Hotell- och restaurangchefer i Iran arresterade för att de tillåter att män och kvinnor blandas samt dansar tillsammans

Iranska myndigheter arresterade i måndags såväl hotellchefen som restaurangchefen för Ferdowsi hotel efter att en video som visar män och kvinnor som blandas samt dansar tillsammans delats online. Även chefer på två andra hotell – Shabestan och Divan blev också arresterade av samma anledning. De gripna anklagas för att ha skapat en atmosfär som skapar konflikt mellan religiös och moralisk standard. De tre restaurangerna här även stängts.


Iransk polis deklarerade förra sommaren att över 500 restauranger stängdes ned i Teheran för att de bröt mot islamiska principer och spelade ”illegal” musik.


Titta på de lyckliga människorna i videon – såväl gamla som unga – som slängt bort den förfärliga hijaben och dansar tillsammans med varandra som sig bör. Man ser äkta glädje! Det är förfärligt att islamistiska imamer ska bestämma att folk inte får umgås mellan könen, eller lyssna på viss sorts musik samt att kvinnor måste täcka sig! Till och med Saudiarabien har börjat släppa på restriktionerna de senaste två åren, men Iran fortsätter med sin fruktansvärda religiösa diktatur, men tack och lov finns det människor som kämpar emot – all heder till dessa!


Igår läste jag dessutom om två iranska kristna kvinnor, Maryam Rostampour och Marziyeh Amirizadeh som 2009 dömdes till döden för att ha spridit det kristna budskapet. De undgick döden men fick ändå sitta 259 dagar i det ökända Evin-fängelset. Nu är de fria och har fått asyl i USA. Under tiden de satt i fängelse så lyckades de omvända hundratals fångar och fångvaktare till kristendomen. Rostampour säger något väldigt bra i slutet:-”Det är inte bara religiösa minoriteter som är offer i Iran utan alla iranier som förtryckts av regeringen sedan starten 1979. Efter över 40 år av förtryck är det dags att sluta vara kuvade. Dagens befolkning i Iran känner till sina rättigheter, de är trötta på den islamiska regimen och står upp för frihet samt kämpar för sina rättigheter på gatorna. Mitt meddelande till den iranska regimen är enkelt: Ni kan inte ställa alla som är emot er inför rätta i Iran, det finns inte tillräckligt många fängelser för det. Vi tror att Iran en dag kommer att bli ett fritt land.”


Jag hoppas verkligen de har rätt och att även våra svenska politiker tar varningarna om islamismens pågående utbredning i Sverige på allvar – vi vill inte bli en islamistisk republik och det är för sent att agera i efterhand!


#nohijabdayeveryday
#kämpaförfrihet


https://twitter.com/i/status/1224081132771336192

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/02/11/Iran-arrests-restaurant-managers-after-video-showing-men-and-women-dancing.html

https://english.alarabiya.net/en/features/2020/02/11/Meet-the-two-women-who-spread-Christianity-to-hundreds-in-Iran-s-Evin-prison.html

5 reaktioner till “Hotell- och restaurangchefer i Iran arresterade för att de tillåter att män och kvinnor blandas samt dansar tillsammans

  1. Svenska politiker är så naiva! Alla riksdagsledamöter borde tvingas läsa Johan Westerholms bok om islamismen i Sverige. Noterade att Partiet Nyans igår kritiserade domen mot Soffan och stödde extremisterna – säger en del. Snart sitter de i riksdagen. 😦

    Gilla

  2. Jomen Jenny, kan vi inte bara låta dem hållas? De har ju valt att leva på det här viset i sekler. Är det någon av läsarna som kan det riktiga historien bakom varför vi inte har klaner kvar i västerlandet och i stället har demokrati??? Förr fanns ju fullt med småkungar, släkter att vara lojala mot. Varför tror ni det försvann medan det inte försvann i de där länderna med massor med sand?

    Gilla

  3. När Nyans tar över i riksdag och kommun blir det straffbart att äta i samma rum på krogen och dansa även här och det kan gå fort. Svea rikes blir Shariás lag och offentlig prygel med obligatoriskt närvarande blir nya fredagsnöjet

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s