Näthatsgranskaren må vara en ful fisk men ingen jag ödslar tid på

Att Näthatsgranskaren Tomas Åberg ska på en ”turné” till en del skånska småstäder (däribland Ystad) för att föreläsa om näthat på biblioteken, har föranlett ett stort intresse bland vissa som dessutom förväntar sig att jag ska engagera mig. Jag blev påhoppad här på bloggen häromdagen av någon som var mycket besviken över att jag inte hade intresse av att protestera utanför biblioteket. Saken är den att även om jag ogillar Näthatsgranskarens metoder och tillvägagångssätt, som dessutom får statligt bidrag, så anser jag inte det vara mödan värt att lägga tid på honom. Det är däremot mer intressant att försöka sänka de som ser till att personer som Näthatsgranskaren får fritt spelrum – det vill säga vår regering med justitieminister Morgan Johansson i bräschen som har som ambition att kraftigt reducera medborgarnas yttrandefrihet i Sverige.

Jag ville bara klargöra mitt ställningstagande eftersom jag även får meddelanden på Messenger med ”tips” om det förestående besöket. Självklart ska de som vill engagera sig i saken och genomföra manifestationer om man tycker det är viktigt, men förvänta er inte att jag ska tycka som ni i alllt.

Överlag är jag trött på att folk ska tycka och tänka om vad jag ska skriva om, vad jag ska engagera mig i samt deklarera att det jag gör ändå inte har någon effekt. Varför blir du inte politiker istället säger vissa, men jag har inget intresse att engagera mig i politiken och på så vis begränsa mig. Jag skriver om saker som engagerar mig och som jag tycker är intressanta. Kanske kan det påverka andra, kanske inte. Det är trots allt bara ett fritidsintresse – jag har ett vanligt jobb och fyra barn som tar upp mycket av min tid, så jag gör min grej på mitt sätt och även om det inte har någon effekt så ger det åtminstone mig själv en viss tillfredsställelse att ventilera mina åsikter samtidigt som det är intressant att följa era efterföljande diskussioner.

9 reaktioner till “Näthatsgranskaren må vara en ful fisk men ingen jag ödslar tid på

  1. Rätt så Jenny! Tack för att du orkar och hinner driva denna blogg! Folk hör alltså av sig till dig och har anspråk och synpunkter på vad du ska göra?!? De borde gör det själva i stället. Åtminstone skriva skarpa inlägg här. Den där näthatsgranskaren kommer förhoppningsvis avslöjas som det han är, nåt lort vi skrapar av skorna och därmed ingenting att ge uppmärksamhet eller tänka vidare på. 😊👋

    Gillad av 3 personer

  2. Jaa i dagens sverige så skall man tänka utanför boxen eller ett steg till….. för åker man många mil för att hålla information/föredrag är det säkerligen inte bara för att man tycker det är roligt att hålla möten utan finna det något som inte sägs bakom detta….. och ”att föreläsa om näthat” vad är syftet? Kan vara att informera om vad som är lagligt och inte….. nu är ju lagstiftningen och tillämpandet av lagen inte alltid solklar…. att göra sig skyldig till en fartöverträdelse om bildbevis eller polisiära aktiviteter gjorts är det ganska solklart att man kommer att fällas utom i väldigt speciella fall . .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s