Shia-ledare i Irak kräver könssegregerade protester mot regimen – irakiska män lanserar social media-kampanj i protest

Efter att den irakiska shiapolitiska ledaren Muqtada al-Sadr gjort ett uttalande om att protesterna mot regimen måste vara könssegregerade samt lagt upp en lista med restriktioner och regler på Twitter, fick han svar på tal.

Under gårdagen lade hundratals irakier av båda könen upp dräpande kommentarer som svar till Muqtada och irakiska män lanserade dessutom sin egen sociala medier-kampanj på Facebook, där de delade foton på sig själva i hijab utklädda till kvinnor samt skämtade om ledarens uttalande att män och kvinnor inte ska blandas under protesterna.

Bra gjort! När får vi se något liknande i Sverige? Det finns många män med utländsk härkomst som inte stödjer hijab på barn till exempel, det vore väl ett utmärkt tillfälle för dem att organisera en protest för att stå upp för att vi i Sverige inte ska skilja på flickor och pojkar i skolan, vilket islamiska krafter verkar för med stöd av regeringen som är för svaga för att sätta ned foten!

#justdoit

https://english.alarabiya.net/en/features/2020/02/09/Iraqis-ridicule-Shia-leader-s-calls-for-gender-segregation-during-protests.html

5 reaktioner till “Shia-ledare i Irak kräver könssegregerade protester mot regimen – irakiska män lanserar social media-kampanj i protest

 1. Hej Jenny! Hur gör man för att i efterhand redigera sin text. Jag skulle ändra ordet våga till vågar men kunde inte. Mvh Ingrid

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  1. Den var kul hlllviken! Hörlin, tumme upp!
   Vet ni, jag kom att fundera över hur den tid vi lever i nu skulle/kommer att beskrivas i skolböckerna om bara 5-10 år. Vad tror ni? Segraren skriver ju historien. Vilken utgångspunkt kommer den som skriver historien om vår tid att ha? Om historien om vår tid skulle skrivas på vanligt sätt så gräver någon i tidningsarkiv och intervjuar överlevande. Ni kan tänka er, ”en tid fylld av främlingsfientlighet och rasism där några få intellektuella vågade gå emot de populistiska strömningarna och välkomnade det som sedan visade sig vara något ytterst berikande för Sverige”. Alla våra vittnesmål på nätet, som ju är den mer sanna historien om vad som hände, hur skulle den hanteras? Som idag? Värre? Tidningarna finns ju kvar, att deleta det som finns på nätet kan nog makten då om den vill. Vilken stämning råder i Sverige om 5 år, vilken värdegrund finns då som stänger in och avgränsar våra tankar, vad man får säga och tycka? Men värdegrund kanske är ute då, ersatt av någon religion rentav.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s