Regeringen fortsätter krypa för vissa grupper när det nya lagförslaget om polygami bevarar kryphålen

I dagens Expressen skriver Sverigedemokraterna Mikael Eskilandersson och Sara Gille ett intressant debattinlägg om regeringens lagförslag om polygami som baseras på månggiftesutredningen, men det är allt annat än acceptabelt.

Månggifte har sedan länge varit förbjudet i lag i Sverige och sedvänjan bygger på en kulturell samt religiös syn där kvinnor värderas lägre än män. Månggiften existerar nästan enbart inom starkt patriarkala kulturer där kvinnan har en underordnad roll gentemot mannen och ofta är det inte kvinnorna själva som fattar besluten kring giftermål utan det bestäms av familjen eller släkten.

Förslaget som presenterats är svagt samt markerar inte tillräckligt hårt mot månggiften och polygami. Det finns framförallt tre punkter som är extra oroande:

*Lagen kommer inte påverka äktenskap som ingåtts innan juli 2021. Detta gör att nuvarande månggiften tillåts fortsätta utan att regeringen sätter stopp.

*Nya äktenskap kan ingås ända fram till juli nästa år och kommer vara fortsatt giltiga även framöver.

*Det kan fortsatt göras undantag från erkännandeförbudet om det finns ”synnerliga skäl”.

Rädslan för att tydligt markera mot vissa grupper är talande för den feministiska regeringen och justitieminister Morgan Johanssons försök att skönmåla Socialdemokraternas insats i efterhand är enligt debattörerna både missvisande och osmaklig.

Varför klarar inte Sverige av sådana enkla saker som att införa ett totalt förbud mot månggifte, barnäktenskap, slöja i skolan och burka? Dessa återkommande kryphål gör att det stinker dubbelmoral och man visar öppet att man inte vågar sätta ned foten en gång för alla av rädsla för att förlora väljarsympatier från importerade väljargrupper!

Jag håller fullständigt med skribenterna i slutklämmen:
”Samtliga partier är överens om att månggifte är dåligt så varför inte täppa igen kryphålen i lagstiftningen en gång för alla? Inga ”synnerliga skäl” eller andra pysventiler som lämnar utrymme för fortsatta månggiften. Först genom att stoppa alla möjligheter kan vi komma tillrätta med kvinnoförtrycket på riktigt. Retoriken behöver matcha lagstiftningen och här bär politikerna det yttersta ansvaret.”

Det är ytterst beklagligt att vi inte kan bättre – den så kallade feministiska regeringen är en skam för Sverige!

#justdoit

#hycklarregeringen

https://www.expressen.se/debatt/regeringen-bevarar-i-praktiken-manggifte/

14 reaktioner till “Regeringen fortsätter krypa för vissa grupper när det nya lagförslaget om polygami bevarar kryphålen

 1. Nämen, nu ska vi inte vara såna! En man är en man och bara en man vet vad en man behöver! Kvinnorna verkar ju dessutom gilla det, jag har då inte sett några protester. Vi måste visa mångkulturell förståelse, eller hur? Respektera andras sedvänjor, rentav ta efter dem kanske? Pizzan är ju nåt fint som fungerar i Sverige. Se fördelarna med månggifte, kvinnorna kan hjälpas åt med hushållsarbete och att tillfredsställa mannens berättigade behov. Som en glad storfamilj! Det är bara lite tråkigt motstånd så här i början. Morgan har hörts säga att han tycker rättsväsendet går före på ett fint sätt i frågan, han har dessutom personligen i bastun pratat med andra som också kunde tänka sig en mer legaliserad form av det som redan finns här, vänsterprasslet. Så var inte så tråkig kring detta, se det fina!

  Gillad av 3 personer

 2. Vad är fånigt? Månggifte? Den som kritiserar det? Är det ok att en fru har flera män? Vad menar du?
  Förtydliga gärna något.

  Gilla

 3. Världens första feministiska regering framstår alltmer som ett skämt eftersom dom nogsamt undviker att ta kvinnornas parti i alla viktiga frågor. Vid statsbesök bär man huvudduk eftersom det är lokalsedvänja där men i det nya Sverige bär man huvudduk även här eftersom vi inte verkar ha några gamla sedvänjor, likadant med månggiftet tydligen för med alla kryphål dem vill skapa blir det väl som med det ursprungliga kravet vid anhöriginvandring att den som tog hit släkt skulle försörja dom.

  Gilla

 4. Javisst! Feministisk utrikespolitik. Kunde ju ha börjat med att städa här hemma. Feministisk inrikespolitik. Befriat. Tagit av. Gjort jämställt. Inte lika kul. Inga resor i businessklass till konferenser. Inget ryggdunkande, hej kära du. Vilket svek. Så tyst det varit från alla dessa vad ska man kalla dem snart, kvinnor som koketterar med sina åsikter men som försvinner till nåt trevligare när verkligheten tränger sig på.

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du plockat fram det där!👍 S bestämde att Sverige skulle bli mångkulturellt. Man var framsynta och såg att man skulle behöva nya väljargrupper. Man slöt då detta skriftligt avtal med ett antal imamer, som, för att ta ett exempel, garanterade att de skulle hjälpas till olika positioner i det svenska samhällssystemet. Vilket har skett. Hur många känner till denna bakgrund vars konsekvenser vi nu upplever?

   Gillad av 1 person

 5. Nån som vet om, känner till en kvinna som är gift med flera män? Eller lever med flera män? Frivilligt? Som bidrottningen ungefär?

  Gilla

  1. Mänskliga bidrottningar som är lagda åt det hållet, löser det med att leva med olika män i olika faser av livet.

   En del är gifta med en man och har samtidigt diverse älskare.

   Bara fantasin sätter gränser….

   Gilla

 6. Svensk lag ska gälla alla.
  Minsta lilla fel du gör som Svensk får du inte bidrag.
  Här kommer folk och gör olagliga saker och får extra bidrag för det.
  Man med 3 fruar och 18 barn . Tre radhus och miljonbelopp i bidrag.
  Vidrigt och olagligt.
  Men politiker har väl aldrig följt lagen .
  De följer ju inte demokratiska regler eller folkets vilja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s