Burkinibadare – en allt vanligare syn på svenska badhus

Idag var jag med barnen på badhuset tillsammans med hundratals andra sportlovslediga och när vi efter badet hade duschat dök det upp tre tonårstjejer i hijabs. Ni vet hur det ser ut i omklädningsrummen – det är bara bröst och rumpor överallt. Dessa tre tjejer kunde dock inte klä om bland oss andra utan låste in sig på toaletten tillsammans i 15 minuter, sedan kom de ut i full burkiniutstyrsel – det vill säga täckta från topp till tå med endast ansikte, händer och fötter synliga. Historien förtäljer inte om de gick och duschade innan bad eftersom de hängde vid sina skåp så länge att vi hann gå därifrån.

Sådant här gör mig irriterad. Jag förstår att de har svårt att visa sig för det motsatta könet, men varför kan de inte klä om bland andra kvinnor och små barn? Den muslimska populationen i Sverige är ständigt växande och hur ska man i framtiden hantera en skolklass när det finns 25 muslimska flickor som alla måste byta om på toaletten? Ska vi behöva bygga ut antalet toaletter för att det ska passa deras behov? Ska vanliga människor acceptera att toaletterna barrikaderas av personer som inte klarar av att byta om tillsammans med andra? Dessutom hur hygieniskt är det när människor badar i långbyxor, långärmade tröjor och turbanliknande huvudbonader? Vi vanliga dödliga måste tvätta oss noga innan bad enligt restriktionerna, men hur rena blir dessa som på sin höjd sköljer av sig i duschen iförda tyg så att huden inte blir ren? Efter badet och eventuell dusch måste de dessutom låsa in sig på toaletten igen för att få av sig sina dyngsura burkinis, varpå de lämnar toalettrummet alldeles blött och nedsölat.

Det är dessutom lite kränkande att en del av landets befolkning ogillar att visa hud och inte kan byta om på samma villkor som vi andra. Varför accepterar vi detta istället för att kräva att alla som ska bada får ta seden dit de kommer? Nej tack till såväl separata badtider som ohygieniska badkläder – passar det inte så får de väl strunta i att gå till ett badhus kan jag tycka. Men icke. I Sverige böjer vi oss för islamismens utbredning och vurmar för att flickor måste täcka sig samt inte får visa hud redan från förskolan och uppåt – allt annat klassificeras som diskriminering och inskränkning av religionsfriheten trots att det snarare handlar om kultur och inte religion.

Problemen har bara börjat och jag hoppas alla vuxna som stödjer att små barn sexualiseras redan från barnsben känner sig nöjda med den här utvecklingen – politiker, journalister, rektorer, förståsigpåare och kvinnor som sviker sitt eget kön!

Det är obegripligt hur svenska män och kvinnor kan försvara detta och eftersträva att vi ska göra skillnad mellan pojkar och flickor i skolan när vi har kommit så långt i vårt jämställdhetsarbete. Varför ska vi prioritera bort alla de flickor som inte får välja själva? Det är befängt!

15 reaktioner till “Burkinibadare – en allt vanligare syn på svenska badhus

 1. Mitt ex jobbade med ”flyktingmottagande” och enl henne var det enbart gentemot män de inte fick visa håret…
  Hon var ett flertal ggr på hembesök och oftast hade kvinnorna håret utsläppt, så tror att det blivit allt sämre med tiden, att måsta dölja sig totalt…

  Gillad av 2 personer

 2. Min gamle far hade ett bra ordspråk.
  ”Skick följa eller land fly”!
  Kommer man till ett annat land, så gäller det landets regler och kultur.
  Klarar man inte av att leva efter det, så bör man söka sig en annan uppehållsort!
  Det verkar ju inte vara våran kultur och frihet man sökte när man flydde genom många fria och säkra länder på väg hit. Kan det vara den ekonomiska vinsten tro?
  Jag vågar nog sätta en peng på att det är så!

  Gillad av 1 person

 3. Rolf skriver ”ni blir ju bara färre och färre och äldre”. NI skriver Rolf, det utesluter honom själv. Jag tror Rolf inte bara är provokatör, han är inte svensk och han är ute i syfte att elda på något. Det finns olika sorters dumhet, en av dem och kanske den värsta är när man inte ser sina egna blinda fläckar och inte har kapaciteten eller lusten att ens undersöka saken. Det finns en annan sorts dumhet som inte lönar sig att bemöta.

  Gilla

   1. Hahah,nu var du rolig! Jo det stämmer och rostbältet är ju som bekant granne med gnällbältet där jag förmodar att du bor.

    Gilla

 4. MP borde reagera mot att deras människoimport är så miljöbelastande. Ett (!) kg bomull kräver 10.000 liter vatten vid framställningen. Till det kommer kemikalier. Transporter. Alltså inte så bra med mycket tyg. Inte blir man ren på kroppen heller i badhuset när man duschar med ytterkläderna på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s