Studieförbund i Småland ordnar könsseparerad simundervisning för nyanlända

I småländska Hovmantorp, beläget mellan Kalmar och Växjö, har studieförbundet Sensus startat en simskola för asylsökande eftersom de flesta kommer från länder där simkunnigheten är låg, men det finns ett aber – endast kvinnor är välkomna.


I en tid när Sverige måste stå starkt mot de krafter som hotar att utrota jämlikheten mellan könen som under lång tid präglat landet, finns det således förbund som verkar för könsseparerade badtider. Följderna blir dessutom att man sänderhelt fel budskap genom att uppmuntra till att de som planerar att bosätta sig här kan fortsätta leva precis som i hemlandet, istället för att anpassa sig till våra normer från dag ett. Bedrövligt!

#sommanbäddarfårmanligga
_____________________________

”Studieförbundet Sensus i Hovmantorp har, som kunde läsas i gårdagens tidning, startat en simskola för asylsökande. Flera sådana kommer nämligen från länder där simkunnigheten är låg, så det hela låter behjärtansvärt. Men det finns också en detalj som skaver, och det med besked: endast kvinnor är välkomna. ”Alla har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och ska bemötas likvärdigt” står det under Sensus programförklaring på deras hemsida. Det var tydligen en töjbar idé när det kom till kritan.


Hovmantorp praktiseras alltså könsseparerade badtider. Och det mot just de invandrargrupper i vars led man hittar krav på könsseparerade badtider – i Sverige.

Nu kanske det inte fanns några asylsökande män i Hovmantorp som uttryckte intresse för att lära sig simma. Men det är helt ointressant hur många eller få sådana som kan ha funnits vid något visst tillfälle. Det finns ingen anledning att principiellt utestänga män bara för att kvinnorna själva vill det. Här har Sensus tagit ett aktivt beslut att böja sig för traditioner som går rakt på tvärs med svenska kärnvärden.


Hur tror Sensus att de här kvinnorna – och deras män – kommer att reagera om de får stanna i Sverige och sedan, när de vill ha könsseparerade badtider på offentliga simhallar, (förhoppningsvis) får veta att det inte går för sig? Naturligtvis kommer de att se det som en kränkning av de rättigheter de fick bekräftade vid sitt första och formbara möte med svenska förväntningar i Sensus regi.


Liksom i alla frågor som rör könsseparering. Om signalen är att något sådant är helt okej i simhallar, varför skulle principen i så fall inte vara densamma på andra områden? I skolan? I yrkeslivet? Det är inte det minsta svårt att tänka några led till i de här termerna.
Tack för integrationsinsatsen, Sensus.

Fredrik Haage”


https://www.smp.se/ledare/konsseparering-i-hovmantorp/

4 reaktioner till “Studieförbund i Småland ordnar könsseparerad simundervisning för nyanlända

 1. Eftergifter och domänförluster gör att tidigare landvinningar i jämlikhet och anständigt beteende raderas ut på kort tid.
  Varför är det vi som ska ändra oss och anpassa oss till något som ingen av oss vill ha?

  Gillad av 1 person

 2. Det är följden av att nästan hela Småland är täckt av minareter.
  Utropen börjar ungefär med ”alla som hör detta ska böja sig för Allah, Allah är stört och allt. De otrogna ska straffas!”
  Det är helt absurt att utropen får fortsätta. De kan ropa ut vad som helst på arabiska. Inga böneutrop är på svenska i Sverige = de vill inte integrera sig, de vill islamisera Sverige och leva här med sina seder bruk och språk.
  Minareter är sen den tiden folket inte ens hade klockor. Då fick de information om tiden och det som hänt i omgivningen genom utropen. Undrar om de vid ansökan om tillstånd för böneutrop har det som argument att de invandrade är analfabeter så utropen behövs.
  Så länge böneutrop tillåts i vårt land, så länge fortsätter uppdelningen av män och kvinnor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s