Godtrogna svenskar lånar ut sina swishnummer till tiggare

Otroligt att vi har så många naiva svenskar i det här landet som känner ett behov av att hela tiden samla på sig godhetspoäng. Inte undra på att landet ser ut som det gör! 🤦‍♀️

”Det handlar om akut hjälp” säger 53-åriga Johanna Bergman – verkligen? Todorka, som är ett fingerat namn, har suttit på samma ställe och tiggt i åtta år!

Todorka pratar om rykten som sprids i Sverige om att tiggeri är kriminellt organiserat, vilket skapar problem för henne då hon anser att svenskar klumpar ihop alla tiggare genom att tro att rumäner och bulgarer är samma sak, att alla är från samma familj och att alla är kriminella, trots att hon är här ensam.

Är det ingen av dessa godhetsknarkare som frågar sig varför hon valt att tigga i just Sverige istället för i grannländerna? Just det, de är inte lika generösa där som i kassakon Sverige där man till och med får hjälp med swishnummer.

Vidare berättar Todorka om hur hennes bild av Sverige förändrats – från början var det ett fint land med glada och snälla svenskar, men nu är det färre kompisar och mindre pengar. Folk är mer elaka och slänger tuggummi, sparkar och skriker på henne. Hon känner sig hotad och vill därför vara anonym.

Inte för att jag försvarar folks beteende, men Todorka har ju faktiskt ett val – att resa hem eller ta sig vidare till ett annat land och tigga där istället.

De som ställer upp med swishkonton tror verkligen på att pengarna går till tiggaren och ingen annan – att de gör en humanitär insats, de menar att de gör det för att det handlar om människor och att det är deras plikt. Väldigt fint – hjälper de även hemlösa svenskar som är ett växande problem, eller är det bara andra länders medborgare som vi måste ställa upp och hjälpa?

Källa: GP

8 reaktioner till “Godtrogna svenskar lånar ut sina swishnummer till tiggare

  1. På så vis fortsätter tiggeriet. De som lånar ut sin Swish-konton stjälper istället för hjälper. Ingen ska behöva tigga. Tiggarnas hemländer får stora summor från EU för att bekämpa fattigdomen. Men pengarna hamnar i fel fickor. De som lånar ut sina Swish-konton borde istället hjälpa tiggarna sätta press på de styrande i sin hemländer.

    Gillad av 2 personer

  2. Kul ide, fortsätt med det! Be dem följa med hem nästa gång? Varför inte låna ut ett rum, be dem ta med en utsatt kompis också. Ge dem nyckeln till lägenheten eller kåken. Lita på dem. Go, go, go!

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s