Vem ska egentligen stå för notan i framtiden?

Jag ska åka upp och hälsa på en släkting i Norrköping om några veckor och när jag berättade om planerna för barnen så blev alla glada utom den äldsta sonen som absolut inte ville följa med. Varför inte det undrade jag, varpå han yttrade att där sprängs det bomber, de skjuter ihjäl människor och tänder eld på bilar.


Jag förklarade då att det inte händer mitt i stan där vi ska bo, men kände själv hur ihåligt det lät med tanke på den senaste tidens utveckling. Vi har numera passerat stadiet ”det händer inte här” och ”det händer inte mig” – det kan mycket väl hända vart som helst och vem som helst när man minst anar det, men man får hålla skenet uppe på klassiskt politikermanér.


Men om nu barn redan i tioårsåldern känner att det är otryggt i Sverige – såväl i storstäderna som på landsbygden numera – är det inte svårt att räkna ut hur de kommer att se på Sverige i vuxen ålder efter en tonårstid med hot och våld som vardag. De flesta kommer antagligen att vilja flytta från landet så snart de har möjlighet och sätta bopålar någon helt annanstans, där man kan ägna sig åt jobb samt bilda familj utan att känna en extrem otrygghet och dessutom behöva betala för att andra människor inte ska behöva göra ett handtag.


Således lär det inte finnas så många frivilliga skattebetalare kvar i Sverige i framtiden och vem ska då försörja alla individer som regeringen fortsätter att importera på löpande band under täckmantel att det är en vinst för landet?


Det säger sig självt att det är en omöjlig kalkyl, men jag tror inte våra styrande bryr sig. Deras mål är ett folkutbyte – kosta vad det kosta vill och vid den tiden vi brakar ner i avgrunden på riktigt så har dessa quislingar redan lämnat landet med sina förmögenheter intakt, medan de som är kvar får klara sig bäst de vill i en fullskalig anarki där endast de starkaste överlever.


Det är en förfärlig framtidsvision och jag hoppas att jag har fel – att någon med förnuftet i behåll hinner ändra landets inriktning innan framtidens barn kan se sig blåsta på konfekten. Men finns denna någon som kan stoppa utvecklingen? Ska vi sätta vårt hopp till främmande makter och längta efter att bli invaderade av Danmark eller Ryssland? Nej, ingen lär vilja ha oss ändå så det är nog ingen risk. I grund och botten är det bara vi själva som har makten att förändra vårt öde, men majoriteten av folket har inte modet att agera, varför vi rullar på mot en oviss framtid.


Hoppet är dock det sista som lämnar oss och än så länge finns det en gnutta hopp, om bara fler vågar resa sig upp för barnens skull istället för att blunda för det som sker. Är det inte vår tur nu att börja ställa krav?


#detnyasverige

#ståuppförframtidensbarn

#vågasägaifrån

8 reaktioner till “Vem ska egentligen stå för notan i framtiden?

 1. Den frågan får du bolla över till politikerna de sitter på svaren eller?? Tror jag vet ett svar.. de struntar i det därför de har sitt på det torra de har inga problem de har plock allt som går att ta från oss!

  Gillad av 1 person

 2. Svaret på den frågan har vi väl sett komma länge? Var det kanske inte rentav en del av syftet med människoimporten? Det fanns många onda avsikter, inte bara en, tom politiska fiender med olika agendor såg att det gick att nå de egna målen via människohandel. Själva genomförandet av handeln var enkel, många hjälpande händer fanns. Men notan? Det blir självklart fortsatt kraftiga nedskärningar inom välfärdssystemen, fortsatt jakt på allt som kan ge inkomster till regeringen, dyrare åka bil, tåg, dyrare för allt som har med sjukvård att göra osv. Men inte bara dyrare, utan mycket kommer inte att vara tillgängligt längre helt enkelt. Vi betalar världens högsta skatt utifrån en tidigare överenskommelse mellan politiker och svenska folket att de, politikerna, förser oss med välfärdsstatens alla välsignelser samt att de ser till att skyddsnätet är finmaskigt. Den överenskommelsen finns inte sedan flera år, kanske är det bara så att många inte satt ord på det som skett och sker i det avseendet, morden har tagit de stora rubrikerna av tjänstvilliga journalister. Hörde på radion P1 i morse att domstolsverket har besparingar så de har svårt att få verksamheten att gå runt. Förstår ni? Ofattbart. Sverige ger säkert 100 miljarder om året till FN och div andra organisationer utomlands och här har ger politikerna inte pengar så rättsväsendet kan fungera. Polislönerna är skamligt låga, många tjänstemän inom offentlig förvaltning har låga löner osv. Vem som ska betala? Vi betalar redan nu. Titta i pensionsprognosen. Ni som varit utomlands, visst märkte ni att allt var väldigt dyrt? Vi betalar redan nu. Förr betalade vi för elen, nu betalar vi för ledningarna, för elhandeln, snart hittar de på någon ny inkomstkälla. Det är vi som betalar nu, om några år är det vi som betalar ännu mer och vår barn kommer inte få tillnärmelsevis de goda förhållanden många medelålders hade som barn. Sen finns det ett perspektiv till, det är på nationell nivå, investeringar i infrastruktur, försvar, tull osv. Hur länge tror ni Sveriges konkurrenskraft kan hållas uppe med en sån usel skola, med en så stor andel av befolkningen som är analfabeter och som inte arbetar och betalar skatt och som inte är lojala mot Sverige utan mot klanen.
  Men vi ska ju få ett flygplan som kan släppa vatten på skogsbränder. Fast fan tror det, det kontraktet är säkert lika uselt skrivna som kontrakten för Karolinska Sjukhuset, södra länken, Hallandsåsen och som de kontrakt som nu utformas kring höghastighetsbanorna. Så är det och så blir det! Känner ni någon som slogs för importen av dessa människor? Prata lite ekonomi med dem. Säg till dem att dessa människor inte bryr sig ett skvatt om miljön heller.

  Gillad av 1 person

 3. Vår rörelsefrihet är verkligen inskränkt. Vi får hoppas på att Operation Rimfrost ska göra någon nytta. Men varför går polisen och media ut och talar om att de ska slå till med början denna vecka. Polisen ger dessutom ut informationsblad om det på svenska, arabiska, serbiska och pashto. Är svenska för invandrare nerlagt p g a besparingar eller? Livet görs allt för enkelt för invandrare med de 3 språken. De behöver inte ens anstränga sig för att kunna ta del av viktig samhällsinformation. De tilldelas tolk t o m för enkla läkarbesök. Det är mer än skrämmande att de inte ens kan skaffa sig en parlör och anstränga sig lite.

  Gilla

  1. Dina tankar kring varför det är så har att göra med en svensk tradition, faktiskt en socialdemokratisk tradition med religiösa inslag. Med S-traditionen avser jag den ingenjörskonst som konstruerade det svenska välfärdssamhället, pengar fanns och det gick att bygga, konstruera lycka av en stat som visste bättre än medborgarna. Den andan lever kvar i förvaltningar, i huvuden och då kommer det ut sådana här avarter. Till detta kommer religionen. Numer reser man inte till Afrika och andra ställen och hjälper de okunniga och tafatta människorna där, nu riktar många sådana resenärer sin uppmärksamhet mot de okunniga och hjälplösa invandrarna (som alla flytt undan svält, krig och andra fasor). Det man så aningslöst visar upp är sin nedlåtande syn på människor som inte förväntas kunna ta ansvar osv. Sen, sen är det förstås flera saker som spelar in, t ex vill man absolut inte ha något tydligt samband mellan dessa människor och brottslighet (varnas de kan de åka hem och vila sig ett tag i hemlandet). Vidare kan chefer inom polis m fl lite högre upp plocka fram papper med kryss och siffror och visa för politikerna, titta vad vi gjort, titta så mycket ni fick för pengarna. Ungefär så. Fler borde anamma att verkligheten alltid är värre än fiktionen.

   Gilla

 4. Förr kunde jag känna en sorg över att jag inte har några barn men som landet avvecklat sig är jag numer glad att jag inte har någon att lämna över till framtiden för den ser allt annat än ljus ut.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s