Europeiska politiker kräver att terrorister förblir i fängelse tills de inte längre utgör ett hot mot samhället

I både Frankrike och Storbritannien kräver politiker att terrorister ska stanna kvar i fängelse om de är en fara för samhället.


Det var lättare tidigare när terroristerna var nere i Syrien och krigade eller när de skakade galler i sina fängelseceller, men nu börjar europeiska terrorister från IS att återvända hem från fronten samtidigt som ett stort antal terrorister i europeiska fängelser släpps fria efter att ha avtjänat hela eller delar av sina straff. Underrättelsetjänster slår nu larm och i flera europeiska länder kräver politikerna att man stramar åt lagarna för att säkra att radikaliserade islamister förblir bakom lås och bom.


Henri Leclerc, ordförande för en människorättsorganisation i Frankrike är av en annan åsikt och menar att antingen kan vi acceptera att inget i livet är utan risk eller så sätter vi alla människor i fängelse. De europeiska ledarna som börjar bli oroliga kan väl titta på Sverige som ett skolexempel? Vi har tagit hem hundratals IS-återvändare och gett dessa bostad, bidrag och skyddad identitet samtidigt som de tillåts vandra fritt i samhället sedan flera år tillbaka. Därtill har vi öppna gränser och är en fristad för terrorister samtidigt som extremistmiljön frodas som aldrig förr – inte minst i våra fängelser där radikaliseringen är utbredd. Allt understöds dessutom av vår regering som varken klarar av att strama åt lagstiftningen eller har intresse av att värna om rikets säkerhet. De säkerhetsrisker som vi försökte fängsla och deportera är nu dessutom åter fria. Men det fina i kråksången är att vi inte haft särskilt många terrordåd överhuvudtaget så metoden att inte fängsla och låta dem få fritt spelrum fungerar! 🤪


#onlyinsweden


https://jyllands-posten.dk/premium/indblik/International/ECE11935339/europaeiske-politikere-lad-terrorister-blive-i-cellen/?st=1

4 reaktioner till “Europeiska politiker kräver att terrorister förblir i fängelse tills de inte längre utgör ett hot mot samhället

  1. Fy så verkligheten är, kan man inte få vara ifred, åtminstone ibland. Jag tror jag flyttar till Mosebacke Monarki där terrorister inte finns, de är goda patrioter nämligen. Statsminister Steffe Rundgång är synnerligen belåten med den tingens ordning. Finansminister Maggan Snaps säger att det finns pengar till ändamålet. Visst är det en god värld där? Fast kanske inte. När jag vill slippa se, tänka och höra eländet går jag ut i skogen och känner att där är spelreglerna ok.

    Gillad av 1 person

  2. Det tjatas om ‘hållbar’. Den samhällsutveckling som sker nu, är allt annat än hållbar. Den kommer förr eller senare även att drabba förespråkarna, vilket de inte inser. När de väl gör der, så är det för sent …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s