Varför är det ingen som reflekterar över att tiotusentals fler asylsökande kommer till Sverige jämfört med övriga nordiska länder?

I sin senaste prognos bedömer Migrationsverket att omkring 23.000 personer kommer att söka asyl i Sverige under 2020 – den tidigare prognosen låg på 21.000. Jämfört med hur många som sökte asyl i Sverige under 2019 så innebär prognosen en ökning med omkring 1.000 personer – förra året sökte 21.958 personer asyl.

Det mest fascinerande här är att såväl Migrationsverket som regeringen tycker att det här är acceptabla nivåer och ingen gör någon ansats till att försöka minska anstormningen.

En mycket relevant fråga är varför så många asylsökande kommer till just Sverige? Varför stannar de inte i första säkra land eller tar sig till något av de andra nordiska länderna? Det handlar såklart om att övriga länder har en mer strikt migrationspolitik där man ställer krav och att man strävar efter att migranterna i slutändan ska återvandra när deras land åter är säkert. Så självklart fungerar Sverige som en magnet – särskilt för ekonomiska migranter med sitt übergenerösa bidragssystem, den fantastiska anhöriginvandringsgenorisiteten samt de goda möjligheterna att få PUT.

Som jämförelse kan nämnas att 2.716 personer sökte asyl i Danmark under 2019 – en löjeväckande siffra i jämförelse med det svenska sjuka mottagandet i ett land som redan nått sin maxkapacitet.

Varför vågar ingen tala om detta? Varför kan vi inte göra som de andra länderna? En majoritet av svenska folket är så trötta på det här nu och det är uppenbart att vi inte ens klarar av att ta hand om de som redan befinner sig i Sverige, men ingen politiker vill lyssna på det örat – tvärtom ämnar man fortsätta med denna galna politik som sakta förgör landet med oss som bisittare!

#denhumanitärastormaktenriderigen

#omochomigen

https://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverkets-prognos-fler-flyktingar-vantas-i-ar/

10 reaktioner till “Varför är det ingen som reflekterar över att tiotusentals fler asylsökande kommer till Sverige jämfört med övriga nordiska länder?

 1. ”Varför är det ingen som reflekterar över att tiotusentals fler asylsökande kommer till Sverige jämfört med övriga nordiska länder?”

  Visst kan man reflektera detta.

  En annan sak är att så många beviljas UT pga av anhörig/anknutna….
  för ärligt 2019 beviljades 120.000 UT igen 5:e högsta . .

  Det beror nog på att det är den enklaste vägen ihop med att ha kontakter inom företagen….

  MEN

  att vi beviljar alldeles för många totalt borde vara det alarmerande….

  Gillad av 1 person

 2. Vi är ≈ 10 230 000 invånare i Sverige.

  Jordens befolkning är ≈ 7 763 502 000.

  Är vi skyldiga att ta hand om alla utlänningar på planeten Tellus?

  Gilla

  1. Återkommer när jag tränat lite. Tills dess, alla människor i världen som vill hit, det är inget oundvikligt naturfenomen som måste hanteras, som ett kraftigt snöfall t ex. Så, vad är det då???

   Gilla

   1. OM kostnaderna hamnar i hundratals miljarder och mycket är löner till de som jobbar inom denna verksamhet…… varje verksamhet är organiserd som en pyramid där de som har jobb över andra har mer lön och mer inflyutande….. säg att vi har ett antal 100tusen i verksamheten….. osså skulle avnågon anledning antal kunder/nyanlända osv halveras….. skulle det inte bli en ganska stor arbetsbrist då dvs personalneddragnngar…..uppsägningar avv en massa….. vem vill bli av med jobbet… n? något ? hörde ingen vilket är problemet…. för de som behöver flyttas är ju de som flytt från krig och elände till UNHCR´s läger inga andra…… dvs 2000 årligen…. resten är andra…. som vandrathit på annat sätt……

    Gilla

 3. Jag har funderat en hel del och försökt förstå varför detta sker, den aktiva importen av människor som Sverige inte behöver. När man inte förstår en liknande sak lönar det sig som alla vet att fråga, ”vem tjänar på detta”? Det finns väl många förklaringar men sammantaget gnager det i mig, jag förstår inte riktigt ändå. Globalism, Sverige är en humanitär stormakt enligt S och är hela världens famn och hamn, man vill slå sönder facket osv, konsekvenserna ser vi ju lätt, ett oerhört pressat Sverige som knakar i fogarna. Men varför importera en religion som inte går att förena med demokrati? Klaner? Jag är på riktigt väldigt intresserad av flera tanker kring detta. Om Sverige luckras upp kan självklart globala företag ta för sig av landets rikedomar. Mycket av det svenskarna knogat ihop har redan sålts för en spottstyver, alltifrån vårdcentraler till större grejer. Men, hur kan det bli så att importen bara fortsätter fast alla (ja utom Löven) ser konsekvenserna. Varför fortsätter importen, se siffrorna ovan. Vi behöver, måste inte ta emot en enda över huvud taget. Sverige är förändrat för gott. Blir väl lite som i usa kanske. Tyvärr har alltför många svenskar blundat och inte velat se. Trott på vad makten sagt, hur naiv får man vara? Nativiteten är skyhög, hur ser fördelningen ut svenskar/immigranter om 5 år tror ni?

  Gillad av 1 person

 4. Kanske för att Aftonbladet och andra vill ge amnesti till
  Alla som fått stanna pga gymnasielagen.

  Konstigt att ingen frågar oss om vi vill offra oss och våra barn
  För att andra människor ska leva lyx på vår bekostnad.

  Har inte träffat en enda flykting som sagt att de vill jobba för att fler flyktingar
  Ska komma. Alla säger att de ska starta eget och bryr sig inte alls om andra flyktingar.
  Det är dom och deras familjer resten struntar de i .

  Men vi Svenskar ska jobba för hela världen. Vi är de nya slavarna.

  Gillad av 1 person

 5. Men varför är man så extremt följsamma i just Sverige mot FN:s agenda 2030, mot EU, mot, ja vad??? Det väller in folk idag och utlovas massor extra i år, tom från Sydamerika, oj så utsatt för krig alla är där. Varför fortsätter importen fastän S gått ner på knä opinionsmässigt? Fastän framstående industriföreträdare uttrycker sin oro över Sverigebilden? Varför finns det inte en enda officiell motbild som berättar om att om man vill förändra styret i ett land, om man vill bygga upp ett land, om man inte vill agera tjänstvillig dräng åt olika krigsherrar länder, varför finns inte en motbild som säger att då ska folk stanna kvar i sina länder och ta itu med förhållandena där? Sverige agerar där som jag vet inte vad, nåt hemskt och berättigat namn finns säkert på landet Sveriges agerande. Fast det är ju inte vi som gör sådana saker, det är de vi litade på, de vi röstade på. Tänk efter vid nästa val, 2022.

  Gillad av 1 person

 6. I deras situation förstår jag valet, vem valde inte en kravlös försörjning med i många stycken tom bättre villkor än ursprungsinvånarna från första dagen till livets slut framför ett annat system med både krav och sämre villkor. Det är Sveriges folk som själva genom dåliga representanter satt sig denna sits som vi kommer få ångra under lång tid framåt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s