Är det verkligen bara tillväxten som är orsaken till att Sverige har de största inkomstklyftorna i Norden?

I dagens DN skriver man om en ny rapport från Nordiska rådet, som slår fast att Sverige har Nordens största inkomstklyftor och tydlig grafik visar att vi mellan år 2000-2017 ökat mest bland de nordiska länderna.

Enligt direktören på det Nordiska rådets forskningscenter har landets kraftiga tillväxt bidragit till att öka inkomstskillnaderna – inte ett ord om att den humanitära stormaktens öppna hjärtan-politik skapat stora klyftor som slår hårt mot landet med alltför många bidragstagare.

#onlyinsweden

13 reaktioner till “Är det verkligen bara tillväxten som är orsaken till att Sverige har de största inkomstklyftorna i Norden?

 1. Var har den tillväxten varit och vem har tagit del av den kan man ju undra.Den har inte varit här i min kommun där misären tydligt breder ut sig.Kör man runt här så är det med sorg man konstaterar att de insjunkna taken blir fler och fler,missbrukare raglar omkring på gatorna och hatet växer.Själv har jag bara blivit fattigare och fattigare.En bra grogrund för extremism.Fascism, kommunism,islamism.Verklig högrerpolitik har skapat fattigdom och folk vill ha mer av samma vara.Åt vilket håll bör jag gå frågar jag mig varje dag.

  Gillad av 3 personer

  1. Vi behöver både vänsterpolitik som skapar ökad jämlikhet och nationell politik som skyddar landet patriotiskt, d.v.s. vänsternationalism, men detta kan enbart gynna oss om vi först går ur EU och därefter beskattar tillbaka folkets förmögenhet från monopolkapitalet. Du bör rösta på ett parti som förstår detta och vill genomdriva detta.

   Gillad av 1 person

 2. Vi vet såväl att migrationen kostar, vad jag kunnat luska ut med hjälp av vänner landar det på inte mindre än 100 miljarder/år, det mesta inkluderat då. Sverige är ju som sagt bankomat åt FN, vi betalar näst högsta avgiften/invånare netto av alla länder till EU (och de är många nu), SIDA ger bort ca 70 miljarder/år osv. Politikerna vet om det här, att det blodflödet måste stoppas eftersom bristerna i samhället blivit FÖR stora, för synliga. Alla initierade vet och ser att regeringen har akut brist på pengar. (Ni förstår såklart direkt att t ex SIDA-folket och alla med ett Reinfeldskt hjärta kommer protestera och försöka sabotera nedskärningar, ett sätt att göra det är att beskriva oss som rasister, hjärtlösa, att importen är en naturlag, att vi har råd osv osv). Självklart kan inte en så liten befolkning som vår ha 1,5 miljoner gäster som bor gratis, äter gratis och dessutom får riklig veckopeng, så riklig att de kan åka hem titt med flyg som då plötsligt inte är skamflyg, invandrare flyger hem till länder de lämnade i skräck, t ex Somalia. Plötsligt är skräcken inte så stor längre då. Politikerna vet som sagt om pengabristen och skär där de kan (sjukvård, äldrevård, vägstandard, löner, pensioner, försvar osv osv), så har det tagits en del flis från SIDA för att bekosta gästnätterna på lyxhotellet Suecia. Vidare är det så att en politiker utan pengar att muta folket med vid nästa val är illa ute. Löften kan ju ges, det är ju ändå bara vallöften, men ett och annat måste uppfyllas annars blir det i längden trist att stå där utan spenderbyxor. Se bara på Lövens tomma ord, tomma blick, tomma röst, ger inte så många röster längre. Han är nog förresten inte verklig, jag tror han är utbytt till nån mekanisk manick för ett par år sedan, förprogrammerad, ibland fungerar dock inte det trådlösa, det syns ju i intervjuer, han säger först att invandring är bra, plopp,nåt händer, sekunden senare säger han att invandrare ska vi helst inte ha, jag menar, det var en rätt usel programmerare som bara lyckades få in två motstridiga budskap att pratas, men det kanske räcker i dagens Sverige…..
  Självklart har skutan Sverige gått på grund. Stadigt. Vrakplundrare klättrar runt på vraket och tar vad de kan medan besättningen försöker täta en läcka som inte de kan täta. Livbåtarna är borta också, de behövs säkert i Medelhavet.
  Tänk bara om industrin drar in 10 % mindre till Sverige? Tror ni det är ett rimligt scenario? Hur ska gästerna hanteras? Ska de få sitta vid samma bord som vi och fortsätta få minst samma antal rätter som vi? Kanske får de efterrätt också, men inte vi? Så den allvarliga frågan är, hur ser Sverige ut om bara 1-2-3 år? Vad tror ni?

  Gillad av 1 person

  1. Väldigt intressant. Många efterlyser nyanserade debatter och inlägg som den här.
   Allt är inte bara svart och vitt, och egentligen hade politikerna rätt när de påstod att de nya var en tillgång. .
   Men de verkar ha slösat schabblat bort det, mest pga att de nya inte har kommit in i samhället på det smidiga sätt som utlovats.
   Vissa pratar om ökade motsättningar konflikter (milt uttryckt) jag hoppas att de får fel.

   Gillad av 1 person

 3. Om det nu påstås att Sverige har Nordens största tillväxt och det skulle vara orsaken, så bör man nog inta en väldigt tvivlande attityd. Om nu inte någon politiker i styrande position är inblandad och har tolkningsföreträde, det är nog den troligaste förklaringen. Och din egen teori är nog sannolik den också.

  Gilla

 4. Skattetrycket har ökat med 30 procent de senaste tio åren.

  Varje år ökar kostnaderna med tre procent. Tio år trettio procent.
  Medan lönerna en och en halv procent.
  Vilket gör att vi arbetare blir fattigare varje år och det är politikernas fel.

  Flykting familjer får mer i bidrag än
  en svensk familj där en jobbar och sliter
  Hela livet och en jobbat halvtid och blivit sjuk.

  Sedan hittar politikerna på massa nya kostnader
  för att finansiera kriminella och flyktingar.
  De vågar inte berätta sanningen om deras kostnader utan
  Pratar om gamla och välfärden.

  Plundringen av Svenska arbetare görs i välfärdens namn
  Medan politiker kör lyxbilar, lyxresor och finansiering av kriminella
  Företag och illigala flyktingar lyx liv.

  Sen använder de segregationen, fattigdom , utanförskap om flyktingar.
  Tror de verkligen att det hela tiden skulle öka med flyktingar om de fick
  Så dåliga liv. Nej de kommer hit för Sverige garanterar dem gratis skolor
  Och lyxliv i stora fina lägenheter som vi Svenskar inte ens kan drömma om.

  ”Sverige har gjort mig snuskigt rik” sa min granne från Turkiet med 5 barn
  och som aldrig behövde jobba .

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s