Bildval med fel fokus

Mycket märkligt bildval av SvD och Margaret Richert. Eftersom artikeln handlar om samerna och hatet som de som minoritetsgrupp utsätts för, så kunde de åtminstone ha haft med en bild på en same eller en ren. Greta Thunberg har egentligen inget med samerna som folkgrupp att göra, förutom att hon var inbjuden att tala på Jokkmokks marknad av en samisk ungdomsorganisation för att manifestera mot klimatpolitiken. Men mångkultur och klimatjesus ska prånglas in överallt så att vi inte glömmer vad som står överst på agendan – öppna våra hjärtan och rädda klimatet!

#onlyinsweden

2 reaktioner till “Bildval med fel fokus

  1. Hade Margit Richert haft goda avsikter hade hon inte hetsat fram hat mellan samer och svenskar. Det finns naturligtvis konkurrens om begränsade resurser i Norrland precis som på alla andra ställen på den här planeten. Man bör tala med båda sidor om de eventuella problem som finns.

    Många i Norrland är både samer och svenskar. Genetiskt och kulturellt. De lever normala liv.

    De släkter jag känner i norr har inget emot varandra. Intressant kultur i alla fall!

    http://www.arrankrukmakeri.se/trumman

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s