Svenska folket förstår inte att de genom sin passivitet bidrager till status quo

I Sverige tycks det råda en osynlig lag som innebär att man hellre kniper käft än kämpar för förändring. Vi ser det överallt och ettl exempel är debatten om slöjförbud i skola och förskola där små barn är målgruppen, många tycker självklart att barn inte ska behöva täcka sig men de som hörs högst i debatten är bakåtsträvarna som vill krossa jämställdheten mellan könen som tidigare varit utmärkande för Sverige. En av rektorerna i Skurups kommun där man tagit beslut om slöjförbudet har deklarerat att det inte är aktuellt att följa beslutet eftersom det bryter mot diskrimineringslagen, varför denne riskerar att förlora jobbet. Men vill man förändra något krävs det att man offrar lite och några måste gå mot strömmen annars förblir vi döda fiskar.


Det här är symptomatiskt för hela Sveriges befolkning där en stor del av medborgarna ser vad som händer när landet sakta men säkert kollapsar inom flera viktiga sektorer och man knyter argt näven i fickan över den eskalerande grova kriminaliteten som ständigt skördar nya offer eller genererar materiella skador som kostar samhället stora pengar samtidigt som alltihop kräver enorma resurser. På arbetet klagar man till kollegorna över förfallet inom vården eller kritiserar hur den galna migrations- och integrationspolitiken urholkar landet med ständigt nya skandaler kring bidragsfusk eller annat mygleri som årligen kostar skattebetalarna höga belopp, för att inte nämna de växande problemen i skolan. Men ingen vågar protestera högljutt utanför sociala medier och definitivt inte deltaga i några folkliga protester eller för den delen civil olydnad för då kan man ju råka i blåsväder genom att bli illa sedd bland vänner, familj och grannar, få problem på jobbet eller överlag få en stämpel på sig.


”Jag tänker inte riskera mitt jobb!”
”Jag tänker inte bli nästa som hängs ut i media!”
”Jag vill inte riskera min sociala status!”


Anledningarna är många, men ska vi se krasst på det så bör vi fråga oss hur de som förändrat historien resonerade – tänkte de på sig själva eller på nationen/folket/sina barn? Om Jeanne d’Arc, Desmond Tutu, Nelson Mandela, Mahatma Ghandi, Rosa Parks, Martin Luther King och Fadime Sahindal (för att nämna några ”hjältar”) hade låtit rädslan för vad andra ska tycka ta överhanden hade de aldrig uppnått förändring.


När så många svenskar förblir passiva är det inte undra på att vi står kvar och trampar på samma ställe hela tiden medan våra styrande tar tillfället i akt att forcera fram sin oansvariga politik. Men tydligen är det viktigare att slå vakt om sitt goda rykte än att stå upp och kämpa för ett bättre Sverige för främst våra barn samt barnbarns skull. Ytterst beklagligt att svenska folket väljer att se på när landet förstörs – det är många som kommer att ångra sig när det är för sent!


#onlyinsweden

#ifyouwanttochangethefuturethenyouaregoingtohavetotroublethepresent

20 reaktioner till “Svenska folket förstår inte att de genom sin passivitet bidrager till status quo

 1. Faran med att bli stämplad kan inte nog betonas, fullt i klass med en felaktig ”me too” dom.
  Länken nedan kan vara av intresse, han är inte alls dum och det finns mycket av honom. Det tar dock lite tid att begrunda, så låt det smälta in.

  Gillad av 1 person

 2. Man blir ju så trött när man efter decennier av frustration, kämpande med flygblad, samtal, ekonomisk stötning till alternativmedia, deltagit på demonstrationer, etc. inser att gemene svensk är så menlös och naiv.
  Tyvärr tror jag inte på ett svenskt uppvaknande och som jag skrivit innan blir det popcorn på
  läktaren framöver.
  Fast jag är iofs lite nyfiken på vad du tycker om detta?
  Näthatsgranskaren på skattefinansierad skräckturné.
  Ystad – kl. 13.00 den 12 mars, plats biblioteket Källa Samhällsnytt.
  Jag kan tänka mig att delta i en protest utanför biblioteket om fler kan tänka sig närvara.
  Vänliga hälsningar Tobbe.

  Gillad av 1 person

   1. Var ska man börja då?
    Någonstans måste man ju börja och att börja med näthatsgranskaren är väl inte fy skam?
    Tobbe är ju inne på rätt linje genom att protestera utanför biblioteket, men det föll tydligen inte i god jord…

    Gilla

   2. Inte hos mig iallafall, men det hindrar inte att ni gör något. Jag hade hellre åkt till Sthlm tillsammans med hundratusentals andra för att kräva vår rätt utanför Rosenbad, även om det är en utopi.

    Gilla

 3. Ni som skrivit ovan undrar förstås varför inte fler agerar tydligare och mindre anonymt kring det de ser, hör eller bara anar. Jag har inget entydigt svar, men kanske en förklaring är den långa perioden av framgångsrik social ingenjörskonst som gav oss välstånd via en ”god” stat. Tilliten till våra institutioner (som ju förstås är ett styrkebevis för demokratin), tilliten till ett stort och ”gott” parti som inte bara blev synonymt med det goda utan också ett parti som självt kunde skriva historien om folkhemsbygget. En saga, hur sann den är får vi kanske idehistorikernas syn på så småningom. Vi lämnade lite grann över både tankeverksamhet och beslutanderätt till stat, partiet, organisationer i massor, alla tog de hand om våra liv och vi kunde göra annat. Vi kanske slutade tänka, vara alerta osv? Vi människor ljuger ofta och lätt för oss själva när så behövs, i stort och smått. Det tror jag sker nu i stor omfattning. Om man har bestämt sig för att alla som släpps in i Sverige är på flykt på riktigt, ja, då ser man vad man vill se. Det är sedan omöjligt att få en sådan person att ändra ståndpunkt oavsett vilka fakta som presenteras. I Sverige har vi trott på den goda staten – och haft anledning att göra det! Att då plötsligt svänga om och kritiskt granska vad dom sägs i SR, SVT och skrivs i media, det är få som klarar det. Däremot ger nätet möjlighet till berättelser från vardagen. Ovanstående, och säkert andra faktorer också finns kanske som förklaring till passiviteten. Men möjligheten finns inom oss. Vi som skrivet här går ju före och ju bättre vi formulerar oss i beskrivningen av vad som sker OCH ju bättre vi berättar hur det borde vara, desto fler fattar mod när de förstår åt vilket håll de ska gå. Berättelser om vad vi vill är den starka kraften vi har att ta till. Om många omfattas av den, förstår den och delar den, då kan man välta världen över ända om man behöver. Men att enbart förbanna och yla leder ingen vart.

  Gillad av 2 personer

  1. Där har du ju problemet:
   ”Om många omfattas av den, förstår den och delar den, då kan man välta världen över ända om man behöver.”
   Vi är ju inte där än.
   Frågan är vad som krävs för att nå dit?
   Inte ens bloggaren av denna blogg ställer upp när så krävs.
   Det är alltid enklare och mera riskfritt att sitta framför tangentbordet och yla och förbanna.
   Men det leder inget vart, som du så riktigt skriver.
   Så vad är lösningen?
   Sitter du på den?

   Gillad av 1 person

   1. Varför tar inte du ledartröjan istället för att spy galla på mig? Jag gör något med mina inlägg, även om det är lite, men vad gör du själv förutom att kommentera här?

    Gilla

 4. Alla hamnar till slut i graven. Döden är således dumt att vara rädd för. Vi blir vad vi gör. Vad vi gör blir vårt eftermäle. Inget annat består. Den passive förblir en lort. Likväl måste allt börja i passivt begrundande över detta faktum. Därefter måste intentionen klarna, handlingen beskrivas mentalt. Föreställas. Därefter blir effektiv handling möjlig som leder till önskat resultat.

  Gillad av 1 person

 5. Jag har kommenterat. Men tyvärr försvann det och nu är klockan så mycket att jag inte skriver om det. Jag hann lite mer än halvvägs. I stort vill jag ha sagt att politikerna struntar helt och hållet i folkets vilja. Folkets vilja tror de är det de beslutar i sin förträfflighet. De tar inte reda på fakta vad gäller klimatet eller religiösa sedvänjor och icke religiösa. De tillåter allt för mycket som inkräktar på vårt samhälle. De är för flata och rädda för att tappa väljare. Det är förmodligen för sent nu när det har bildats ett parti för invandrare som har som mål att komma in i riksdagen. Tyvärr hjälper det inte att gå ut på gator och torg och demonstrera då stämplas man direkt för att vara rasist. Så folket sitter liksom jag i sina hem och lägger ut sitt missnöje på sociala medier som ingen politiker bryr sig om.

  Gillad av 2 personer

 6. Det är svårt ja! Tror det har att också har att göra att vi som enskilda individer inte alltid delar den bild av vad det är att vara svensk, vad Sverige ”är” numera. Det de flesta nog skulle instämma i är att det vi vill ha är att vi alla ska tala samma språk, och inte då bara lingvistiskt, utan även att vi delar gemensamma värderingar kring normer, kultur, moral osv. Men svårigheterna uppstår i och med att det finns flera ”bilder”, beskrivningar, nu av vad det är att vara svensk, hur makten vill att det ska vara att vara svensk. Dessa uppfattningar som framförs är inte rakt uttalade men finns och påverkar oss. Exempel på detta är att vi är väldigt bra i Sverige, moraliskt lite bättre än andra (inte minst vad gäller miljö), vi bidrar till världen därför att vi helt både kan och vet så bra. Det finns helt enkelt en självbelåtenhet i maktens korridorer. Moralisk stormakt (vi ger därför pengar så ni ska bli lika bra som vi är, SIDA, FN med många fler. Allt detta förvirrar och försvårar när vi försöker bringa reda i det kaos som omger oss, jag, troligen vi, delar inte och vill inte dela uppfattningen att vi är så mycket bättre än andra. Inte heller vill vi ta emot miljoner människor som inte delar vår bild av hur vi vill leva våra liv. I allt detta förvirrande finns ännu inte formulerat vad vi själva har för mål, vad vi strävar emot. Folkhemmet duger uppenbarligen inte längre, det är borta och har kanske aldrig funnits såsom S beskrivit det. Men vi vill heller inte ha det som globalismen försöker påtvinga oss, att Sverige inte ska finnas som nationalstat, att gränserna ska vara öppna, att vi måste ta emot ”flyktingar” (varför skulle vi behöva göra det??), att det är ”fult” att vara svensk osv. Alltså, genom att formulera vad vi vill uppnå, vad vi vill vara i detta nya, det är genom att göra det som vi vet vilken väg vi ska gå. Om vi inte klargör det för oss själva kommer andra att formulera det åt oss. Självklart inser jag att vi inte kan styra rubbet, men vi har en moralisk skyldighet att försöka göra det. Dessutom roar det mig, det är mitt sätt att som enskild individ stå ut i dessa lögnernas tid. Min tankeverksamhet, min själ kan de inte ta, jag vill inte gå på lögnerna, jag vill själv förstå processen i vad som sker och jag vill för mig själv formulera hur jag skulle vilja leva. Men visst, allt är svårt, mycket svårt. Ni som här delar era tankar är oerhört viktiga, vi är oerhört viktiga, både för varandra, för oss själva och för det vi kallar demokrati. Som ju visat sig vara ett bra sätt att leva tillsammans detta korta jordeliv. Men allt kräver tankeskärpa och kunskap.

  Gillad av 2 personer

 7. Många vänner och bekanta men även helt okänd kommer fram och pratar med
  Mig, eftersom jag är fd politiker. Alla säger de vill ha mycket färre
  invandrare och flyktingar. All korruption. Bedrägerier, mord våldtäkter
  Osv tas upp
  Men när jag frågar varför de inte reagerar säger de , det är ingen idé politikerna
  Lyssnar inte. Och man skulle hamna på psyket för det är för mycket som är helt galet.

  Jag slutade som politiker för politikerna pratar bara om det som är bra, och ute sluter
  Alla som tar upp problemen. Kvotar in halv flyktingar för att köpa deras landsmäns röster.
  De finns ingen demokrati oavsett om du få mest person röster så är det styrelsen som beslutar
  Vilka som hamnar på lista. Styrelsen i S krävde att alla röstade på Aida inför förra valet.
  Hon sitter nu i regeringen.
  Alla som vägrade är ur leken.
  Sverige styrs av korrupta politiker och är inte alls demokratiskt. Så hur ska man påverka
  Oavsett hur vi röstar så är det en politiker i regeringen som enligt sitt liv röstar efter det
  Förslag som passar hen för dagen.
  Det finns enormt starka krafter som bevakar allt som är muslimskt.där av svårt att förbjuda
  Slöjan. Likaså tvingade de fram gratis köns stympning av pojkar.
  Svenska politikerna vill ha karriär, makt och enormt generös pension och det köper
  dem genom att ge makten till muslimerna och deras väljare.
  Hur det går för Sverige och svenska folket bryr de inte sig om.

  Gillad av 2 personer

 8. När jag läst kommentarerna ovan blir jag mer hoppfull. Det finns ändå några som är beredda att kämpa för det

  GODA SANNA RÄTTA

  Politiska partier är ändå instrumentet för att genomföra folkets åsikter.

  Maktens åsiktsmonopol i MSM utmanas av alternativmedia och sociala medier. Ännu har Makten inte lyckats censurera allt.

  Gillad av 1 person

 9. Tack för era inlägg! Ja, jag ser allt det ni ser, i land mer ändå tyvärr tror jag. Södertörns högskola som spottar ut PK-folk, försåtliga program i Sveriges Radio med förbeställt resultat osv osv i det oändliga. Tänk bara på ordets makt över tanken,
  ”Flykting, utsatt område, mångfaldsberikande” osv, ni har massor av exempel. Kalhygge hette det förr i världen, sedan blev det föryngringsyta. 😊 Det kan låta abstrakt, men förutom att genomskåda måste man (någon, några) formulera nya ideer, ord om vad vi vill ha som motvikt mot allt som regnar över oss. Det gäller att inte tappa modet. Men om en strategi inte fungerar måste man förstås ändra på den. Det har S inte gjort, de kör på med något som tack vare nätet blivit demaskerat, ändå fortsätter de och se, de dalar likt en ballong som fattat eld. Slagord behövs, debatter mot PK-folk måste tas, det kan vi alla göra, ge igen, smäll till verbalt, pressa dem med frågor, när de blir sådär oschyssta, svara med samma mynt, ge igen, det ska svida att bete sig som en översittare!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s