårt sätt att leva har haft ett högt pris,det allra allra högsta.Vi dör ut!!

   Gilla

   1. …och du vill fortsätta ditt bekväma liv och förnekelse utan en tanke på framtiden? Du är inte förståndig nog att ens tänka tanken på att ändra ditt liv? Har jag fel så rätta mig!

    Gilla

   2. Bland en samling svenska sojapojkar med kvinnotofsar finns det en och annan viking som gladeligen tillfredsställer kvinnfolket. Svensk dominans går INTE ut på kvinnoförtryck och har aldrig gjort det, vad än radikalfeminister vill påstå, när de p.g.a. egen psykopati har blivit nedpetade från sina positioner.

    Svensk dominans har alltid varit både kvinnlig och manlig. Den svenska kvinnan låter sig inte hunsas. Hon kan bli våldtagen av en arab, men hon väljer vilka gener hon föder fram och vilka slags fäder som ska få uppfostra barnet. Det blir sannolikt ingen arabisk uppfostran, ens om en arab har lyckats lura en svensk kvinna att föda fram en korsning.

    99% av svenska kvinnor kommer heller inte tillåta bestialiskt skärande i barns genitalier. De är nämligen inga psykopater.

    Gilla

 6. Vad så lugn! SD kommer hjälpa Moderaterna och KD att skrota bidragssystemen. Det har högern alltid velat göra. EU har hjälpt till i välfärdsracet mot botten. JÖK:en hjälper till och sänker skatter för de allra rikaste inkl. sig själva, naturligtvis. Strax är det dags för sista spiken i kistan. Strax därefter kan vi förvänta oss kravaller och inbördeskrig. Du kommer sannolikt få precis exakt vad du ber om. Var så lugn!

  Om denna adel kommer få dingla i lyktstolparna skulle jag inte bli alls förvånad. Kanske kommer även du få dingla där själv? Vem vet? Det bestämmer sannolikt en folkdomstol eller en tribunal när höger-spelet är över. Så länge du publicerar mina kommentarer kommer jag försöka övertyga folket om att du ska dömas milt och att du enbart varit ett offer för den media-inducerade masshysterin.

  Hysterin är inte på något vis i någon medborgares eget intresse, vare sig rik eller fattig. Alla gynnas av ett tryggt samhälle, men det är naturligtvis svårt att inse det när man befinner sig mitt i en media-inducerad masshysteri i en av skyttegravarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s