En moské på Lidingö kan snart bli verklighet

Hur reagerar människor när islam knackar på dörren till de finare områdena? Det lär vi snart få reda på eftersom den muslimska församlingen Ahmadiyya vill bygga en moské på Lidingö i Stockholm.

Det är andra gången församlingen ansöker om att få etablera sig på Lidingö eftersom man växer – idag är man 350 medlemmar i Stockholm och villan i Spånga räcker inte längre till för verksamheten.

Förra gången församlingen var i kontakt med Lidingö stad var 2018, men då var det valår och ingen politiker var villig att ta risken.

Ahmadiyya är ett internationellt muslimskt samfund med svenska församlingar i Göteborg och Malmö, varav moskén i Göteborg är Sveriges första som byggdes 1976. Församlingen anser sig vara väldigt öppen och vill bidraga till samhället.

Varför inte? Det kan säkert bli ett trevlig inslag för Lidingöborna att ha böneutrop som krydda i tillvaron. En stor del av de boende har dessutom röstat för ett multikulturellt samhälle och nu ges ett utmärkt tillfälle att låta dessa två världar smälta ihop till en. De vill väl inte framstå som hycklare?!

#sommanbäddarfårmanligga

10 reaktioner till “En moské på Lidingö kan snart bli verklighet

 1. Väldigt bra idé, naturligtvis ska det råda religionsfrihet i Sverige.
  Dessutom verkar den, till skillnad från landet ha framtiden för sig.
  Ironi? Vem vet.

  Gillad av 1 person

 2. Idag är vi på det glada humöret, så vi välkomnar detta att även Lidingö ska berikas mångkulturellt på ett mer påtagligt, ljudande sätt. Tänk så fint att de får vakna till något annat än bilbrus och trädsus. Nästan en minisemester till Marocko. Intresserade kan gå dit och ta del av vad som sägs, nåja, kom ihåg, kvinnor tar bakdörren och en bordsduk om huvudet, så går det smidigaste. Nä, detta är finfina grejer sa Palme och Geijer! Ger arbetstillfällen också. Säkert lite handel på gator och torg runtomkring på kvällarna. Fler vill ta del av utbudet på ICA, om nån frågar så låna ut din cykel, du får garanterat tillbaks den. Arkitekturen är ju så spännande och står så fint mot den svenska naturen. Tänk så glada korna ska bli, kafeägarna runtom blir glada, alla blir glada, kyrkan blir glad också har jag förstått, kör, kör…..

  Gillad av 1 person

 3. Tyvärr, det är en förståelig reaktion, men moskeer kommer att byggas. Det är väl säkert flera miljoner som bekänner sig till islam i Sverige nu, vi har religionsfrihet. Det som behöver diskuteras och hanteras är konsekvenserna av att man etablerat en annan religion, en annan kultur, ett annat sätt att se på livet, ett annat sätt att söka svaren på vardagens besvärligheter. Vi har hittills gjort det genom samtal, val, domstolar, konsensus, förståelse för argument osv. Islam utesluter sådan, islam har svaret på allt som människan möter i livet av både praktiska och känslomässiga saker, av moral, etik, juridik osv. DET är vad som ligger i vågskålen där man beviljar det ena moskebygget efter det andra, när politiker och annat folk beviljar tillstånd och sen känner sig god. De är ju de GODA. Som om de hade mandat att göra detta. Vem tillfrågade svenska folket om allt detta? Inte tusan sa politikerna något. Ofattbart att svenska kyrkan medverkar till allt detta, de sviker hela vårt kulturarv.

  Gilla

 4. Ja, visst är det absolut för djävligt! De bryr sig inte ens om att förklara för oss. Våra myndigheter, de som ska skydda oss. Gävle kommun har gått i spetsen för att underminera det som är vårt. VÅRT! Vad är det för sorts människor? Som sviker sina egna. Stackars terrorist, klart han inte ska utvisas, då kan de bli stygga mot honom. Säger han. Påstår han. Säger domstolarna. Så nu knallar de omkring på gatorna. Hallå Lidingö, ni får snart besök!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s