Det är bättre att strunta i att agera eftersom det inte är så många som utnyttjar systemet

Expressens krönikör Lars Lindström ondgör sig över att försörjningskrav på arbetskraftsinvandrare tar allt för stor plats bland de politiska frågorna. Efter att ha tittat på statistik från SCB under perioden 2011-2016 har han kommit fram till att det är en ”löjligt låg siffra”, men det verkar inte föreligga någon statistik för perioden 2017-2020 som kanske påvisar en ökning.

Jag tycker det är viktigt att man beslutar om nya regler och det har ingen betydelse om det är 20 eller 500 personer det rör sig om, utan det handlar om symbolpolitik. Man ska inte kunna komma till Sverige för att jobba på ett lågavlönat jobb och räkna med att staten, det vill säga vi skattebetalare, ska försörja övriga familjemedlemmar – så enkelt är det.

Det här handlar inte om att driva populistisk politik som hänger ut invandrare som Lindström indikerar, utan det är sunt förnuft – bidragshålen måste täppas till!

Men det är klart, jobbar man på en tidning som anser att klimathotet är den viktigaste politiska frågan för dagen så är det inte särskilt förvånande att man tycker att det är oviktigt att se till att Sverige upphör att profilera sig som ett bidragsparadis i världen. Att sända rätt budskap är fel så klart och riktiga gränskontroller är säkert också oviktigt i hans värld, jag menar hur många procent som passerar våra vidöppna gränserna är egentligen kriminella, illegala, människosmugglare och terrorister?! 🥴

11 reaktioner till “Det är bättre att strunta i att agera eftersom det inte är så många som utnyttjar systemet

 1. Ja säga vad man vill, men de som flyttat till Sverige utnyttjar i varje fall inte bidrags-Sverige! Eftersom det är så ont om arbetstillfällen i Sverige ser vi dagligen massor med goda exempel på hur våra immigranter försöker försörja sig utan att belasta bidragssystemen. Några exempel, man tar till vara bortslängda saker eller sådant som bara står och skrotar i garage, på vindar och i källare. Dagligen ser vi hur man på sina knän tigger och ber om lite mat, lite pengar, ofta utanför butiker och så där. Tyvärr missförstår svenskarna, de ger mat till dem som redan är överviktiga där de sitter. Nåväl, det talas om bristande integration. Som jag ser det försöker både dagis, skola och svenska ungdomar få med sig de immigrerade ungdomarna i samkväm, de svenska ungdomarna delar frikostigt och gärna med sig av det de har, de tom ingår relationer av kroppslig natur, visserligen kortvariga, men generöst. Vi som uppskattar våra politikers handlingskraft gläds åt att så pass många ändå får olika anställningar i en mängd myndigheter, vi ser hur våra politiker verkligen försöker få dem delaktiga av det som är det lite mer offentliga Sverige. Se bara hur välvilligt man sänker intagningskrav både här och där för att få med de blivande svenskarna, immigranter som strax blir goda och välvilligt inställda till vårt land. Se hur bibliotekspersonalen öppnar våra bibliotek så de kan komma i kontakt med svensk litteratur, arbetarförfattarna, våra nobelpristagare, tänk så många som läst Utvandrareposet redan och skaffat sig viktig kunskap om svenskarnas historia! För att få en mjukstart och för att övergången från hemlandets kultur inte ska bli för abrupt erbjuder alla kommuner möjlighet till just en mjukstart med cafebesök osv. Någon illasinnad svensk muttrade men jag sa då att ”vi får allt maka på oss”, nu är det dags för dem. Vi är inte och ska inte vara vare sig rädda eller främmande för det som finns utanför lilla Sverige. Vi har ju haft en stagnerande befolkningstillväxt, nu skjuter den i höjden rent fantastiskt glädjande, massor med små barn som kommer berika alldeles strax! Och apropå miljö och känsla för naturen, säga vad man vill, men naturälskare är de flesta som flyttat in från andra länder. Jag undrar om det kanske är för den svenska orörda naturen de kommit också? Jaa, mycket gott finns att säga om det som sker nu, så just nu när solen stiger över trädtopparna känner jag att mitt hjärta sväller av glädje, jag känner mig faktiskt stolt att få dela mig av det lilla vi har att erbjuda. För att säga det kort, förr var vi färre och inte så glada, inte så säkra på livets mening, nu är vi fler och väldigt mycket gladare och fulla av framtidshopp.

  Gillad av 1 person

  1. Jag kanske måste förtydliga för säkerhets skull. Det jag skrev här ovan är IRONI, det skulle kunna vara en PK-människas beskrivning av tillståndet i Sverige, vad som sker. Kanske delvis en eufemism? Jag har sett hur vanliga och säkert medkännande kvinnor gett mat till tiggare. TIggaren var ganska så överviktig, barnen lekte i närheten av deras bil. Tiggarmannen borde satts på diet. Men mat fick han. Hur fungerar det i huvudet på en sådan människa som kvinnan? Hon ser och borde förstå men ser vad hon vill se. Biblioteken härjas av div ungdomsgäng och där i värmen säljs knark och div annat kanske, detta har jag läst i papperstidningar. Våra ungdomar, ni vet allt om detta. Konstigt bara att våra partier som släpper in folk från länder med mycket sand, konstigt att de åtminstone inte får en liten skrift från Greta som berättar om natur och miljö, kanske något om plastflaskor och numer även plastkassar? Men ironi är det.

   Gillad av 1 person

 2. Man häpnar! Min första tanke var, är han dum i huvudet på riktigt eller vill han provocera? Efter lite funderande, så lutar jag åt det förstnämnda!

  Gilla

 3. Du resenaren, det är ironi! Jag vill inte provocera egentligen, ironi är ett sätt att hantera en svår verklighet. Ironi används inom många områden och är ofta mer kraftfullt än en massa klagande. Tänk lite och berätta sedan hur DU tänker, hur du på ett moraliskt riktigt sätt hanterar det du ser och hör! Läs en gång till utan förutfattad mening. Vidga ditt tänkande!

  Gillad av 1 person

 4. Politikers uppgift är att täppa till alla kryphål som inte gynnar medborgarna. Allt annat är folkförräderi enligt brottsbalken, men man får inte vara korkad när man vänder skutan, för då kan man gå på grund. Man måste vara pragmatisk.

  Jag har några förslag:

  1. Inför gränskontroller, skydda riktiga flyktingar, men deportera icke-flyktingar och icke-barn. Vapen, droger och kända grova utländska brottslingar och terrorister ska stoppas och om möjligt deporteras. Allt annat är folkförräderi. Det är därför alla så många andra länder i världen gör så.

  2. Stoppa anhöriginvandring! Deportera! Fånga in papperslösa! Deportera! Förbjud tiggeri! Deportera! Fånga in sekterister som inte hör hemma i ett sekulärt samhälle! Deportera! Sverige har ansvaret över Sveriges medborgare. Andra hjälper vi bäst på plats genom bistånd som löser grundproblemen. Vad de än må vara.

  3. Svexit. Rösta för ett uttalat Svexit-parti, inte 8-partiet! Det är viktigt. EU-systemet är ett djävla elände för alla nationers folk och gynnar enbart storfinansen och är skapat av storfinansen. Driver ett parti inte Svexit aktivt så måste det partiet fraktioneras och aldrig mer släppa in EU-karriärist-psykopater!

  4. Svensk beredskap och ett fungerande totalförsvar för hela Nordens trygghet. Rösta för det! Det är viktigt. Fred kan inte byggas med rangliga soja-närda personer, heller inte med idiotiska krigsförbrytare i krigsförbrytares ledband.

  5. Valsamverka brett med andra mindre partier! Det är att respektera demokratin. https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2018/10/20/hallbara-argument-for-och-emot-valsamverkan/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s