Man känner sig som hemma även här

Vaknar till rubriker om att en 20-årig man blivit ihjälskjuten i Linköping igår kväll – ca 40 minuter från Norrköping där vi befinner oss nu, som är samma avstånd som till Malmö när vi är hemmavid. Allt är som vanligt med andra ord för de flesta har nu vant sig vid att leva med det dödliga våldet i sin närhet.

Såväl Malmöbor som Norrköpings- och Linköpingsbor känner sig överlag trygga eftersom de kriminellas framfart ännu inte skördat några civila offer och brotten oftast inte sker i citykärnan utan i de särskilt utsatta områdena eller ghettona som man säger i Danmark. Frågan är dock hur länge vi kan invagga oss själva i denna falska trygghet?

Samtidigt skriver SvD:s ledarskribent Tove Lifvendahl idag i en krönika att allt prat om den kraftiga polariseringen i Sverige är överdrivet. Vi är tydligen inte mer polariserade eller utsatta idag än vi var förr, utan allt är medias och högerpopulisternas fel som utnyttjar situationen till sin egen fördel genom att få oss att tro att vi är extremt polariserade. Så vi kan andas ut och fortsätta leva i våra filterbubblor ett tag till!

#detnyasverige

https://www.gp.se/nyheter/sverige/man-ihj%C3%A4lskjuten-i-link%C3%B6ping-1.24073681

4 reaktioner till “Man känner sig som hemma även här

  1. Säkert samma man, övning ger färdighet. Saken är den att straffet enligt lagen inte stämmer med det allmänna rättsmedvetandet. Ett barn får sitt liv förstört, en afgansk våldtäktsman blir med hjälp av den stötande lagstiftningen fri rätt snart. Och kan ta itu med nästa barn. Om han våldtar ett antal får han straffrabatt om han blir påkommen och döms. Inte mer än rättvist, eller hur? Jag menar, om man handlar mycket kebab ska man väl få lite rabatt? Kanske en omskolning till nåt kontorsjobb? I en myndighet kanske? Tack, tack Sverige, känner mig hemma, precis som i afganistan. Dock vara stor skillnad, där kommer klanen och straffar mig, här får jag mat, husrum, träna på gym, läsa böcker och tänka på nästa grej. Träffa trevligt folk och snacka business. Tack Sverige!

    Gilla

  2. Som sagt, här i Sverige har vi inte något att vara rädda för, svenne har ju ingen klan som straffar oss. Deras polis är ju världens mesigaste, bjuder på pizza och springer bort när våra små barn kastar sten på dem. Vi regerar i Sverige, nice!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s