Vi måste skippa husdjur för klimatets skull

Nyligen uttryckte Sigrid Agenäs, professor vid Institutionen för husdjurens utfodring och vård vid Sveriges lantbruksuniversitet, i Expressen att vi bör ha så få sällskapsdjur som möjligt eftersom husdjur äter ungefär en femtedel av världens kött och fisk och på så sätt genererar ett kraftigt klimatavtryck.

Det här har snappats upp av internationell media och RT skriver idag en intressant artikel i ämnet, som pekar på problemet med de fallande födelsetalen, vilka var högaktuella redan innan klimathysterin började. Husdjuren fyller dessutom en särskild funktion i vårt samhälle – de håller ensamma människor sällskap, särskilt katter och hundar, något som en get eller guldfisk aldrig kan ersätta. Intressant i sammanhanget är att den amerikanska militären producerar ett mycket högre klimatavtryck än de flesta länder, men man ska ge sig på husdjuren och peka ut dem som ett problem för klimatet.

Således föds det mindre barn, husdjur är uteslutet och insekter blir huvudfödan – det är bara att gratulera Generation Z!

Men om eliminerandet av katter och hundar inte kommer att rädda planeten, så finns det ändå en ekonomisk vinning för läkemedelsbolagen i och med att intaget av psykofarmaka kommer att öka. Ensamhet dödar trots allt mer än rökning om man ska tro expertisen och Generation Z kommer att behöva medicinera kraftigt när de kommer ut på andra sidan av den ”gröna fasen”.

#vaknasverige
#followthemoney

https://www.rt.com/op-ed/480531-climate-change-pets-loneliness-religion/

12 reaktioner till “Vi måste skippa husdjur för klimatets skull

 1. Man är chockad över vilka extremister som arbetar på många svenska myndigheter.SLU har ju i andra sammanhang uttryck politiska ställningstagande.Dock,ett svagt politiskt styre gör att myndigheter känner en rättighet att ta ut svängarna på områden som de inte har bemyndigande till.Så brakar en stat samman…

  Gillad av 2 personer

 2. Hej, hej! Minns ni Mosebacke Monarki som också har nutida efterföljare? Från Mosebacke Monarki låter man meddela att man där för länge sedan har gjort sig av med alla husdjur. Vidare har man bestämt att barnen fr o m i år visserligen besöker barnen. Han delar dock inte ut några julklappar utan berättar i stället hur det har gått FRAMÅT i Mosebacke Monarki. Från M M:s egen nyhetsbyrå meddelas den glädjande nyheten att solpaneler växer på träd i Mosebacke. På så vis slipper man den besvärliga processen att få fram jordartsmetaller. Mosebacke radio låter meddela att allt är trivsamt i Mosebacke. Från Mosebacke regering kommer den glädjande bulletinen att olja nu är en naturprodukt och något vi ska vara glada över under perioden från nu och till nån gång längre fram.

  Gillad av 2 personer

 3. ll

  Gillad av 1 person

 4. Från Mosebacke Monarki kommer en rykande färsk bulletin, inte pitbulletin. Mosebacke statstelevision meddelar att den eminenta mosebaskiska regeringen har utsett domare H K H Dubbelblind att förhandla om huruvida små, strävhåriga hundar ska få bli undantagna från Mosebackes husdjursregel, ”stoppa bajset, vi vill inte ha fler plastpåsar i naturen”. Domare H K H Dubbelblind har även utsetts till ledare för körkortsuppkörning på halkbana för nyanlända, uppkörningen kommer ske gruppvis och plats kommer meddelas senare.

  Gillad av 1 person

 5. Orkar inte lyssna på mer tokigheter nu. Vi ska äta småkryp och slopa husdjur men ingen kan på ett sakligt sätt förklara vilken om ens någon faktisk påverkan mänskliga aktiviteter har på klimatet. Det kanske är som icke stödberoende forskare hävdar att solaktiviteten styr det mesta.

  Gillad av 2 personer

 6. Sol här idag! Idag är allt sant, inga lögner finns! Ta vara på dagen. Snart är det kanske inte bara husdjur som räknas som skadliga. Köp en glass, drick en kopp gott kaffe, prata med en vän och strunta för en stund i allt galet som vi ändå inte kan göra så mycket åt. En sak är säker, jorden kommer fortsätta snurra även inatt och i morgon har förhoppningsvis några dårar snurrats av och är på väg bortåt till sitt himmelrike. Vi andra traskar väl på så gott vi kan.

  Gillad av 1 person

  1. Det du säger är det som så ofta bommas i experternas oändliga prat, nämligen sunt förnuft. Oavsett akademisk kunskap, teorier hit och dit så är det sunt förnuft som måste till till slut i alla lägen. Vi kan lyssna en stund på de olika åsikterna, men sen, sen är det sunda förnuftet som måste styra.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s