Vissa skyddas och andra hamnar på soptippen

Det finns många anledningar till att jag inte ids att rösta på SD längre och förutom det faktum att partiet vänt i många av sina viktigaste frågor det senaste året, så är det partiledningens snedvridna inställning till hur man hanterar sina partiföreträdare som jag inte kan acceptera.

Många personer har fått gå för skitsaker, blivit petade från listor utan någon konkret anledning eller blivit överkörda i sina lokala grupper när man strider om makten – de petningar jag haft mest svårt att smälta är Thoralf Alfsson, som var för frispråkig på sin blogg och Åsa Erlandsson som fick gå på grund av sin mans verksamket.

Sedan har vi personer som verkar sitta säkert oavsett vad som händer. Patrick Reslow är en av dem och enligt Aftonbladets granskning har han uppenbarligen farit med lögner genom att ljuga tio gånger om sina tjänsteresor, där han vid minst 14 tillfällen låtit skattebetalarna stå för boenden som bokats åt hans familj och ändå har partiledningen förtroende för honom.

Reslow är ett exempel av flera där partiledningen skyddar vissa, men inte har några problem att sparka ut andra kompetenta personer för petitesser. Hur kan man tro att det ska inge trovärdighet? Troligen förekommer det i alla partier på ett eller annat sätt och det är därför jag inte lockas av att engagera mig i politiken.

Reslow har sin pension tryggad oavsett när han går – lämnar han nu får han en inkomstgaranti på upp mot 2,5 miljoner kr och sitter han kvar till maj får han närmare sju miljoner kr fram tills han fyller 65 år.

Det är hutlöst mycket pengar som strösslas över svenska riksdagsledamöter överlag trots att de inte behöver prestera något i gengäld. Men vi svenskar bara jamsar med samtidigt som landet går åt skogen. Tvi vale!

10 reaktioner till “Vissa skyddas och andra hamnar på soptippen

 1. Sverige klättrar högre och högre upp på listan av korrupta länder. Folk saknar bostad och kan inte äta sig mätta. Men höga löner, arvoden och feta avgångsvederlag får allt för många som leder och har lett vårt land. De avtalen kan de inte ändra på
  påstår de styrande. Men dra ner på vår välfärd kan de utan problem.
  😡

  Gillad av 2 personer

 2. Få se nu, jag har ett arkivrum för skojs skull där jag samlat urklipp om småskurkar, ja även storskurkar, inom olika partier. Arkivet börjar 1923 så det kommer ta en tag ett leta fram det ni vill ha, men jag försäkrar, här finns rikligt med namn, datum, partier, vad sakens gällde, mutans storlek, vad han eller hon sade i lönndom, ja ni förstår. Säg bara till så ska jag fiska fram fula saker från vilket parti det vara månde, det finns oändliga mängder från alla partier. Jag har också forskat i vad som hände sedan med de här personerna, det är jätteintressant och förvånande faktiskt. Säg bara till så levererar jag! Tänk att det alltid funnits skurkar inom politiken, i alla tider, i alla väderstreck, inom alla områden, det trodde ni inte, eller hur?

  Gillad av 1 person

 3. Det är nog tyvärr så att det förekommit överallt i alla tider men nu är det svårare att dölja. Att Sverige varit något undantag är nog bara en ogrundad förhoppning.

  Gilla

 4. Korruption har förstås i olika grad funnits i Sverige också. Sättet vi organiserat samhället på har varit en viktig faktor när det gäller att motverka korruption, våra fram tills nu fina myndigheter, den oväldige tjänstemannen (ja, ja, begreppet innefattar också kvinnor), bra domstolar osv. Själva fundamentet har förstås varit demokratin, Mycket mer finns att säga om detta, för att gå rakt på sak så sker attacker mot myndigheterna på olika sätt. Politiker trycker på och påverkar (flera aktuella exempel finns) osv osv. Med importen av människor som får arbete där makt kan utövas har korruptionen exploderat. De är uppväxta med ett helt annat system, varför skulle de plötsligt bli svenskar bara för att de kom in i landet? Korruptionen har exploderat och fräter och sliter sönder. Följden blir mer slutenhet, mer misstro, mindre av öppna samtal, du vet inte längre om du blir behandlad såsom tänkt var en gång i olika beslutsprocesser. Det går lättar att betala och få det du vill ha, herregud, tidningarna och nätet svämmar över av dagliga beskrivningar. Det är korruption. Som vi inte hade på detta sätt tidigare. Som kom med importen av en annan kultur där det självklart inte finns någon lojalitet mot vårt sätt att leva och hantera livet. Starkt pådrivande har varit dessa människor, politiker, universitetsfolk, journalister osv som har tagit sig rätten att i en mängd sakfrågor tycka att just de och deras förslag ska stå över lagen, över det vi kommit överens om. Det tydligaste och mest omskrivna exemplet är beslutet i riksdagen att afganer utan asylskäl skulle behandlas på ett särskilt förmånligt sätt för att tillfredsställa ett behov hos t ex MP och C m fl. Att göra så luckrar upp tilltro till vårt demokratiska system, det skapar osäkerhet, vrede osv.

  Gilla

 5. När vi tittar på vad som sker, inte är det lätt att se för alla lögner som skymmer sikten. Men, vad är Sverige? Vad är svenskt? Vad är vår kultur? Vad är demokrati? Vår system, som vi kommit överens om i det här landet. Hur ser det ut? Det är att vi medborgare kommit överens om att låta politiker förvalta våra skattepengar, vi låter staten sköta våldsmonopolet. Vi röstar. Vi visar tillit till varandra och vår institutioner. Och så vidare. Det finns en överenskommelse, en grund att stå på. Ha det som riktmärka och bas när ni försöker kika genom dimridåerna. Vem, vilka står för detta, stöttar vårt sätt att hantera vår gemensamma samvaro. Som varit så framgångsrik, ur så många aspekter. Vilka vill något annat? VAD vill de? Tänk själva.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s