Egypten har passerat 100 miljoner invånare och vi påminns om att överbefolkningen är ett hot mot planetens överlevnad – men sådant pratas det tyst om

Idag passerade Egypten 100 miljoner invånare, vilket betyder att Egypten bibehåller sin position som den mest populära Arabnationen och Afrikas tredje mest populära land efter Etiopien och Nigeria.

Det finns dock en baksida – hotet om överbefolkning i ett redan fattigt land, där många lever i trånga megastäder.

I Egypten föds det ett barn varje 17,9:e sekund och premiärminister Mostafa Madbouly uttalade vid ett möte förra veckan att det växande invånarantalet är den största utmaningen som landet står inför och att det påverkar nationens säkerhet. De senaste decennierna har födslotalen i landet slagit i taket med 1,5 miljon nyfödda barn varje år.

President Abdel-Fattah El-Sisi deklarerade nyligen att terrorism och överbefolkning representerar de två viktigaste hoten mot landet. Precis som i majoriteten av arabländerna har Egypten en ung befolkning med lite drygt 60% som är under 30 år. Nästan en av tre egyptier lever i fattigdom och arbetslösheten ligger runt 10% med miljoner människor som lever otrygga liv utan socialt skydd.

Överbefolkningen är helt klart det största hotet mot planeten och det är märkligt att klimataktivisterna aldrig nämner detta, eftersom det är helt onödigt att vi i lilla Sverige ska försöka slå knut på oss själva i strävan efter att minska våra redan låga utsläpp när det hela tiden föds nya individer som kommer att påfresta moder jord. Att försöka inbilla människor att det är klimatets fel och att vår påverkan är den största riskfaktorn är ett rejält lågvattenmärke, men stålarna måste in på något sätt så alla medel är tydligen tillåtna.

Nu när intresset för Greta Thunberg minskat rejält och hennes lyskraft förlorat sin attraktion, måste man dessutom locka nya följare och det planeras nu dokumentärserier om Greta i Storbritannien, USA och Danmark, som ska skildra Gretas kamp för klimatet, hur det är att vara en global ikon och man ska även sätta fokus på klimatförändringar genom forskare. Att de kommer låta båda sidor komma till tals kan vi dock bara drömma om!

#followthemoney

#födelsekontroll

https://www.arabnews.com/node/1626261/middle-east

12 reaktioner till “Egypten har passerat 100 miljoner invånare och vi påminns om att överbefolkningen är ett hot mot planetens överlevnad – men sådant pratas det tyst om

 1. Hittills har väl sjukdomar och krig stått för balansen i jordens befolkning, i mer eller mindre stora skov. Allt talar för att detta kommer att fortsätta.

  Gilla

   1. Så är det Jenny, men vi måste inte enbart prata om det, men agera på det, inte enbart i det privata, men i politiken, för det är mycket snack och lite verkstad.

    Får man ex. intelligenta människor att sluta skaffa barn, så kommer enbart idiotin att förvärras, tror jag. Det är verkar inte direkt vara så att extrema sekteristers barn vräker sig in i vetenskapliga utbildningar, om man säger så. Inte heller tar de sig in och kräver gudibehagligt intelligenta gener från spermabanken, precis.

    När kommer ex. din egen ansvarskänsla och motivation att ställa du upp på Valsamverkanspartiets lista, för Vetenskapliga partiet eller annat parti, egentligen?

    Gilla

   2. Tror du jag ens vill vara i närheten av övrig politikeradel som lurar folket, vilseleder dem och bedrar dem, egentligen? -Nej. Givetvis inte.

    Jag mediterade och försökte på alla vis komma undan mitt ansvar, men faktum kvarstod. Ett högre medvetande tillrättavisade mig igen och igen.

    Om inte jag gör det som är genomtänkt och mer rätt än fel, vem kommer då att göra det?

    Om vi inte gör det rätta, vilka är det som då drabbas? -Barnen. Då blir jag medansvarig för deras lidande, såvida jag inte gör något nu. Kan du leva med det? -Jag kan det inte. Jag måste försöka göra rätt.

    Gilla

 2. Mycket bra skrivet har funderat en del på det över befolkningen måste vara det värsta det pratas aldrig om detta någonstans eller media han professorn hans Rosling han startade igång det hela men gick bort tyvärr för tidigt

  Gillad av 2 personer

  1. Rosling tog upp saken, men han förstod inte att diagrammen som visar populationens utveckling är irrelevanta när man tittar på jordbruksforskning, biologi och vad som är ekologiskt hållbart. Det struntade han i, och började tala om att alla fattiga skulle skulle ha tvättmaskin, vilket är fullkomligt ovetenskapligt.
   Men det är klart att sekteristiska araber med 12 fruar och 144 barn i publiken jublade. Det är samma sekterister som skickar sina ”bröder” till det överbefolkade arktiska Sverige för barnavel.
   Det svenska folket fattar heller ingenting, för då hade direkt börjat stödja rätt parti, vräkt pengar över det och börjat diskutera saken med andra människor på stadens gator och torg.
   Men folk är inte motiverade att tänka rätt och långsiktigt. Istället bänkar de sig lydigt framför mainstream-gödselspridningen och väljer, likt elektriska radiostyrda kaniner, mellan 8 tillväxt-partier, för EU och frihandel, på valdagen.
   När folk envisas med att rösta för det, så är det klart att det kommer gå ungefär så här, även med Sverige till slut:
   https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2014/08/gerillamarknadsfc3b6ring-vetenskapliga-partiet-varningsposter-c3b6verbefolkning.jpeg

   Gilla

 3. När familjer, regioner, länder lyfts ur fattigdom mm så minskar antalet barn eftersom färre behövs för att försörja föräldrarna. Saudiarabien har stor andel unga människor i befolkningen, vad blir konsekvenserna i Kina av 1-barnspollitiken, Indien går väl så småningom Kina i antalet invånare. I Italien t ex är nativiteten så låg att ledningen är djupt oroad. I Sverige har de stora massorna av importerade mycket hög nativitet (trots att de lyfts till ofattbart, oförtjänt och ansvarsfritt välstånd) massor med små Mohammed och Mohammad föds, vad flickorna heter framgår ej. Många galna och ogenomtänkta förslag kommer se dagens ljus medan världen orienterar sig mot det som oundvikligen måste till, produktion av allt för överlevnad, inte för tillväxt.
  Ledningen för Mosebacke Monarki meddelar i en bulletin att de ser positivt på vad det än vara månde och att ingenting finns att oroa sig för. Mosegaskerna har en särdeles omdömesgill, påstridig och ordvig minister som likt en vanlig trollkarl kan blanda om korten och trolla fram allt som behövs för att motbevisa vad som helst, Morgan Jaggörvadsomhelst. Morgan försäkrar allt är i sin ordning och att i Mosebacke Monarki kommer bara den in som kan ta sig in.

  Gillad av 1 person

  1. Överbefolkningen och överkonsumtionen är helt evident det verkliga miljöproblemet, inte CO2. Ökande CO2 är förmodligen enbart ett mätbart symptom på överbefolkning och överkonsumtion, men ledande miljöpartister, andra EU-förespråkare, frihandelsförespråkare och tillväxtvurmare vägrar tala om problemet, kanske eftersom folket inte är motiverade till att rösta för nedväxt?

   ”Den mänskliga rasens största tillkortakommande är vår oförmåga att förstå den exponentiella funktionen.”
   / Albert Bartlett matematikprofessor ur filmen The Most Important Video You Wil Ever See

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s