Varför flyttar de ens hit?

Hade en intressant diskussion med min äldsta dotter innan hon skulle somna. De läser om islam i skolan och hon har någon gång snappat upp från mig att det finns fäder som dödar sina döttrar, vilket hon nu ville fråga om.

Det ska tillägas att det inte bara är islam som har problem med heder, men det går inte att sticka under stol med att majoriteten av det som sker i Sverige inom begreppet hederskultur är hänförligt till muslimer, även om detta självklart inte gäller alla muslimer.

Jag försökte förklara bakgrunden till hederskulturen och varför de gör det, men självklart är det omöjligt att ta in att en pappa vill döda sin dotter eller en bror vill mörda sin syster för att hon har skämt ut sin familj. Hon undrade också varför kvinnor ibland kastas ut från balkonger. Tungt ämne så här innan läggdags, men hon hade faktiskt kommit till samma logiska insikter som en stor del av den svenska befolkningen och ställde mycket relevanta frågor – ”varför måste de flytta hit?” och ”varför borde inte kvar i sina egna länder där de kan hålla på med sin kultur?” samt ”vad händer om de tar över vårt land?”.

Samma logik går för övrigt även att implementera på våra andra importerade problem, som barn- och ungdomskriminalitet samt gängkriminalitet.

Men när vuxna ställer dessa frågor som ploppar upp hos de flesta med sunt förnuft så blir de kallade för rasister, nazister, främlingsfientliga och islamofober. Det är så man effektivt dödar en diskussion i Sverige och vi har låtit det ske i åratal medan problemen växt sig starkare. Självklart ska de få bo här och ta med sig sina problem som påverkar hela samhället – allt annat vore inhumant enligt svenska mått mätt!

Tänk om vi alla skulle upphöra med att låta oss tystas och faktiskt driva på genom att kräva att våra makthavare tar tjuren vid hornen, erkänner problemen, diskuterar lösningar samt agerar därefter? Tänk om vi skulle sluta vara rädda för media och istället kräva att journalisterna började göra sitt jobb? Om inte annat för våra barn och barnbarns skull som ska leva i detta dysfunktionella samhälle som vi skapat åt dem!

#onlyinsweden

#ensvensktiger

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Timbro

8 reaktioner till “Varför flyttar de ens hit?

 1. Mycket trevligt att din dotter är kapabel att tänka själv. Om du inte redan har gjort det, så förmedla gärna att hon bör vara försiktig att ventilera sina tankar fritt. Även i skolan och under lektionstid …

  Gillad av 1 person

 2. Det är inte svårt att förklara varför muslimer flyttar hit.
  Deras fruar måste föda mer än tre barn så de kan erövra världen.
  Svenska politiker har ju välkomnat alla till vår välfärd.

  Det är tyvärr en stor skillnad på insikten hur flyktingar påverkar de
  Svenska samhället.

  Fick en chock när jag pratade med några direktörerna tonåringar.
  De tror flyktingarna är en vinst för Sverige . De kommer att ta jobb som
  Städare eller som data tekniker och tjäna massa pengar . Anpassa sig till
  Samhället.

  Det visar ju tydligt att de aldrig träffat dem och sett verkligheten.
  Hur de lever på bidrag i 50 år sen pension, utan att betalat en krona .
  Hur de inte lärt sig språket och inte uppfostrar sina barn.
  Och hur alla påverkas av deras förstörelsen vart de än går.
  Och offerkoftan de får.
  Flyktingar har mer i bidrag än en familj med en sjuk eller funktionshindrad
  Försörjare.
  Men dessa familjers barn blir varken kriminella eller arbetslösa . 35 år arbete erfarenhet.
  Snarare blir de väldigt målmedveten för att jobba och försörja välfärden.

  Gilla

 3. Någon, några gör det ju möjligt att flytta hit, eller hur? Någon, några gör att de får en levnadsstandard som bara rika i deras länder har, eller hur? Men varför tänkte de inte på islam, klan, olika rättsuppfattningar, synen på kvinnor, rätt och fel när någon, några öppnade dörren till våra hem? Var det inte någon som förstod vad som skulle ske?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s